Cara Cepat Hamil – 6 Tips Paling Simple Dan Mudah

Terlalu ramai pasangan yang sangat teringin untuk memiliki cahaya mata seringkali mencari cara cepat hamil, tidak kiralah samaada secara tradisional atau pun rawatan moden…

Namu andainya anda dan pasangan adalah salah satu dari ribuan pasangan tersebut di sarankan agar anda dan pasangan janganlah terlampau stress atau panik…

Stress atau panik hanya akan memburuk kan lagi keadaan rumah tangga anda dan pasangan.

Mama tau…anda dan pasangan menghadapi tekanan yang hebat dari orang-orang di sekeliling..

Mama sarankan agar anda dan pasangan mencuba beberapa teknik di bawah…berhasil atau tidak sudah tentu dengan izin Allah S.W.T…cuma kita sebaai hambanya memang sangat-sangat di galakkan untuk berusaha dan terus berusaha…

1) Menghitung Waktu Subur

Menghitung waktu subur ni sangatlah penting…kalau tak tahu cara manual boleh jer pakai apps atau boleh search “kalkulator waktu subur wanita”. Sekarang kan nak mudah je kan..isi-isi je maklumat yang di minta terus boleh tau waktu subur kita bila..

cara cepat hamil

Tapi ada juga yang mengunakan alat uji kesuburan wanita ni..alat nisangat mudah di dapati di farmasi-farmasi seperti Guardian,watson dan sebagainya… dan cara mengunakan nya juga sangat mudah..sama seperti kita mengunakan pregnancy test tu..

Kalau double line maknanya time tu waktu subur kita..kalau single line maknanya tidaklah..haaaa..senang je kan..

Tapi kalau anda tidak mempunyai kitaran haid yang tetap,mama syorkan anda usahakan lah dengan GLA COMPLEX SHAKLEE dan juga VIVIX untuk membantu memperbetulkan kitaran haid anda,supaya mudah untuk mengira waktu subur.

2) Waktu Dan Posisi Bersama


Bila dah tau waktu suburnya bila..masa nilah kita dan pasangan kena bertindak segera…jangan sesiakan waktu ni yer..??.

Kena manfaatkkan sebaiknya..

Lagi satu posisi ketika bersama juga memainkan peranan yang sangat penting, kebiasaannya posisi misionary (posisi di mana wanita berada di bawah)… sila google yer… ????

Tips seterusnya ni dapat dari bidan lama..katanya letakkan bantal di bawah punggung isteri anda..tujuannya supaya sperma punya cukup waktu untuk sampai ke telur wanita..

Wanita juga tidak lah di galakkan untuk terus bangun setelah bersama…tujuannya untuk mengelakkan sperma melimpah keluar dari rahim..uisshhh rugi lah kan kalau terkeluar..hahahha penat dah kan….??

3) Bersama sebelum waktu ovulasi


Ini kerana tempoh ovum untuk hidup adalah 24jam. Tempoh sperma untuk hidup mula 2-3 hari . Jadi sekiranya hubungan intim di lakukan sebelum tempoh ovulasi lagi,sperma sudah bersiap sedia ketika proses ovulasi berlaku.

Ada juga yang mengatakan tempoh hayat sperma boleh bertahan sehingga 5 hari.

Jadinya suami juga kenalah memainkan peranan juga di sini..kena jaga pemakanan ,amalkan kehidupan yang sihat.

Kajian mendapati vitamin E dan selenium meningkatkan kualiti dan kesihatan Sperma lelaki.

4)SENTIASA MENJAGA POLA PEMAKANAN DAN GAYA HIDUP SIHAT.
Bab ni dua-dua kena jaga..both suami dan isteri kena jaga betul-betul…kena amalkan gaya hidup sihat,kalau suami yang merokok tu..tolonglah kurang-kurangkan merokok..
atau kalau dapat stop terus pun bagus tau…
Pada si isteri pula..kena lebih prihatin dengan keadaan badan kita…dengan erti kata yg lain kena more get ready..untuk menampung 1 nyawa lagi dalam rahim kita..
Mestilah nak yg terbaik utk anak kita kan…
                  Doktor Hamid Arshat menyarankan pasangan mengamalkan cara hidup sihat di samping pengambilan supplemen-suplemen seperti:-
  • Multivitamin
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Dan juga Asid Folic
5) RUJUK PADA DOKTOR

Pada yang telah berumah tangga melebihi 2 tahun ke atas, anda di nasihatkan untuk berjumpa dengan doktor dan melakukan pemeriksaan…yup kedua-duanya..bukan hanya isteri anda sahaja..
Sebab apa tau..mama selalu dapat aduan dari para isteri tau…hanya isteri-isteri ni jer yang beriya pergi checkup doktor..
Yang si suami ni buat dek..je..alahai cik abang oiii..turunkan lah ego tu…better check..kalau tak check kan kita tak tau apa masalah nya kan..
6) Berdoalah

Cara cepat hamil yang terakhir dan yang paling penting sekali ialah DOA…
Iyer berdoalah tanpa putus asa…sebab yang mengurniakan rezeki itu Allah..maka berbaik sangkalah denganNYA..
InsyaAllah one fine day anda dan pasangan pasti mendapatkan apa zuriat yang di idam-idamkan..amin..
Ok mama nak share doa-doa yang boleh uolss amalkan..
bolehlah amalkan tips-tips di atas sebagai ikhtiar atau cara cepat hamil…
Jika ingin berusaha dan berikhtiar dengan supplemen Shaklee juga ada…ada link-link yang dah mama share di atas…so ni mama nak share testimoni diaorang pula..
APA KATA MEREKA???

vivix cara cepat hamil
vivix cara cepat hamil
vivix cara cepat hamil

vivix cara cepat hamil


Tak sabar nak cuba???…
Ok boleh klik gambar “BUY NOW” di bawah..anda akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee… pembelian menerusi kad debit/kad kredit…
Setelah pembelian hubungi/Whatsapp saya untuk konsultasi percuma…
Atau jika inginkan maklumat lanjut boleh hubungi/whatsapp saya segera..
EITA +6012.7555470 
(KLIK UTK DIRECT WHATSAPP)
ID SHAKLEE 1081587
FB PERSONAL : SHAZ EIRUL
FB PAGE :MAHLIGAIVITAMIN

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru

3 thoughts on “Cara Cepat Hamil – 6 Tips Paling Simple Dan Mudah”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge