Catatan Kehamilan Ku : Episod 2 (MGTT @Minum Air Gula)

Assalamualaikum semua…

Hari ni pepagi dah bersiap untuk ke klinik buat MGTT atau lebih di kenali dengan minum air gula…seawal 745am ku dah terjonggol depan pintu klinik…

Meh daku cerita sikit prosedur sebelum MGTT..

1) Kena berpuasa dari jam 10 malam lagi…wajib puasa tau jangan sengaja buat2 lupa lak….

 2) Sampai klinik…nurse akan amik darah dulu…pastu dia suh minum segelas air gula….

3)Tips minum air gula ni…baca bismillah..pastu minum sekali nafas je…jangan lah nak jap2 stop..memang termuntah lah jawabnya…huhu..awas yer kalau termuntah nurse akan suh anda minum secawan penuh sekali lagi…hohoho x nak kan….

 4)Pas minum relax 2 jam…tapi jangan makan atau minum lagi…seeloknya tunggu je kat klinik tu…

5) Selepas 2 jam berlalu…anda akan di ambil darah lagi…haa…pas ni dah boleh balik n makan…huhu lapar ni…

K lah tu je tips masa buat MGTT ni…sebab daku pun masih di klinik ni menunggu pukul 10am untuk ambil darah kali kedua…

Pastu dah boleh balik…yahooo…lapo oooo…

 Nak dapatkan supplement shaklee bolehlah contact saya yer…jangan malu jangan segan…

 Salam sayang,
 Eita 012-7555470

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge