Uncategorized

10 Makanan Terbaik Menaikkan Bacaan HB Ibu Hamil

Lama Arman memerhatikan Safira isterinya…dalam hatinya berkata-kata… ” Kenapa dengan Safira ye?? ada masalah ke dia?? Kenapa dia termenung jauh sebegitu??” Arman pun menghampiri Safira lalu memeluknya dari belakang….“aisshhh…tak muat pulak dah nak peluk Safira ni” detik hati Arman.. “Ahhhh…dah aku punya “kerja” kan..so redho jelah”, Safira kini hamil 4bulan… Sepanjang kehamilan Safira selalu keletihan, …

10 Makanan Terbaik Menaikkan Bacaan HB Ibu HamilRead More »

12 Risiko HB Rendah @ Anemia Pada Ibu Dan Bayi Yang Perlu Di Elakkan Agar Tidak Menyesal Kemudian Hari

Kebelakangan ini ramai juga ibu-ibu hamil yang menghubungi Cheta mengadukan tentang masalah HB rendah ni…ada tu lepas check blood test,terus call katanya baru lepas kena marah dengan nurse sebab bacaan HB semakin drop..uhuhuhuu..kesian Cheta mendengar nya..Tapi tak kan masalah HB rendah @ lebih di kenali dengan anemia sekatu mengandung ni nak di biarkan berterusan je kan…Yang …

12 Risiko HB Rendah @ Anemia Pada Ibu Dan Bayi Yang Perlu Di Elakkan Agar Tidak Menyesal Kemudian HariRead More »

6 Vitamin Wajib Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama

Alhamdullilah..tahniah..sujud syukur kala mengetahui isteri kini berbadan dua kan..momen paling indah buat setiap suami isteri …Tapiiiii…..Korang tau tak betapa ramainya pasangan di luar sana yang berusaha bermacam-macam cara untuk mendapatkan zuriat…sampaikan ada 1 kisah ni 10 tahun tau dia menanti zuriat..dan akhirnya mencuba VIVIX Shaklee sebagai ikhtiar untuk kesuburan…Betul lah zuriat ni penyambung kasih sayang …

6 Vitamin Wajib Untuk Ibu Mengandung Trimester PertamaRead More »

Hari Potensi Kemas Peringkat Negeri Johor 2017

Throw back event anak² yangvberlangsung di STADIUM MUAR 23hb Julai 2017…pagi 22 hb tu pukul 930am kitaorang berkonvoi 4 kereta menuju ke Muar… First time ni Cheta berkonvoi dengan cikgu² kakak ke Muar…al maklumlah Papa dah tak dapat cuti… biasalah kan..kalau dah masuk projek Rapid Penggerang tu…jangan mimpilah nak senang² amik cuti….nak balik jumpa family …

Hari Potensi Kemas Peringkat Negeri Johor 2017Read More »

Mujurlah…hari ni yang kena…Bukan semalam….Syukur sangat Tq Allah

Pepagi dah menguruskan tayar bocor…alahai mujurlah tak kena kat muar semalam…???… dah tak boleh nak di tampal dah…sebabnya dah merekah panjang dalaman dia..maka nya kita hadiahkan dia “teman baru”…. harap² “teman” yg lagi 3 tu taklah jeles..tunggu turn yer…nanti Cheta bagi tukar semua…??? adehhh berpeluh…?? 10minit kemudian…dapat payment utk 2 botol vivix… bunyi lagi wassap…dpt …

Mujurlah…hari ni yang kena…Bukan semalam….Syukur sangat Tq AllahRead More »

Cara Cheta Hilangkan Mengantuk Di Kala Driving

Korang kalau driving kan…apa usaha yg korang buat untuk hilangkan mengantuk???…tak pun menghilangkan kebosanan di kala semua penumpang lain ni syok berdengkur² kat belakang nun…??? Stress je rasakan..bila dengor dengkuran yg maha hebatnya dari orang sebelah n anak² pun dah senyap sunyi kat belakang nun… Memang ler…time anak² dah tido tu kita boleh lebih fokus …

Cara Cheta Hilangkan Mengantuk Di Kala DrivingRead More »

Anggur Muscadine 10x Super Power Dari Anggur Biasa

Korang Tahu Tak??? ? Anggur Muscadine ni 10x lebih power daripada anggur biasa. ? Sizenya sebesar bola golf . ?Sejenis anggur liar yang mempunyai 20 kromosom anggur, berbanding anggur biasa yg hanya mempunyai 19 kromosom sahaja.. ? 1 pasang kromosom yg lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat. ? Menurut …

Anggur Muscadine 10x Super Power Dari Anggur BiasaRead More »

Kenali Vivix Shaklee – Resveratrol Dan Polyphenols

[ PERKEMBANGAN REVOLUSIONER DARI SHAKLEE ] Formula lazat yang kaya dengan polyphenols, tang terdorong dari kumpulan phytochemical berasaskan tumbuhan membantu dalam menjaga kesihatan sel anda. Vivix di hasilkan oleh campuran botanic:- 1) Polygonum Cuspidatum 2) Anggur Muscadine 3) Elderberi Eropah 4) Lobak Ungu Gabungan istimewa kami berasaskan dari Anggur Muscadine ,mengunakan proses ekstrak berpaten. Vivix …

Kenali Vivix Shaklee – Resveratrol Dan PolyphenolsRead More »

Riadah Weekand – Bukit Layang-Layang Pasir Gudang Johor

Seronok anak³ hari ni…sebelum pergi sekolah..papa dah janji..balik je sekolah nanti kita pergi jalan² yer…amboiiii…?? Dengar je papa kata gitu..kemain seronoklah diaorang…al maklumlah bukan senang papa nak cuti hari ahad ni…susahhhhh lahhh sangat…so bila dah cuti² ni maka…anak³ surelah tak lepaskan peluang keemasan kan…mak budak pun suka..?? Kitaorang mmg cadang nak ke pasir gudang…sebabnya ada …

Riadah Weekand – Bukit Layang-Layang Pasir Gudang JohorRead More »

Senarai Lokasi Cawangan Atau Branch Shaklee Seluruh Malaysia

Jika anda peminat setia vitamin Shaklee adalah sangat-sangat rugi jika anda tidak mengetahui di mana letaknya lokasi cawangan atau branch Shaklee di Malaysia… Bukannya apa…kot mana lah tau kan…entah² lokasinya dekat sangat dengan lokasi rumah kalian semua..iyer tak… Shopping di branch menjimatkan masa dan kos postage anda..tak payah dah nak tunggu courier datang hantar barang …

Senarai Lokasi Cawangan Atau Branch Shaklee Seluruh MalaysiaRead More »