cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil

6 Cara Mengatasi Sembelit Ibu Hamil

Cara mengatasi sembelit ibu hamil memanglah ramai sangat ibu-ibu yang mencari petua lah, caralah. yerlah dalam fasa hamil ni ibu-ibu tak boleh sembarangan makan, sebab semua yang masuk dalam mulut dan perut ibu semuanya akan effect pada baby juga akhirnya betul kan..

Sebab tulah juga kenalah pandai pilih cara mengatasi sembelit ibu hamil yang betul-betul berkesan dan juga yang penting selamat untuk ibu dan juga bayi.

Korang nak tau tak, Cheta dulu salah seorang yang pernah search cara mengatasi sembelit ibu hamil, Sebab masa tu memang alami sembelit yang teruk,especially masa hamil anak sulung.

Punca Sembelit Ibu Hamil

 

  1. Rahim yang semakin membesar ketika hamil akan menekan usus dan rektum yang menyebabkan proses untuk membuang air besar terganggu.
  2. Meningkatnya hormon progesterone yang menyebabkan usus memproses makanan dengan lebih perlahan
  3. Dehidrasi juga menjadi punca masalah sembelit berlaku.
  4. Pemakanan yang kurang serat
  5. Kurangnya pergerakan fizikal

cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil

6 Cara Mengatasi Sembelit Ibu Hamil

  1. Makan makanan yang banyak fiber seperti cereals, beras perang, kekacang, sayur-sayuran dan buah-buahan
  2. Minum air putih yang secukupnya. Amalkan minum air suam sebelum tidur dan selepas bangun dari tidur untuk melancarkan proses pembuangan
  3. Melakukan aktiviti fizikal seperti berjalan atau melakukan senaman yang sesuai untuk ibu hamil
  4. Makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi secara kerap.
  5. Elakkan minuman berkafein
  6. Tidak menunda untuk membuang air besar

Nak Luka Bersalin Cepat Baik (Klik Sini)

Vitamin Shaklee Yang Bantu Mengatasi Masalah Sembelit Ibu Hamil

 

Vitamin Shaklee Yang membantu mengatasi masalah sembelit ibu hamil ialah OSTEMATRIX   😀 

10 Manfaat Ostematrix ialah

  1. Membantu mengurangkan gastrik
  2. Menguatkan tulang dan gigi
  3. Mengurangkan risiko osteoporosis
  4. Membantu imbangi tekanan atau stress
  5. Mengatasi masalah kekejangan otot terutama buat ibu hamil yang selalu kena simpul biawak(kejang kaki waktu malam)
  6. Membantu mendapatkan tidur yang berkualiti dan lebih lena
  7. Membantu meringankan simptom PMS ( Pre Menstrual Syndrom/ Sengugut waktu haid)
  8. Atasi lenguh dan sakit badan (Melegakan kesakitan pinggang ibu hamil)
  9. Membantu mengurangkan migrain
  10. Membantu meningkatkan penyerapan nutrien.

manfaat ostematrixcara atasi sembelit ibu hamil,sembelit ibu berpantang,sembelit ibu mengandung, sembelit lepas bersalin czer,testimoni ostematrix,ostematrix elak sembelit5555

 

cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil5

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal7

ni result cheta, masa Health and Wellness Fair di branch Johor Bahru , alhamdullilah berkat konsisten amalkan Ostematrix setiap malam, tulang Cheta normal dalam erti kata yang lain sangatlah sihat.

Klik Sini Untuk Cerita Penuh Bone Check 

Apa Kata Pengguna?

 

cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil

 

cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil1

 

cara mengatasi sembelit ibu hamil ubat sembelit ibu mengandung elak sembelit ibu hamil4

Nak Order Online? ( Klik Sini )

Macam mana nak Order OsteMatrix ni boleh hubungi/ wassap Cheta tekan jer link di bawah untuk direct wassap.

www.wasap.my/60127555470/IbuHamilSembelit

Hubungi Cheta sekarang;

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/shaklee

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge