Bila Inas Dah Rajin Nak Pergi Sekolah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pembaca blog Mahligaivitamin.com…MaMa doakan agar kalian semua di berikan kesihatan yang baik, kaya dan berjaya dunia akhirat…amin…

KEBORINGAN MELANDA

Kisahnya bermula bila kakak rajin dah pergi sekolah…mulalah si Inas ni terkontang-kanting sorang-sorang kat rumah…boring bila kawan gaduh dia tak ada..mula-mula elok je main sorang-sorang..kadang-kadang, bila dah boring sangat, Inas pergi berdiri kat tingkap ruang tamu atoknya…dan jerit-jerit suruh kakak balik..hahaha… ^__^’

Ingat lagi ke kisah kakak ke sekolah…kalau tak ingat boleh klik sini yer…

 

 Bila dia dah buat macam tu…dah memang tahap dia boring giler ah tu…hahaha..Bila dah macam tu MaMa hari-hari saiko Inas…

MaMa kata;

“Kalau adik ( dah terbiasa panggil adik,walaupun dah ada baby Syi’fa) pergi sekolah kan..mesti adik ramai kawan macam kakak, cikgu baik tau..nanti adik boleh belajar ABC, Mengaji, Belajar Kira-kira..macam-macam lah…”

Inas :”MaMa teman adiklah..jaga adik kat school…”

MaMa :”Kakak kan ada..nanti kakak jaga adik lah…”

Inas : ” Nanti adik nak yak sape nak basuhkan..”

MaMa: “Kalau adik nak yak,adik cakap ngan cikgu adik nak balik umah yak..”

(HEHEHE…^__^’ mentang-mentang umah kat belakang sekolah jer )

AKHIRNYA SAIKO MAMA MENJADI….

Macam biasa petang sabtu MaMa akan gosok uniform sekolah kakak, tetiba Inas datang…

Inas : ” Ma…gosokkan baju adik tau..esok adik nak pergi school” (dengan muka yang sangat serius )

MaMa : (Muka Blur…) “Betul ni adik nak pergi school??”

Inas : ” Iyer…adik nak pergi school esok, 

MaMa: “Ok” ( Dalam hati biar betul…HEHE..)

KEESOKKANNYA…..  

Masa tengah mandikan kakak,tetiba Inas bangun…menangis… tanya gak dia kenapa bangun tido nak nangis ni..selalunya tak pernah gitu..
 Sekali tu..katanya 

” Kenapa MaMa tak kejut adik, adik kan nak pergi school hari ni..” ^__^’ HAHAHAHA….adoiii anak-anak..ingatkan apalah tadi…

Siapkan kedua-duanya pakai uniform,then breakfast…pastu tetiba Inas suruh MaMa amik gambar !!!…

MaMa :”Gambar??? Nak buat apa amik gambar pulak ??” 

Inas : ” Nanti MaMa anta kat PaPa lah gambar adik pergi school “

Errkk… ok..bijak bijak….

 
 Gambar-gambar bukti Inas pergi sekolah..HEHEHE… ^__^’…siap suh whatsapp kat PaPa lagi…aduhai anak..

Sejak dari tu…bermulalah episod MaMa lak yang terkontang- kanting keboringan kat rumah (Masa tu baby belom keluar lagi yer…)

Time for MaMa…untuk relaks sebentar sampai pukul 12tengahhari….HEHEHE…
memang lepas hari tu hari-hari kakak n Inas pergi sekolah..alhamdullilah lega…
moga anak-anak MaMa berjaya dunia dan akhirat..amin..

Salam Sayang;

MaMa Chantique @ MahligaiVitamin

012-7555470

 
 

4 thoughts on “Bila Inas Dah Rajin Nak Pergi Sekolah”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge