Catatan Kehamilan Ku : Episod 1

Assalamualaikum….

Catatan Kehamilan Ku????… eh..eh…surprise…I’m pregnant again…perasaan ku??? masyaAllah tentu lah gembira…lagipun Ica dan Inas dah besar…mengikut perkiraan masa baby lahir nanti Ica dah 4 tahun manakala Inas dah masuk 3 tahun…oklah tu kan…cuma Inas masih menyusu dan harap-harap nanti Inas bolehlah berkongsi dengan baby nanti…jadi Tandem Nursing ….insyaAllah…

kehamilan

                                                            Princess KesayanganKu…

Bermulanya kisah seminggu selepas raya…tetiba ku rasa sangat teringin nak minum kopi…padahal selama ni ku memang langsung tak gemarkan kopi…malam tu masa singgah rumah ibu…tanya kot-kotlah ada kopi…alhamdullilah ada..apalagi bila dah terhidang kopi panas tu..bercawan-cawan ku bedal…sampaikan ibu pun naik heran…pas balik rumah sendiri…mata terus mengantuk..hahaha..orang minum kopi tak boleh tidur…yang daku ni boleh terus lena je bila sampai rumah…

Masa tu tak syak apa-apa lagi walaupun kepala dah mula start pening dan melayang-layang setiap hari bermula dari tengahhari terus sampai malam..bila dah kerap sangat pening…gatal pergi beli tester kehamilan , namun hasilnya tetap negatif..masa tu tarikh sepatutnya period masih belum delay lagi…

Seminggu berlalu…mood nak melawa pun tiba…kat rumah abis semua baju-baju cantik ku pakai…segala jenis perfume ku sembur…pergi guardian tetiba nak sangat beli masker, scrub muka dan badan..haaa…sesuatu yang telah lama ku tinggalkan… Seingat daku kali terakhir memanjakan diri masa nak jadi pengantin dulu..hoho…5 tahun yang lepas tu..dasyat ooo..

Masuk minggu ke dua delay period…bila hubby dekat hidungku terasa menusuk-nusuk…hehe cepat-cepat ku larikan diri..sampaikan hubby cakap busuk sangat ke papa ni, papa dah mandi lah..hoho..something wrong ni rasanya…hemm..petang tu ajak hubby pergi guardian beli tester…balik je terus test…jeng..jeng…clear terus double line..alhamdullilah…i’m pregnant rupanya.. patutlah semacam je..sorry yer en hubby baby tak suka bau papa dia..hehehe…

set kehamilan shaklee
Mengikut perkiraan baru nak masuk 6 weeks, belum melaporkan diri lagi untuk buat “buku merah”..hehe terasa malas lak nak ke klinik. Tapi bukan bermakna daku mengabaikan terus janin yg ada di dalam rahim ku ini…walaupun sebelum pregnant pun daku dah ambil supplemen shaklee untuk maintainkan kesihatan..bahkan bukan setakat daku…anak-anak, hubby serta family semua ku shaklee kan..bukan apa sekarang macam-macam penyakit ada…so PREVENTION IS BETTER THAN CURE…kan..kan..
So suplement Kehamilan yang daku ambil kali ini ialah seperti dalam gambar di bawah:-
set kehamilan shaklee

Untuk trimester pertama..hanya B-complex, Ostematrik, Vita-C , Vita-Lea dan ESP yang menjadi santapan wajib ku setiap hari…. Ia sekaligus memberikan daku energy extra maklumlah awal-awal kehamilan ni memang di landa ketidakenakkan badan..di tambah lagi nak menguruskan rumah tangga dan princess ku yang ternyata sangat lasak..huhu..

Oklah sampai sini sahaja dulu catatanku yang pertama…(huhu sebenarnya dah lama duduk dalam draft je…sbb tak larat nak ngadap laptop ni)…insyaAllah akan bersambung di lain episod..

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee
anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang
pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470



“Ingin mendapat 4-5-6 angka
sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya
juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !.
Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan
di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

9 thoughts on “Catatan Kehamilan Ku : Episod 1”

    1. Alhamdullilah Set Kehamilan Shaklee memang terbaik..memberi energy extra untuk ibu, dan kandungan B Complex with Folic Asid mengelakkan risiko bayi mengalami kecacatan saraf tunjang..( Neural tube )

  1. salam kenal …

    Wah tahniah … semoga semua selamat , awak dan baby pun sihat ….happy kan nak dapat orang baru nih. Saya pun tengah menunggu ni harap2 positive 😉 tandanya macam dah ada hihihi…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge