cara hilangkan ulser dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee55

Cara Hilangkan Ulser Mulut Dengan Cepat

Cara hilangkan ulser mulut dengan cepat? Hemm…memanglah kalau dah kena ulser mulut ni,sebolehnya kita nak cepat-cepat baik jekan. Bukan apa seksa menanggungnya…pedih mulut tau..nak makan susah, nak minum susah,nak bercakap susah, boleh jadi stress sungguh tau.

Apa Itu Ulser Mulut?

Ulser mulut ni,atau orang tua panggil selalu “mata ikan” ni ialah luka dalam mulut yang berwarna putih atau kekuningan yang di kelilingi warna kemerahan dan amatlah menyakitkan.

Sebenarnya korang tau tak Ulser mulut ni mungkin juga salah satu petanda bahawa adanya penyakit serius yang sedang berlaku dalam tubuh kita.

  • Keradangan Usus
  • Kanser Mulut
  • Kencing Manis
  • HIV/AIDS
  • Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

Tapi korang janganlah takut pulak,apa pun kena refer doktor dan sahkan keadaan yang sebenar. 🙂

[VIDEO] Cara Hilangkan Ulser Mulut Dengan Cepat Dan Elak Berulang Lagi

 

Apa Punca Ulser Mulut?

 

cara hilangkan ulser dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee5

Antaranya ialah;

  • Kekurangan Vitamin terutamanya Vitamin B12,Folate dan zat besi
  • Luka di bahagian mulut akibat gosok gigi atau tergigit tanpa sengaja
  • Pemakaian pendakap gigi
  • Jangkitan bakteria,virus dan kulat
  • Mulut yang sensitif pada makanan berasid contohnya strawberry, limau dan nenas.
  • Stress
  • Perubahan Hormon
  • Dehidrasi

Cara Cepat Hilangkan Bengkak Tonsil(Klik Sini)

Vitamin Shaklee Yang Membantu Hilangkan Ulser Dengan Cepat Dan Tidak Berulang

 

1)Performance Drink

 

Performance Drink sangat membantu untuk

  • Elakkan badan dehidrasi.
  • Membantu meningkatkan daya ketahanan badan kita
  • Membantu dan membekalkan elektrolit dalam badan kita.
  • Mengekalkan kelembapan kulit kita

2) Vivix

Ia mempunyai antioksida yang tinggi,dan sangat bagus,kerana Vivix bertindak melalui 4 cara berikut;

  1. Memperbaiki sel pada tahap DNA
  2. Mengurangkan Inflamasi/Keradangan
  3. Mempertahankan sel daripada pengumpulan protein AGE
  4. Memberi tenaga kepada sel.

3) Nutriferon

Nutriferon ni sangat powerful untuk boostkan sistem imun kita supaya kuat melawan jangkitan Virus dan bakteria .

4) Vitamin C

Vitamin C Shaklee Sustained Released Vita-C Plus

Salah satu penyebab terjadinya ulser mulut ialah di sebabkan kurangnya Vitamin C dalam badan kita. Seeloknya Vitamin C di ambil secara berterusan untuk mengelakkan kejadian ulser dari kerap berulang. Ingat badan kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C dan badan kita juga tidak mampu untuk menyimpan Vitamin C terlalu lama. Di sebabkan itu jugalah pentingnya kita sentiasa tambah nutrisi vitamin C dalam tubuh badan kita.

5) B Complex

Ulser juga kerap berlaku akibat perubahan hormon dan juga stress. Pengambilan B Complex boleh membantu mengurangkan stress dan juga mampu menstabilkan hormon.

Testimoni Set Ulser Shaklee

 

cara hilangkan ulser dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee3

 

cara hilangkan ulser mulut dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee2

 

cara hilangkan ulser mulut dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee4

 

cara hilangkan ulser mulut dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser

Macam Mana Nak Dapatkan Set Vitamin Ulser Shaklee?

 

Boleh klik je pada gambar di bawah, sama ada anda nak order Full Set premium ataupun Set Budget terserah anda, anda akan di bawa melayari laman web rasmi Shaklee. Tapi ingat selepas pembelian hubungi saya untuk konsultasi cara makan yang betul. atau boleh je hubungi saya di talian +6012.7555.470.

cara hilangkan ulser mulut dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee

 

cara hilangkan ulser dengan cepat ubat ulser cara rawat ulser tips hilangkan ulser set ulser shaklee testimoni ulser shaklee1

 

Boleh direct wassap saya hanya tekan pada gambar di bawah

pengedar shaklee pontian johor agen shaklee pontian johor ejen shaklee pontian johor stokis shaklee pontian johor kedai shaklee pontian johor COD Shaklee pontian4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge