testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu7

Bengkak Susu?Cara Hilangkan Dengan Pantas Dan Berkesan

Pengalaman Sendiri Kena Bengkak Susu

 

Bengkak Susu? Fuuhhhh…siapa yang pernah kena tu taulah betapa azab seksanya  🙁 ..

Serius tau..Cheta ada pengalaman kena bengkak susu ni masa anak pertama dan ketiga .

Anak pertama tu sebabnya tak kenal Shaklee lagi masa tu, memang sampai demam, yerlah anak first kan, sampaikan nurse bagi panadol tau masa tu suruh makan,masa tu ica kena tahan wad sebab kuning.

Seriusss nangis, payudara rasa besor yang amat  😕 berat,kemerahan dan panasss..huhu tak boleh tersengol sikit..mau jerit nangis..

Jangankan kata tersengol,bab paling nangis  bila nak bagi baby susu, rasa pedih ,perit susu macam tak keluar tapi baby menangis nangis kelaparan..maka maknya pun ikut sama nangis hahahha…adoiiii kenangan sungguh bila ingat kembali.

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu8

Bengkak Susu Kali Ke-2

 

Cheta kena bengkak susu kali ke-2 masa anak ketiga,Syifa. Masa ni bukan tak kenal Shaklee, kenal dah sebab dah ambil Full Set Vitamin Kehamilan   

Tapi tah macam mana kekalutan masa tu nak menghantar mak ke KLIA untuk menunaikan umrah,nak di jadikan asbab boleh tertinggal pulak lecithin dekat rumah  🙁 memang cuakk juga bila tengok dalam beg hospital tu botol lecithin tak de..huhu..

Pulak tu masa bersalinkan Syifa ada masalah pulak,dan first time pulak kena emergency ceasarian haaa….maka bertambah lagilah kekalutan berlaku masa tu..hadoiii lah..memang agak kelam kabut.

Dan memang dah agak juga, confirmlah ni kena Bengkak Susu,sebabnya lahir je Syifa tak sempat pun papanya jumpa Syifa nurse dah bawak lari ke NICU sebab dah kekurangan Oksigen muka dah biru badan dah biru..tak menangis pun..huhuhu…dah Syifa kena tahan  NICU lebih kurang 14hari lamanya..

Memang awal-awal masuk wad tu,misi dah suruh pam jer,sebab tak boleh direct feeding,alasannya sebab baby ada jangkitan kuman di peparu,wayar pun berselirat,dan di masukkan dalam inkubator khas.

Susu perah pun tak keluar sangat,maka nurse bagi susu formula je melalui tiub…(maka mak nangis lagi,tengok anak kena minum susu formula dah huhu).

Bengkak susu ni memang sangatlah sakit, bukan kata nak nangis lagi,memang dah nangis sangat dah pun,dengan rasa payudara membesar dengan jayanya,rasa panas,kemerahan puting pun jadi tenggelam masa tu. Nak pakai baju pun sakit,apatah lagi nak memerah dan bagi baby menyusu..

Petua Hilangkan Bengkak Susu

 

Kalau korang rajin google memang banyak petua dan tips untuk hilangkan bengkak susu ni tau,terpulang pada korang untuk try n error. Sebab apa Cheta kata try n error ni, sebabnya kebanyakkan petua tu Cheta dah buat dan tak berjaya untuk Cheta, so korang trylah pulak manalah tau kat korang boleh berjaya kan..

Antara petua redakan bengkak susu yang pernah Cheta try;

  1. Tuam payudara dengan tuala yang di rendam air suam.
  2. Tampal dengan kobis,tapi yang ni orang kata jangan kerap sebab susu boleh kering pulak  😥
  3. Sikat payudara ke arah puting dengan kerap.. 😆

yang lain korang googlelah sendiri yer…hahhaha..

Bagaimana Lecithin Mengatasi Bengkak Susu

Menurut Doktor Jack Newman, lecithin membantu mengatasi dan menghalang pengulangan duktus susu tersumbat mungkin kerana Lecithin mengurangkan kelikatan susu, dengan cara mengurangkan peratusan asid lemak politaktepu di dalam susu.

Dos yang dicadangkan adalah 3600-4800mg lecithin sehari atau 1 capsule (1200mg) 3-4 kali sehari. Selepas lebih kurang seminggu dan sakit berkurangan, boleh kurangkan dos lecithin diambil.

Khasiat Lecithin untuk ibu menyusu

  • Mengurangkan risiko berlaku bengkak susu dengan mencegah duktus susu tersumbat.
  • Membantu memecahkan lemak yang berlebihankepada titisan kecil dalam badan ibu. Pengambilan dengan Alfafa shaklee akan membantu anda kurangkan berat badan.
  • Menyumbang kepada memori yang lebih kuat untuk ibu. Biasanya anda akan mudah lupa selepas bersalin.
  • Memberikan khasiat lecithin secara tidak langsung kepada bayi melalui susu ibu. Bagus untuk perkembangan otak

Video : Cara Cepat Kurangkan Bengkak Susu

 

Testimoni Hilangkan Bengkak Susu Dengan Lecithin

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu1

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu2

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu3

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu4

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu5

 

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu6

 

Nak dapatkan lecithin segera ? Boleh tekan gambar di bawah

testimoni bengkak susu lecithin tips kurangkan bengkak susu petua hilangkan bengkak susu cara hilangkan bengkak susu9

Hubungi Cheta sekarang;

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/BengkakSusu

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge