Ubat Buang Angin Dalam Badan

Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Pantas Lepas Bersalin

Peppermint Gingger plus ni sangat berjasa pada Cheta tau sebab inilah satu-satunya cara buang angin dalam badan paling pantas … 2tahun lebih yg lepas… hahaha.. faham ke korang eh.. bedal lah.. 😂😂😂..
.
.

Bagaimana Cara Buang Angin Dalam Badan Dengan Pantas

Nak cerita sebenarnya masa bersalinkan Syi’fa tu kan bersalin Czer… masa lepas bersalin tu.. memang mual, muntah, pening, sebu alahai macam² hal lah…
.
.
time ni tak boleh nak bukak mata langsung.. terbelahak ler jawabnya… makan minum semua terkeluar balik…
.
.
Nak di jadikan cerita datang pulak doktor tanya u dah kentut, dah buang air besar kecik??… biasalah kan prosedur lepas bersalin..
.
.
kalau bersalin normal dedulu memang Cheta suka mengelat… bila doktor tanya semua ku bantai dah je.. so boleh discaj cepat 🤣🤣🤣.. (bab ni jangan tiru naa)
.
.
tapi bila bersalin czer ni.. agak ngeri di situ.. nak menipu pun teragak².. giler ko nak tipu.. perut baru lepas kena kelar🗡️ kot.. 😂😂😂.. kot something happen inside mana nak tau kan…
.
.
so cakap jelah “belom lagi doc”, mengadulah konon i muntah, i pening, i mual, bloated .. semua ada doc.. 😂😂 manja bak hang.. doktor praktikal masa tu boleh lah memain… cuba kalau doc pakar.. mampus kena balik.. 🤣
.
.
Doc kata u dah 2 hari ni tau.. kalau tak kentut u tak boleh discaj.. hemmm😑😑 dalam hati nak discaj apa… baby aku kat nicu tu.. tak kan ler nak tinggal kan..
.
.
Datang lak Mr Hubby, mengadulah si wife ni tak kentut² lagi.. pening segala bagai.. udah Mr Hubby kata.. ehh.. mama tak bawa Peppermint ke??..
.
.
Lorrr… dengar je Peppermint terus Lah tepuk dahi… YaAllah macamana lah boleh lupa ni.. Mr hubby terus ambik dlm beg sandang dia… amik air terus suruh telan.. (Mr hubby mmg bawak peppermint ni mana² je dia pergi.. sebab dia ada masalah angin banyak dalam badan)

ubat buang angin dalam badan paling mujarab

.
.
tak sampai 2 jam… angin atas bawah keluar.. 😝😝😝… hambik ko… pening pun hilang.. mual muntah semua hilang.. dapat lah makan dengan jayanya..
.
.
Esoknya terus discaj.. haaa… discaj kat wad bersalin lah… pastu pergi sambung checkin kat waiting room kat bawah NICU lak.. bertapak sampailah 2 weeks.. hohoho…
.
.
memang kelaut dalam🌊🌊 proses berpantangku.

Ehh.. panjangnya coretan ku.. 😝😝 korang baca habis eh… hihihi… 😁 
Sekadar Berkongsi Pengalaman,
 
Cheta 
HP/wasap/call/: 012 7555 470
ID Shaklee: 1081587
Kawasan COD: Sekitar Bandar Pontian Johor.
 
 

2 comments

  1. yup…kan orang dedulu selalu kata..kalau banyak angin sila makan halia bebanyak kan..haaa…lepas tu confirm angin keluar..masalahnya lalu ke nak makan @ minum air halia tu kan…hihi so inilah alternatifnya..telan je vitamin peppermint ni..senang kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge