cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Cara Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan Pantas

Cara turunkan bacaan kencing manis dengan pantas!, memang selalu akan di cari oleh pesakit kencing manis. Mereka akan mencuba pelbagai cara,petua,tips, ubat-ubat serta pelbagai cara lagi untuk turunkan bacaan gula dalam darah mereka.

Kencing manis memang tidak boleh di rawat, tapi kencing manis boleh di kawal. Ubat kencing manis yang doktor selalu bagi tu tujuannya untuk mengawal bacaan gula dalam darah agar tidak melonjak tinggi.

Kencing manis yang tidak di kawla boleh menyebabkan pelbagai jenis komplikasi kencing manis, seperti amputasi(pemotongan anggota badan tertentu),katarak,kerosakkan buah pinggang,sakit saraf,kebas-kebas dan sebagainya.

Vitamin Shaklee Yang Membantu Turunkan Bacaan Kencing Manis

Sebelum Cheta ulas lebih panjang..suka untuk di ingatkan bahawa vitamin bukan ubat yer,

Vitamin adalah makanan yang menyihatkan, ia membantu mengisi lopong-lopong nutrisi dalam tubuh kita.

Cheta nak kongsi cerita dari seorang customer Pn Halimatun namanya,

” Abahnya di kesan menghidap kencing manis pada awal tahun 2013 dengan bacaan yang terlalu tinggi dalam 17 atau 18 setiap kali bila pemeriksaan di lakukan.

Katanya, bacaan itu tidak pernah turun-turun walaupun pelbagai kaedah,petua,ubat dan pelbagai jenis supplement yang di cuba bahkan makin memburukkan keadaan bila sampai satu tahap bacaannya sampai tidak boleh di baca.

Sebagai anak,mau nya beliau tidak panik..berat badan abahnya juga turun sangat mendadak, bayangkan size seluar asal 42 turun dengan drastik sekali ke size 34…

Selera makan hilang,abah selalu kelihatan letih, kalau hari tak kerja tu memang melepek je kerjanya, baring saja.

Abah juga mengadu yang penglihatannya semakin kembang, dan kabur dan sejak itu abah dah memang tak berani untuk memandu pada waktu malam.

Bulan puasa yang lepas kami adik beradik memang sangat susah hati, abah semakin lemah, semakin kurus, makan tak lalu, bibir pecah-pecah..

lalu kami berbincang adik beradik, memasing bersetuju untuk belikan VIVIX untuk abah cuba.

Saya cuma suruh abah ambil sesudu vivix sahaja setiap hari konsisten makan selama 2 minggu, selain jaga pemakanan yang lain.

Hari pertama consume vivix abah kelihatan bertenaga…2 minggu lepas tu abah ke klinik untuk rutin checkup, alhamdullilah mengejutkan sangat…iyerlah bacaan yang selama ini bertahun-tahun tidak pernah turun tapi lepas konsisten amalkan vivix, surprisely bacaan hanya 5.4 , terus ke bacaan normal..

Ya Allah happynya kami tak terkata..abah juga kelihatan sangat cergas dan bertenaga,selera makan bertambah, alhamdullilah penglihatan abah juga semakin membaik..

Ya Allah syukur sangat, yer vivix cuma asbab, yang mengizinkan penyembuhan abah tetap juga terpulang pada Allah, kita sebagai hamba memang di galakkan untuk berusaha kan.”

Itulah tadi pegalaman yang Puan Halimatun kongsikan, seronok sangat dia…yerlah anak mana lah yang tak seronok kan tengok ayahnya sihat..betul tak…

Ehhh…ada lagi tau pengalaman penguna lain….

BACA SINI>> TIPS KURANGKAN GATAL KULIT PSORIASIS

1#Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal 

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

#2 Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

#3 Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

#4 Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

#5 Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Terkawal

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Apa Yang Menjadikan Vivix Ni Best Sangat???

Yang menyebabkan vivix ni best sangat adalah salah satu sebabnya…dia ada PolyPhenols…

Apa benda pulak yer Polyphenols ni??? Nak nyebut pun susah dah kan..terbelit haa lidah…

Ok tak pe..Cheta akan cuba terangkan dengan gaya paling santai..supaya otak uolss tak berasap..hehhehe…

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Antara Kebaikkan Polyphenols Yang Terdapat Dalam Vivix

Vivix kaya dengan antioksidan yang diyakini memiliki khasiat meningkatkan kemampuan anti-inflamasi dan kekebalan tubuh.

Berikut ini diantara manfaat polifenol bagi kesihatan

1)Sebagai antioksidan yang mampu meneutralkan radikal bebas yang memiliki efek merusak terhadap sel-sel dan jaringan tubuh.
2)Sebagai antioksidan yang tinggi, polifenol mampu memperlambatkan proses penuaan dini.
3)Polifenol mampu membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit.
4)Polifenol dapat meningkatkan kesihatan jantung dan menurunkan risiko penyakit kardiovascular
5)Polifenol yang kuat seperti resveratrol membantu dalam menghambat pertumbuhan kanser dan tumor.

Untuk mendapatkan khasiat polifenol yang sempurna untuk kesihatan dan kecantikan anda. Anda boleh mengambil Vivix sebagai amalan harian anda.

Dalam Vivix terkandung anggur muscadine yang terdapat didalamnya polifenol. Ianya 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol biasa.

Yang membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah seterusnya mengelakkan berlakunya pengumpulan gula yang tinggi dalam darah. Ianya membantu menurunkan kadar gula dalam darah.

Bagaimana VIVIX Bertindak???

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Kenapa Perlu Memilih Vivix Shaklee?

Shaklee sangat di yakini kerana:

1) Shaklee sudah melebihi 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia di hasilkan.
2) Shaklee di gunakan oleh para athlete sukan Olimpik
3)Shaklee di gunakan oleh para angkasawan NASA
4)Shaklee published 131 kajian scientifik yang di peer reviewed
5) Shaklee ada landmark study di mana kajian ini di lakukan ke atas penguna 20 tahun lamanya
6) Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

 

Sebotol Vivix untuk pengunaan selama sebulan, hanya sesudu kecil saja pengambilan sehari..sangat jimat, dan cara pengambilannya juga sangat mudah…ia juga sangat bagus jika di gabungkan dengan ESP, B Complex dan juga GLA Complex..

1)ESP ( Energizing Soy protein)

Ia membantu mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mempercepatkan pembaikkan luka. ESP juga membantu pesakit agar tidak mudah lapar di samping memberikan tenaga ESP juga mempunyai indeks Glisemik yang rendah

2) B Complex

B Complex membantu menukarkan gula kepada tenaga, membantu mengurangkan rasa kebas-kebas dan kesemutan yang di sebabkan oleh kerosakan saraf. Ia juga membantu menghilangkan rasa letih dan tidak bermaya.

3) GLA Complex

Mempunyai Omega-6 yang membantu pesakit diabetic neuropathy. Ia membantu menghalang komplikasi diabetis.

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Memang sangat sesuai untuk di hadiahkan pada kedua ibu bapa kita,atau orang-orang yang tersayang..

Klik gambar di bawah untuk direct wasap Cheta tanpa perlu save number .

pengedar-shaklee-vivix-pontian

Cheta

HP No: 012.7555.470

ID Shaklee: 1081587

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge