COENZYM Q10

Apa itu Coenzym Q10?

Coenzyme di ertikan sebagai bahan yang penting dalam fungsi enzyme yang besar dan kompleks,Ketiadaan Coenzyme akan membuatkan enzyme tidak boleh menjalankan tugasnya denga betul.Coenzyme juga di kenali sebagai ubiquinone, di ambil dari perkataan bahasa inggeris ubiquitous yang bermakna ” di dapati di mana-mana”.Ia di dapati secara semulajadi di dalam sel-sel badan kita.
Coenzym Q10 (CoQ10) juga berfungsi sebagai antioksidan,yang mana antioksidan ini melindungi tubuh badandaripada kerosakkan yang di sebabkan oleh radikal bebas. Coenzyem Q10(CoQ10) secara semulajadinya memang ada dalam sumber makanan harian kita,tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Ia di jumpai di dalam hati,hempedu,dan buah pinggang dan juga di dalam daging,minyak soya,sardin ikan mackerel dan juga kekacang.
Coenzyme Q10( CoQ10) membantu enzim-enzim dalam tubuh kita untuk berkerja mencernakan makanan dan juga membantu proses-proses lain lagi dalam tubuh badan termasuk melindungi jantung dan otot. Ia juga membantu untuk boostkan tenaga dan cepat memulihkan kecederaan semasa bersukan. Coenzyem Q10 ( CoQ10) juga di gunakan untuk mengurangkan side effect ubat-ubatan (kesan buruk) yang di ambil yang boleh merosakkan jantung,otot dan organ-organ,malahan jika di ambil dalam tempoh yang lama ia sangat-sangat membantu mengurangkan tekanan darah tinggi.
Coenzyem Q10 (CoQ10) juga membantu meningkatkan kesuburan lelaki. Bagaimana? Ia memperbaiki kualiti simen dalam lelaki yang sememangnya kurang subur dan mempunyai bilangan sperma yang sedikit.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: MaMa Zaralisha @ Mahligai Vitamin @ Eita

Emel: b_chantique@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 011-25811513“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published.