bisnes makanan dari rumah bisnes makanan homemade bisnes homemade tips bisnes makanan homemade6

Bisnes Makanan Dari Rumah Homemade,Ini Panduan Untuk Lebih Berjaya

Bisnes Makanan Dari Rumah Musim PKP

 

Bisnes Makanan dari rumah? Musim PKP ni sebenarnya ramai sangat yang dah mulakan bisnes makanan dari rumah,yerlah kan makanan kan satu keperluan, selagi kita ni hidup,kita perlukan makanan.So nampak kan lubuk duit di situ.

 

Ramai yang tahu masak sedap-sedap terutamanya para wanita ni,lelaki pun apa kurangnya kan,tapi berapa ramai pula yang tahu niagakan makanan sedap mereka tu?

 

Sangatlah rugi bila mana abang dan kakak sekalian yang ada skill masak sedap ni tapi tak tahu cara nak tukarkan skill anda menjadi income anda,bahkan ada potensi lagi untuk anda kembangkan perniagaan anda lebih jauh.

 

Belajar Dari Orang Yang Berpengalaman.

 

Sebenarnya Cheta nak kenalkan abang-abang dan kakak-kakak sekalian kepada orang yang berpengalaman tau, beliau ni dari hanya COD  Nasi Dagang sahaja,kini beliau telah packaging kan nasi dagang beliau untuk pasaran seluruh Malaysia bahkan turut mempasarkannya di luar negara.

bisnes makanan dari rumah bisnes makanan homemade bisnes homemade tips bisnes makanan homemade2

 

bisnes makanan dari rumah bisnes makanan homemade bisnes homemade tips bisnes makanan homemade1

Ini pengalaman beliau dan isteri, pengalaman dari awal menguruskan bisnes makanan ni, Semua pengalaman beliau dan isteri menjalankan bisnes makanan dari rumah ini telah beliau satukan dalam 1 panduan yang boleh membantu abang dan kakak.

bisnes makanan dari rumah bisnes makanan homemade bisnes homemade tips bisnes makanan homemade

Costing Yang Memeningkan Kepala

 

Melalui panduan ini juga, abang dan kakak bukan sahaja akan belajar bagaimana cara nak buat persediaan nak mulakan bisnes ini, bahkan beliau juga tunjukkan contoh kira-kira bagaimana nak tahu costing dan menetapkan harga jualan makanan abang kakak kelak.

Ia termasuklah cara bina brand & packaging, promosi, close sale dan review.

 

“Macam mana nak tetapkan harga produk?”

Masa beliau mula-mula nak menjalankan bisnes makan homemade, ini yang menjadi cabaran utama.

.

Memang agak pening nak tetapkan harga produk.

Nak kena kira harga bawang, halia, cili dll, kemudian blurr tak tahu nak tetap harga yang sesuai. Haha!

Kadang sampai terfikir,

“Penting sangat ke nak buat costing ni?”

“Tak boleh ke kalau main congak-congak jer?”

.

Kawan-kawan, mengira kos dan profit adalah benda yang paling asas bila kita nak mulakan bisnes, terutamanya bisnes yang melibatkan makanan ni, ada sangat banyak bahan-bahan mentah yang kita kena kira satu per satu.

Tak boleh miss walaupun satu bahan mentah pun dalam costing ni.

.

Memang agak leceh masa nak buat costing, sebab masa tu beliau memang tak tahu apa formula nya.

.

Bila dah jalankan bisnes makanan ni, pelan-pelan beliau belajar cara nak tetapkan harga sebab mungkin mula-mula kita hanya fikir untung sekali ganda dari harga kos tu dah memadai dah.

.

Tapi once kita nak expand bisnes tu, costing akan jadi berubah. Sebab ia melibatkan kos pekerja, mesin dll.

.

Semua ni sebaiknya kita kena ambil kira masa mula-mula nak run bisnes. So, nanti takdela tiba-tiba kena naikkan harga produk.

.

Jika dari awal kita dah tahu formula costing ni, Insyaallah kita lebih mudah nak letakkan harga yang bersesuaian pada produk kita.

.

“Boleh dapat untung ke jika letak harga sekian-sekian?”

.

Beliau ada kongsikan cara pengiraan kos dan profit khas bagi abang kakak yang nak memulakan bisnes makanan homemade ni.

 

Insyaallah, melalui ebook ini abang kakak akan belajar banyak ilmu baru bagaimana untuk menjalankan perniagaan makan homemade ini:

Beliau juga kongsikan bagaimana untuk abang kakak hasilkan brand dan packaging yang boleh meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap produk abang kakak

Dan yang paling menarik ialah beliau akan tunjukkan bagaimana cara beliau lakukan promosi makanan homemade beliau.. Insyaallah abang kakak pastinya lebih mudah memahami selok belok untuk memulakan bisnes dari rumah selepas ini.

Melalui ebook ini anda akan ditunjukkan contoh kira-kira bagaimana nak tahu costing dan menetapkan harga jualan makanan.

.

Antaranya beliau akan terangkan berkenaan:

 

– Teknik Branding

– Packaging

– Cara Kira Kos

– Marketing

– Promosi berkesan

– Close Sale

– Review

– Dan byk lagi

 

Panduan Ini Boleh Di Dapati Di SINI

 

 

Review Dari Mereka Yang Telah Dapatkan Panduan Tersebut

 

 

 “Ebook ni menjawab byk persoalan “HOW TO” yg bermain dlm minda saya. Alhamdulillah, saya dapat gambaran yg jelas cara setup dan cara kembangkan perniagaan ni.. Doakan perancangan saya utk upgrade sejenis kuih tradisional kpd snack harian. Insyallah.” ~ Abdul Rahman Bin Yahya

.

“Saya zero bab bisnes makanan. Ebook dari tuan Rahman ini bagi banyak value & info kepada saya yang baru nak start bisnes makanan homemade.Dan yang best lagi ebook ini dihasilkan dari pengalaman tuan Rahman sendiri dalam bisnes makanan homemade yang beliau sendiri buat dan berjaya.” ~Alfa Fred

.

“Antara yang menarik saya baca buku ini ialah cara penyampaian di dalam tulisan menarik, boleh baca 100 mukasurat terus.Ianya based on pengalaman penulis sendiri, beliau cerita dari awal beliau terlibat, design logo, cari kotak makanan, kos bahan mentah dan banyak lagi. Apa yang penting, harga murah, tapi kualiti mmg terbaik!” ~Zulaimi Hassan

Panduan Ini Boleh Di Dapati Di SINI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge