psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul

Cara Mengawal Penyakit Psoriasis Agar Tidak Merebak Ke Seluruh Tubuh Badan Dengan Cepat

Kebanyakkan Pesakit masih tidak mengetahui bagaimana  cara mengawal Penyakit Psoriasis.

Setakat ini, penyakit Psoriasis di kategorikan sebagai penyakit auto imun yang menyebabkan kulit pesakit itu,kemerahan, bersisik putih serta menimbulkan kegatalan yang amat sangat.

Penyakit Psoriasis ialah  penyakit kulit yang hilang timbul dalam sepanjang kitaran hidup pesakitnya, memang sukar untuk menyembuhkan.

Tapi tahukah anda bahawa Penyakit Psoriasis ini boleh di kawal agar ia tidak cepat merebak ke seluruh tubuh badan anda dengan cepat.

Penyakit kulit psoriasis akan timbul bila imun sistem pesakit itu di level yang rendah ataupun pesakit itu dalam keadaan stress yang teramat sangat.

penyakit-psoriasis-cara-rawatan-psoriasis

Gatal!!

Kulit Mengelupas!!

Kemerahan!! Tegang!! Sakit!!

Bila di garu,meninggalkan kepingan-kepingan putih di lantai!!,

Bila cuaca terlampau sejuk atau panas, berpeluh kulit jadi sangat kering,

bila kering ia merekah, bila kulit tegang ia menyebabkan kegatalan,

bila gatal kita pulak tah tahan nak mengaru,

bila dah garu, ia menyebabkan kulit berdarah dan luka-luka,

selepas itu meninggalkan pula parut-parut yang menambah ke “hodoh”an kulit tersebut..huhuhuhu.

Apakah perasaan anda bila kawan-kawan,saudara mara,kawan pejabat melihat anda dengan suatu pandangan yang menjijikan?

Bahkan lebih teruk lagi bila anda mula di pinggirkan dalam majlis-majlis keramaian? Sedih, rasa nak menangis,stress semuanya menjadi satu.

apatah lagi bila Psoriasis itu timbul di kawasan yang terbuka seperti tangan ,leher,kaki,muka atau kulit kepala.

Kalau di tubuh boleh juga kita tutup-tutup kan… 😥

Penyakit Psoriasis memang boleh menyebabkan keyakinan diri seseorang itu jatuh,

mereka rasa tidak yakin untuk bertemu orang ramai, akibatnya level stress mereka semakin meningkat.

Ingat…macam yang saya katakan di awal tadi,semakin seorang Pesakit Psoriasis stress,semakin membuatkan Penyakit mereka lebih cepat merebak ke kawasan tubuh yang lain.

Ubat ? Krim? rawatan modern ?Tradisional ? semua dah di cuba,duit dah hangus beribu-ribu ringgit  namun Penyakit Psoriasis masih sama.

 

cara-rawatan-penyakit-psoriasis-ubat-penyakit-psoriasis-krim-psoriasis

Jom kita tengok video pengakuan pesakit Psoriasis berjaya mengawal masalah Psoriasisnya dengan pengambilan Vitamin Shaklee….

Cara Mengawal Penyakit Psoriasis

Penyakit Psoriasis sememangnya tidak boleh sembuh 100%, ia perlukan masa ,kesabaran yang tinggi.Namun ada cara mengawal Penyakit Psoriasis ini.

Pesakit Psoriasis kebiasaannya sangat tertekan, berasa rendah diri untuk bergaul dengan kebanyakkan orang di sebabkan faktor kulit mereka sendiri.

Ini kerana masyarakat yang tidak memahami akan penyakit ini,lebih mudah untuk memandang pesakit psoriasis ini dengan pandangan jijik.

Sebenarnya masyarakat perlu tahu,bahawa penyakit kulit Psoriasis ini tidak berjangkit kepada orang lain. Ia cuma boleh merebak ke kawasan kulit lain pesakit itu sendiri di sebabkan sistem imun yang rendah.

Ada Beberapa Cara Untuk Mengawal Penyakit Psoriasis;

  1. Mengawal stress
  2. Jaga kelembapan Kulit
  3. Jaga pemakanan
  4. Dapatkan sumber Vitamin D semulajadi.
  5. Amalkan supplement untuk berikan nutrisi dari dalam.

1. Mengawal Stress

Pesakit Psoriasis perlu memahami semakin stress kita,semakin simptom Psoriasis itu muncul dan makin memburukkan keadaan.

Walau agak susah untuk berada dalam keadaan tenang, tapi cubalah sedaya upaya. Cheta faham, menahan diri dari mengaru itu saja dan menimbulkan tahap stress level tinggi.

psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

Cuba untuk bersenam, belajar teknik-teknik pernafasan seperti Yoga ambil udara segar di luar, stress yang terkawal membantu mengawal Psoriasis.

2. Jaga Kelembapan Kulit

Kulit pesakit Psoriasis akan bertambah teruk jika ia berada dalam keadaan kering. Bila kulit dalam keadaan kering, ia akan merekah dan menyebabkan timbulnya rasa gatal dan kemerah-merahan berserta sisik putih keperakkan yang timbul.

Sebab itu sangat penting untuk pastikan kulit sentiasa lembap terutamanya selepas mandi. Pilih lotion yang anti-radang, pengalaman sendiri Cheta lebih suka untuk meletakkan Vitamin E pada effected area tu.

Korang bolehlah cuba dulu,mana yang sesuai sebab dari pembacaan ada yang cadangkan minyak kelapa, body butter lotion pun ada.

Sebab itu juga psoriasis penyakit kulit yang hilang timbul, sekejap ok sekejap tak dah macam chipsmore pun ada..huhu

Sebelum cuba apa-apa lotion tu,korang test dulu ambil lotion tu sikit dan sapu biarkan beberapa saat, kalau tak ada gatal-gatal ke merah-merah timbul maknanya korang sesuailah dengan lotion tu..

BACA SINI>> VITAMIN SAKIT KULIT PSORIASIS MEMBANTU KULIT KEMBALI LICIN

3. Jaga Pemakanan

Elakkan dari makan makanan yang boleh menimbulkan rasa gatal, apa yang Cheta buat Cheta akan..

  • Elakkan makanan laut serta ikan-ikan yang gatal.
  • Elakkan ayam (Ayam pun boleh buat gatal tau..huhu)
  • Kurangkan pengambilan gula putih
  • Elakkan gluten,gluten ni ada dalam tepung gandum so kuih-kuih ke roti tu sedaya mungkin mengelak..
  • Elakkan makanan pedas dan berminyak.

Semua orang tak sama, cubalah dia kena try and test..hihihi…janji kita tuan badan kena kenal pasti mana yang ok dan mana yang tak…Catatkan setiap perubahan tu.

4. Dapatkan Sumber Vitamin D Semulajadi

Yang ni ada kajian mengatakan dengan mendapatkan sekurang-kurangnya cahaya matahari selama 20 minit setiap hari membantu mengurangkan simptom psoriasis, kerana cahaya matahari menambahkan tahap level vitamin D dalam badan.

Kajian mengatakan Vitamin D membantu memperlahankan aktiviti sel kulit yang cepat. Vitamin D juga membantu mengurangkan plak putih dan ketebalan kulit yang bersisik, ia juga membantu meningkatkan imun sistem.

Alternatif jika anda tidak mahu berjemur di bawah terik matahari ialah dengan meningkatkan pengambilan Vitamin D anda.

5.Amalkan Supplemen Untuk Nutrisi Dari Dalam

Walaupun ternyata penyakit Psoriasis sukar untuk di sembuhkan, tapi kita boleh membantu pesakit psoriasis ini untuk mengawal simptom Psoriasis tu dari terus merebak ke kawasan badan yang lain.

Ingat yer…Psoriasis penyakit kulit yang hilang timbul tapi ia bukan penyakit yang berjangkit. Jika tahu cara mengawal penyakit Psoriasis ini, Pesakit akan berasa lebih selesa untuk jalani kehidupan seharian.

Apa Yang Cheta Amalkan Untuk Mengawal Penyakit Psoriasis Ini;

psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

1)Vivix

Supplemen resveratrol tinggi dengan anti-oksidan bertindak dengan 4 cara iaitu:

1)Membantu Pembaikkan sel ( Mencegah Keradangan)
2)Perlindungan Sel( melindungi dari pembentukkan AGE protein)
3)Menguatkan tenaga sel ( tingkatkan penghasilan mitokondria)
4)Serta meningkatkan prestasi sel

2)ESP

Protein sangat penting untuk pembentukkan sel kulit baru yang lebih sihat.

3)Omega Guard

Bersifat anti radang. Membantu mengurangkan radang kulit psoriasis dan ekzema.Membantu mengawal rasa gatal pada kulit dan membantu kulit kembali licin.

4)Vitamin C

Antioksidan dan membantu menghasilkan kolagen untuk kulit lebih sihat.

5) B Complex

Penenang Saraf, anti Stress. Tekanan punca utama simptom penyakit Psoriasis menjadi semakin teruk.

6)Vitamin E

Selain makan, Cheta picit untuk di sapukan pada kulit yang effected, ia boleh memberikan kelembapan dan mengelakkan kulit menjadi kering.Selenium yg terdapat dalam Vitamin E membantu melindungi kesan oxidative stress.

7)OsteMatrik dan Vitamin D

Membantu plak menipis dan menjadikan kulit kurang berkerak

8)Vitalea Multivitamin

Kromium yang terdapat di dalam vitalea membantu mengawal ketagihan gula putih yang berlebihan. Gula putih menyebabkan simptom Psoriasis menjadi aktif.

9)GLA Complex

Evening Primrose Oil yang terdapat di dalam GLA membantu menstabilkan hormon dan membantu untuk menghasilkan kulit yang sentiasa lembap dan sihat.

BACA SINI >>PETUA TURUNKAN BACAAN KENCING MANIS

Pengalaman Mereka Yang Telah Mencuba

 

#1 Testimoni Psoriasis 

” Pak Sudin mengalami Penyakit Psoriasis yang sangat teruk, lihatlah wajah sebelumnya, teruk mengelupas kulit dia di saluti plak-plak putih keperakan.

Pak Sudin mengambil produk Shaklee sepertu Vivix,Vita E,Nutriferon,Alfalfa,DTX dan ESP untuk membantu mengawal Penyakit Psoriasis ni. Dan alhamdullilah usaha Pak Sudin tidak sia-sia, namun sudah tentu ia perlu di ambil secara konsisten dan penuh kesabaran.”

 psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

#2 Testimoni Psoriasis 

Ini testimoni dari Mr Sam,kata beliau ” One of the things i have learned is that both psoriasis and heart disease are inflammatory ailments. Vivix heals cells from the inside out,so i am not surprissed that small solutions are the result of big changes in my body”

Nampak kan betapa merah menyala,kaki beliau sebelum mengambil Vivix.

 

 psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

#3  Testimoni Psoriasis

” Ok seperti yang di janjikan…saya nak share satu kisah berkaitan Psoriasis..kalau di lihat pada keadaan beliau pada luaran..Tiada siapa sangla yang dia menderita menahan sakit ini…

Hampir keseluruhan badan di serang kecuali muka dan tapak tangan.

Dan paling menyedihkan …beliau pernah di tahan wad dan keadaan agak kritikal..seluruh tubuh bersalin kulit. Tidak boleh kena sedikit pun cahaya. Memang kesian…dan lebih menyedihkan masa tu doktor kata ” U ada peluang 50-50 sahaja.Allahuakhbar……

Entah bagaimana tiba-tiba dia whatsapp saya dan beritahu ingin cuba VIVIX. Maybe dia tahu tentang vivix ini dari pembacaan atau sebagainya.

Sebab saya tak pernah cerita DIRECT pada beliau pasal VIVIX ni pun..

Pertama dia memilih Vivix sebab tak sanggup lagi menelan ubat hospital yang menurut beliau kesannya lebih kurang macam di kimo. Habis rambut gugur,kuku pecah,badan membengkak..

Alhamdullilah…5 hari dari kesan percubaan VIVIX…bengkaknya semakin menyusut..kulit baru mula tumbuh sedikit demi sedikit. Dan semakin banyak perubahan positif ke atas kesihatan beliau.

Dan telah masuk botol ke tiga dengan vivix. Walaupun kulitnya masih lagi merah. Tapi keadaan kesihatan beliau semakin baik. 

Psoriasis bukan satu penyakit yang boleh di terus di rawat 100%. Ianya mengambil masa…kena sabar…dan konsisten.

Dengan izin Allah..InsyaAllah tiada yang mustahil… Maaf saya tidak boleh kongsikan gambar beliau di sini atas sebab-sebab tertentu.

 psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

 

#4 Testimoni Psoriasis

“Doktor hari tu pun ada suruh saya makan juga Vitamin C, 

Doktor cakap Psoriasis memang susah nak sembuh dengan Ubat hospital..penyakit ini perlukan supplement je untuk sembuh…

Tapi doktor ada juga pesan yang beza makan ubat hospital dan supplement ni ialah ubat hospital cepat sikit effect…

Tapi doktor itu sendiri syorkan saya ambil supplement sahaja,

Tak payah makan ubat hospital”

** Cuma Cheta nasihatkan apa-apa pun pastikan anda rujuk doktor terlebih dahulu ye**

cara-rawatan-psoriasis-ubat-penyakit-kulit-psoriasis-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

Doktor pun syorkan supaya ambil supplemen untuk atasi Penyakit Psoriasis

 

#5 Testimoni Psoriasis

Kulit lebih sihat sekarang setelah amalkan Set Psoriasis, kalau dulu kulit bersisik sekarang dah macam kulit..

cara-rawatan-psoriasis2-ubat-penyakit-kulit-psoriasis-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

 

# 6 Testimoni Psoriasis

Testimoni-Psoriasis-Set-psoriasis-Shaklee-Ubat-Psoriasis-Ubat-Sakit-kulit-psoriasis-sakit-kulit-allergik-kulit

 

Ehhh…dah tak sabar nak beli…haishhhh nanti dulu…Cheta nak share dulu sikit cara bagaimana nak mengawal rasa gatal akibat Psoriasis ni…

TIPS KURANGKAN GATAL PADA KULIT PSORIASIS

 

1)Elak Kulit Jadi Kering

Kulit yang kering membuatkan rasa gatal timbul, seeloknya pastikan kulit sentiasa lembab..
Kalau ikut pengalaman saya, saya akan sapukan vitamin E pada kawasan kulit yang psoriasis.
Vitamin E, bukan sahaja mampu melembabkan kulit bahkan ia mampu untuk menghilangkan parut Psoriasis itu sendiri.
cara-rawatan-psoriasis

2) Elakkan Makanan Yang Gatal Dan Membuatkan Simptom Psoriasis Timbul

Bab makanan ni pada saya, kena tuan badan sendiri yang kenal pasti try n error…tapi saya memang semampu mungkin akan mengelak untuk makan makanan di bawah..
Lagi satu yang paling utama tolonglah untuk kurangkan pengambilan gula putih, masa psoriasis saya teruk dulu,saya elak makan gula putih hanya dalam masa 3 minggu, dapat lihat perubahan kulit semakin baik dan kurang meradang..
cara-rawatan-psoriasis

3) Elakkan sabun atau bahan pewangi

 

Ini sangat benar, sebabnya kebanyakkan sabun wangi atau minyak wangi mengandungi bahan yang boleh menyebabkan iritasi kulit.
Dulu semasa saya, semborono (sebarangan) mengunakan shower (sabun mandian) saya dapati kulit saya selepas mandi terlampau kering dan sekaligus menyebabkan kegatalan dan merah-merah akan keluar secara tiba-tiba.
Kegatalan yang amat sukar untuk di ungkap dengan kata-kata, menyebabkan adakalanya saya akan menangis seperti anak kecil huhuhuhu….

 

4) Kawal Stress

 

Pesakit psoriasis perlu lebih bijak untuk mengawal stress. Kadang kala untuk menahan diri dari mengaru itu juga boleh menyebabkan stress bertambah.
Kalau saya, saya amalkan ambil B-Complex untuk membantu saya untuk lebih tenang.
Psoriasis akan lebih memburuk jika pesakit psoriasis tidak mampu untuk mengawal stress.

 

5) Ambil Supplemen Tambahan

Menurut National Psoriasis Foundation, mengambil supplemen tambahan seperti EPO, Vitamin D, Minyak ikan Omega -3, Anggur, Glucosamine and Chondroitin mampu untuk mengurangkan simptom psoriasis.
Namun apa pun berbincanglah dengan pakar anda dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis supplemen.

6) Jumpa Pakar Anda

Setiap orang tahap Psoriasisnya berbeza, agak sukar mayatakan cara yang mana satu mampu untuk meringankan simptom psoriasis anda..
Sebaiknya anda berjumpa dengan pakar dermatologi supaya pakar tersebut dapat menganalisa tahap Psoriasis anda.

Haaa…Sini Cheta nak kongsikan juga di sebabkan Pesakit Psoriasis ni kan sepatutnya lebih prihatin dalam soal kulit mereka kan, sebaiknya hindari dari memakai sabun sebarangan yang boleh menyebabkan kulit kering dan menimbulkan iritasi lagi, Pilihlah yang Organik dan semulajadi agar kulit kita tetap terpelihara dan Psoriasis kita lebih terkawal…

Tadaaaa… Cheta kenalkan SET MANDIAN ORGANIK BABY SHAKLEE

Kenapa Kena Pakai Set Mandian Organik??

 

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-7

Haissshhh Cheta ni biar betul, kenapa pulak kena pakai Set mandian baby pulak ni???

Sabar!!!!….meh Cheta nak explain….ingat tak TIPS KURANGKAN GATAL TADI???

NO 3: ELAKKAN SABUN ATAU BAHAN PEWANGI

Haaa…kan dah suruh elak tu…Pesakit Psoriasis, kena lebih CARE pasal kulit mereka, silap pakai sabun, kulit kita akan jadi kering, gatal ,merekah dan berdarah….bila berdarah, kulit kita mudah terdedah kepada kuman.. Bila kuman masuk dah jadi hal lain infection pulak dah kan…

Memang agak complicated, tapi untuk kita hidup lebih sihat, kita kena ambil berat semua tu…

“Alahhh…guna jelah sabun biasa kan sama je!! apa lak nak suruh pakai organik..organik ni” 

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

 

Apa pula SLS ni???

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) adalah ejen pembersih yang memang murah,tersangat berkesan dalam mencuci, dan juga ia mampu menghasilkan buih yang banyak.

Sebab itu jugalah SLS perlu ada dalam bahan mandian, syampoo,ubat gigi, dan boleh bayangkan kandungan SLS lebih tinggi bila ia melibatkan bahan pencuci baju,bahan pencuci kereta, mop lantai dan juga sebagainya.

Kita dah sedia maklumkan kulit pesakit Psoriasis dah memang sedia sensitif kan, jadi kenapa kita perlu menambah lagi “kesengsaraan” yang sedia ada, bila kulit bereaksi dengan bahan-bahan seperti di bawah memanglah akan cepat kulit bertindak balas menjadi super duper sensitif bilamana ada kandungan-kandungan ini dalam bahan mandian;

  • Lauryl Sulfate Sodium Salt
  • Sodium n-dodecyl Sulfate
  • Lauryl Sodium Sulfate
  • Sodium Dodecyl Sulfate

Apa Yang Terkandung Dalam Set Mandian ShakleeBaby?

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-2

1.Set Mandian Organik ShakleeBaby Massage Oil

 

Massage Oil ini ialah minyak urut bayi yang sangat lembut bahkan ia adalah organik kerana mengandungi Organic Sunflower Oil ,lavender, chamomile yang memberikan effect tenang dan nyaman pada bayi.

Berita baiknya ialah Massage Oil ini adalah 100% semulajadi mengandungi 73% bahan yang Organik.

  • 99% Natural
  • 73%  Organic Ingredients
  • Formulated with Organis Sunflower Oil, Lavender and Chamomile.

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-5

Lepas mandi perasaan tak Kulit Pesakit Psoriasis biasanya akan lebih mudah cepat kering, jadinya lepas mandi bolehlah manjakan kulit anda dengan Massage Oil ni tau, Ia mengandungi minyak biji bunga matahari,lavender dan Chamomile, memang rasa fresh dan tenang je lepas mandi ni..syok kan…

2.Set Mandian Organik ShakleeBaby Soothing Lotion

 

Mesti ramai nak tahu kan apa pula kandunan yang terdapat dalam ShakleeBaby Soothing Lotion ini??

Lotion baby semulajadi dan organik ini di rumus khas dengan Bunga matahari organik,minyak biji jojoba organik bersama shea butter.

Tahu tak bahawa lotion ini memberikan rasa tenang kepada penggunanya kerana ia ada wangian lavender,chamomile,rosemary dan minyak vanilla.

Losyen ini mengandungi 99% semualajadi dan 87% adalah  dari bahan-bahan organik.

Berita baiknya,ShakleeBaby ni bukan je khas untuk baby dan juga bayi yang ternyata mempunyai kulit sensitif,bahkan ia juga untuk sesiapa sahaja yang memiliki kulit sensitif,atau eczema yang memerlukan penjagaan kulit yang rapi dan juga memerlukan bahan-bahan mandian organik.

  • 99% Natural
  • 87% Organic Ingredients
  • Organic Sunflower seed Oil and shea butter moisturizer
  • Organic Lavender and Chamomile oil calms and relax
  • Pediatrician tested
  • Clinically Tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no paraben n SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-4

dah sapu massage oil tadi kita tambah lagi dengan soothing lotion ni…ia mampu memberikan kelembapan yang optimum…ingat Kulit Pesakit Psoriasis kena pastikan sentiasa lembap..

3.Set Mandian Organik ShakleeBaby Gentle Wash

Sesuai dengan kulit Pesakit Psoriasis yang sensitif dan mudah irritasi, ShakleeBaby memahami keperluan mereka yang mempunyai kulit sensitif dengan memilih hanya bahan-bahan yang organik sahaja.

Tahukah anda bahawa sabun murah itu tidak bagus kerana mempunyai kandungan bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan contohnya seperti 1,4-dioxane yang merupakan bahan yang karsinogen (bahan penyebab kanser).

Dengan gentle wash,ianya 76% organik dengan lavender dan Chamomile yang memberikan effect yang menenangkan.Ia juga lebih seimbang dari segi pHnya.

  • 99% Natural
  • 76% Organic Ingredients
  • Organic aloe base produces mild leather
  • Organic lavender soothes
  • Organic Chamomile calms and relaxes
  • Non-irritating, No-tears formula
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains No Paraben or SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
  • Contains 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-3

 

Banyaknya?? Perlu Ke Ambil Semua?

Sejujurnya, bagi Cheta perlu sebabnya jika badan kita cukup nutrisi yang badan perlukan lebih mudah badan kita untuk menghadapi proses penyembuhan, tetapi jika anda ada kekangan budget usah risau Cheta akan cadangkan Vitamin yang memenuhi budget anda…

Kenapa Mesti Pilih Shaklee??

senarai-harga-shaklee-2018-harga-ahli-shaklee-cara-daftar-ahli-shaklee-kelebihan-jadi-ahli-shaklee-macam-mana-nak-join-ahli-shaklee-2018 4

Shaklee telah beroperasi lebih dari 50 Tahun, dan begitu pakar mengkaji dan mengeluarkan supplemen

  • SEMULAJADI TANPA BAHAN SINTETIK,
  • TANPA PEWARNA,
  • TANPA PEMANIS TIRUAN
  • TANPA GEL SILIKA.
  • Produk Shaklee di jamin 100% semulajadi,
  • ALWAYS SAFE,
  • ALWAYS WORK ,
  • ALWAYS GREEN.

Kenapa Kena Beli Dengan Saya?

Sebabnya saya juga Pesakit Psoriasis yang semakin hari,semakin sihat kulitnya dengan mengamalkan Set Psoriasis Shaklee, Cheta akan guide anda cara pemakanan,pantang larang dan apa jua yang melibatkan Psoriasis.

ubat penyakit kulit psoriasis-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

ubat penyakit kulit psoriasis-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

Pembelian dengan Cheta melayakkan anda untuk mendapatkan exclusive conslutation.

Bagaimana Nak Dapatkan Set Psoriasis ini?

  1. Klik gambar set di bawah, dan anda akan di bawa terus untuk shopping online mengunakan kad debit atau kredit di laman web rasmi Shaklee Malaysia.

ubat penyakit kulit psoriasis-cara-mengawal-penyakit-psoriasis

 

Set Vitamin Psoriasis ini bernilai RM1407.63 jika anda inginkan diskaun 15-25% hubungilah saya untuk berdaftar menjadi ahli Shaklee…bukan sahaja anda lebih untung bahkan anda juga sudah layak untuk menerima Cash Bonus…haaa kan lebih berganda untung tu kan…

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik22-sabun-mandi-pesakit-psoriasis-sabun-mandi-kulit-allergik-eczema-gatal-gatal

Dan set mandian  untuk kulit sensitif ini bernilai Rm 381.60 namun jika anda mahukan diskaun sehingga 25% silalah berdaftar menjadi ahli Shaklee   😆

Mudah jekan,lagipun rugilah jika tidak berdaftar menjadi ahli Shaklee ni, sebab apa tau, setiap point yang ada kumpul bakal melayakkan anda untuk dapat Cash Back Bonus,haaa siapa nak bagi kan..shopping-shopping Shaklee bagi cash…wahhhhh best kan….

 

Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut boleh hubungi Cheta…melalui wassap dengan hanya menekan gambar di bawah..tak perlu dah nak susah-susah save number Cheta…hihihi


 psoriasis-penyakit-kulit-yang-hilang-timbul

Sekadar Berkongsi Pengalaman Melawan Penyakit Psoriasis;

Cheta

Hp/Call/Wasap: 012.7555.470

ID Shaklee: 1081587

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2

6 thoughts on “Cara Mengawal Penyakit Psoriasis Agar Tidak Merebak Ke Seluruh Tubuh Badan Dengan Cepat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge