ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki3

Cara Rawatan Tulang Patah Tulang Retak Supaya Cepat Sembuh

Apakah cara rawatan terbaik untuk tulang patah atau tulang retak?Yaaa.. dulu Cheta juga mencari seperti kalian..mencari alternatif untuk cepat sembuhkan tulang kaki yang patah dan juga tulang yang retak.

Dulu lah kan..masa Hubby Cheta eksiden tu memang rasa agak kelam kabut lah juga…mana tak nya…sekali tengok X-ray haa..tu dia..sepanjang tulang pinggul tu ada kesan tulang retak..lepas tu ada tulang2 kecil yang hancur, atau senang cerita tulang patah..huhu…

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki2

Hubby Cheta exciden sewaktu pulang dari tempat kerja, terlanggar pilling melintang atas jalan….cehhh saperlah orang yang tak bertanggung jawab tu kan..dalam keadaan hujan dan gelap malam manalah nak nampak batang pilling tu ha…

Jawabnya…memang…berdentumlah…huhuhu… ūüôĄ maka jadilah superman sat…terbang melayang..motor kemana tuan badan kemana…

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki1

Masa ni dah selamat dalam Wad kat HSI siap dah tergantung kaki tu sebab doktor tak nak tulang kaki tu lari, sementara nak menunggu appointment dengan pakar hari Isnin.

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki4

Ni gambar kawan-kawan hubby yang ambil, hujan masa ni, berlumpur haaa…abis kotor-kotor, sianlah hai..dengan perut laparnya…huhu

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki5

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki6

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki8

Nilah motornya…kesian haa…habis tak rupa tayar motor dah….

Masa jumpa pakar tu, diaorang memang decide untuk tak masukkan besi, sebab keretakan pada tulang pinggul,bahagian tulang yang tak menampung berat badan, so discuss dengan doktor dalam masa 2 weeks stay hospital untuk letak pemberat tu, tapi hospital tak delah bagi ubat apa pun, just doktor pakar tu kata u cari supplemen kalsium untuk support pertumbuhan tulang semula.

Haishh…mujurlah wife dia ni Pengedar Shaklee yang bertauliah tau…so memang lepas balik tu.. kerjanya mengoogle info je, vitamin apa yang terbaik untuk pembinaan tulang semula..dan membantu mempercepatkan luka-luka exsiden cepat sembuh.

Jangkaan Doktor Setahun Baru Boleh Berjalan

 

Doktor pakar ada cakap juga masa tu, ni paling kurang setahun baru husband u dapat berjalan sepenuhnya…Cheta masa ddengar setahun tu sedih juga..huhuhu…masa tu Syifa baru 6 bulan+…huhu…sedih sangat…

Memang tekad lah lepas balik je dari hospital tu, memang jaga sungguh pengambilan supplemen dia, on time tak pernah miss…hehe time nilah pun nak sumbat dia vitamin kan…biasalah lelaki kan kalau tak dalam keadaan terdesak,tak de nya dia nak makan vitamin kannnnn….

3 bulan berlalu masa X-Ray ,doktor kata tulang dah elok bercantum, tulang2 kecil dah elok tumbuh…hubby pun dah mula menapak mengunakan tongkat…kalau tak sebelum ni bergerak mengunakan wheel Chair je…

Berjalan Lebih Awal Dari Jangkaan

 

Alhamdullilah sangat, hubby berjalan lebih awal dari jangkaan…tepat 6 bulan hubby dah boleh berjalan seperti biasa tanpa mengunakan sebarang tongkat, dan masih teruskan pengambilan Supplemen seperti biasa….

Antara Vitamin yang mampu membantu mempercepatkan penyembuhan Tulang Patah Dan Juga Tulang Retak ini ialah:

 

1)Kalsium – Sepertimana yang biasa kita dengar kalsium memang bagus untuk pembentukan tulang yang kuat.

2)Vitamin C “As an antioxidant, anti-inflammatory nutrient,¬†vitamin C¬†aids in¬†fracture¬†healing. In both human and animal studies,¬†vitamin C¬†supplementation is consistently found to speed¬†fracture¬†healing. It also improves the mechanical resistance of the new tissue that grows for¬†bone¬†healing, called the¬†fracture¬†callus” – Haa ini yang menguatkan Cheta untuk ambil Vitamin C

3)Vitamin B Complex – Yang ni Doktor pakar kata vitamin B ini untuk membantu menghasilkan kolagen tulang dan sangat baik untuk membaik pulih saraf. Iyerlah kalau dah jadi superman tu kan..faham2 lah mesti ada juga saraf yang tergeliat kan..

4) Omega-3 Fatty Acid – Supplement Omega-3 membantu mengurangkan pembengkakan radang yang terjadi di sekitar kawasan tulang retak atau patah.

5)Protein – Tahukah anda lebih separuh dari tulang kita di perbuat daripada protein,oleh sebab itu protein sangat penting untuk pembentukkan tulang baru.

6) Antioksidan – Supplemen tinggi antioksidan membantu mempercepatkan fasa pemulihan, dan juga menyokong tubuh untuk pembentukkan sel2 yang baru dan sihat.

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kakiAA

 

Di Sebabkan pengalaman yang ada Cheta selalu berkongsi cerita dengan rakan-rakan dan juga berkongsi di media sosial dengan niat untuk membantu lebih ramai orang yang memerlukan. Ini antara testimoni mereka yang telah mencuba.

# 1 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki

 

# 2 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki9

Ini sejak ambil Set Patah Tulang ni, husband dia dapat tido lena, tak de dah terjaga malam gara2 bisa kaki…

 

#3 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki10

Luka cepat baik asbab pengambilan vivix

#4 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki11

 

#5 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki12

Ini luka akibat operate masuk besi dalam kaki, luka operation tu berlubang dan mengeluarkan nanah yang sangat busuk, 2 minggu lepas consume vivix luka berlubang tertutup molek..alhamdullilah.

#5 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-cara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee

#6 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-cara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee1

#7 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-cara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee2

#8 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee

 

#9 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee1

#10 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee4

#11 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee5

 

#12 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee6

#13 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

tulang patah-tulang retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee7

#14 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

Vivix-Untuk-Tulang-Patahcara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee

 

#15 Testimoni Vitamin Tulang Patah/Tulang Retak

 

ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee8

Berminat untuk mendapatkan Set Tulang Retak / Tulang Patah? Boleh shopping online sendiri mengunakan Kad Debit / Credit atau boleh hubungi saya di talian +6012.7555.470.

Sekiranya anda malu atau segan untuk menghubungi Cheta boleh je Klik Gambar Set di bawah untuk pembelian secara online, haaa senang je kan…tapiiiiiiii….

Jangan lupa selepas pembelian hubungi Cheta untuk konsultasi percuma…

tulang patah-tulang retak-vitamin-patah-tulang-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kakiAA

 

Sources:

1)https://www.nof.org/patients/treatment/calciumvitamin-d/

2)https://www.webmd.com/osteoporosis/osteo-fracture-diet#1

 

 

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2

2 thoughts on “Cara Rawatan Tulang Patah Tulang Retak Supaya Cepat Sembuh”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge