4 Tips Turunkan Kolestrol Dengan Pantas Supaya Tidak Kena Serangan Jantung

Kolestrol adalah salah satu punca terjadinya serangan penyakit jantung @ lebih popular dengan kata HEART ATTACK…

Biasa kan..kalau tengok drama tu orang-orang kaya kena heart attack…tapi sekarang bukan orang kaya jer…semua sama..sebab apa…tengok gaya pemakanan kita…

Sakit jantung ni..dia menyerang secara tetiba jer…tak der lah kata nak tunggu-tunggu ke apa kan…silap-silap memang tak mampu nak di selamatkan lah dah…inallilah lah jawabnya..

Banyak kejadian dah jadi…semua muda-muda belia kan…orang yang kita sangka sihat walafiat aktif..tetiba jer dengar meninggal tetiba sebab penyakit jantung ni…

Bila check..ternyata kolestrol tinggi menjadi puncanya..

Jangan salah faham yer..kata orang gemuk jer banyak kolestrol….orang kurus pun tak terkecuali tau…haaa…jangan rasa korang kurus korang selamat yer..

Better do korang punya medical checkup first sebelum berani mengatakan anda tidak punya high kolestrol….hehehhe…



5 TIPS TURUNKAN KOLESTROL DENGAN CEPAT

1) BERSENAM

Alamak…nampak macam leceh je kan kena bersenam bagai…alah bukannya 

bersenam tu kena masuk gym ke..lari satu padang ke…no..no..just jalan kaki 

keliling rumah je pun boleh…at least 20-30 minit kan…kalau rasa rajin sikit

boleh lah pergi taman rekerasi tu..jalan slow-slow menikmati angin petang

 kan..santai jelah.  


Sebab apa kena bersenam ni….sebab korang tau tak lemak dan kolestrol dalam

badan kita ni bukan je ada pada saluran darah…tetapi ia juga menempel je 

di mana-mana tau..yang scarynya bila ia melekat pada organ penting seperti 

jantung dan peparu..

So sebab tulah kita kena berusaha buang lemak-lemak ni…diaorang tak pandai 

nak keluar sendiri…heeee…


2) BANYAKKAN MAKAN MAKANAN BERSERAT



Perbanyakkan makan makanan yg berserat contohnya macam buah-buahan,sayur-sayuran, oat, barli dan sebagainya…

Sebab apa????…

Makanan berserat ni membantu menyerap kolestrol…

Lepas kolestrol di serap…ia akan di buang sebagai najis bersama kolestrol yang di serap tadi tau…

3) PERBANYAKKAN MAKAN IKAN

Ikan mengandungi banyak omega-3 terutamanya ikan laut dalam seperti salmon,mackerel dan sebagainya…

Ikan yang mengandungi omega-3 membantu membakar dan mengikis kolestrol…

Tapi sebaiknya ikan itu hanya di bakar,atau di rebus sahaja…kalau di goreng takut menambahkan tahap kolestrol anda pula..hehhee…




4) SUMBER TINGGI ANTIOKSIDA

Korang tau tak..sebenarnya badan kita secara automatiknya menghasilkan kolestrol sendiri…

Tapi kolestrol yang di hasilkan adalah kolestrol baik dan sangat penting untuk kesihatan…yg lebih di kenali sebagai HDL.

So kolestrol jahat ni pula datangnya dari makanan yang tidak sihat sama sekali, yang di kenali sebgai LDL..

Tapi hati-hati…sebabnya HDL ni boleh bertukar menjadi LDL bila ia di racuni oleh radikal bebas dalam badan kita.

Radikal bebas ni muncul di persekitaran kita..pencemaran udara dan dari pelbagai lagi arah yang tidak di sangka-sangka…

Namun yang bestnya di sini…radikal bebas ni boleh di buang atau di neutralkan dengan pengambilan sumber yang tinggi antioksida..

Supplement Shaklee menawarkan minuman botanic VIVIX yang sangat kaya dengan antioksida..

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. 

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.


Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. 

Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. 

Ini akan menurunkan fungsi sel. 

Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. 

Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat azhameir
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

APA KATA MEREKA MENGENAI VIVIX

vivix ubat darah tinggi





vivix untuk pesakit jantung





UNTUK INSAN-INSAN TERSAYANG

Jika ada di kalangan insan-insan tersayang di sekeliling anda yang menghadapi masalah kolestrol tinggi ni…

Cepat-cepatlah berikhtiar dan berusaha menurunkan paras kolestrol dengan segera..bukan apa bimbang kalau-kalau mereka terkena serangan jantung pula..

Ingat serangan jantung walaupun hanya pertama kali juga mampu membunuh…ia ibarat silent killer yang mampu membuatkan anda kehilangan orang kesayangan anda buat selama-lamanya…

Untuk pembelian melalui kad kredit boleh klik button “BUY NOW” di bawah…

 s

Pembelian Twin Pack sangatlah menjimatkan…dengan pembelian twin pack anda layak untuk mendapatkan…

**Free Membership Shaklee
** Cash Back Bonus
**Free Postage
** Free Consultation

Selepas membuat pembelian hubungi saya untuk exclusive consultation..

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi /whatsapp saya;-


ID Shaklee: 1081587

FB Personal: Shaz Eirul

FB Page : mahligaivitamin

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge