Collagen Powder Shaklee- Membantu Anda kelihatan Awet Muda

Apa Itu Collagen Powder Shaklee?? 

Collagen Powder Shaklee
adalah supplemen kolagen yang unggul,mengandungi 4,000mg Kolagen RSS ( Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang di ekstrak dari Sisik Ikan Merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 Dalton (berat molekular disukat dalam Dalton) amat mudah di serap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Manfaat Utama Collagen Powder Shaklee
  • Semakin kita berusia tubuh kita makin kekurangan kolagen,mengakibatkan semakin banyak kedutan dan garis halus terjadi disamping kulit yang semakin kendur akibat proses penuaan. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen di dalam tubuh kita. Kerosakkan kolagen juga boleh di percepatkan dengan faktor luaran seperti matahari,radikal bebas di udara,air dan nutrisi,merokok dan banyak lagi. Justeru itu, Shaklee Collagen Powder, mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedutan.
  • Tampak Lebih Muda

          –  Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan  semula.

          – Kuku akan menjadi lebih kuat,bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna  yang sihat.
          – Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat  dan ini akan membantu mengurangkan parut.
           – Membantu menghilangkan tanda penuaan.
  • Rasa Lebih Muda 

           – Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang yang memerlukkan kalsium.

             Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
           – Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.
          – Baik untuk mata. Kornea memerlukkan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata                       supaya tetap anjal.

          – Memastikkan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh  kolagen. Adalah penting untuk menentukkan agar otak anda mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik saat anda semakin berusia.

Fungsi Ramuan Utama Collagen Powder ShakleeKolagen Dari Sisik Ikan Merah 

Sisik Ikan Merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.
Ekstrak Biji Camellia Japonica

Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik,satu emolien dan pelembap kulit yang hebat,dan isoflavon,antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga di kenali sebagai ginseng Brazil, apabila di gabungkan dengan ekstak biji Camilla Japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut,lembap dan licin.
Elastin Dari Kolagen Ikan
Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit di tarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang,anjal dan elastik.
Vitamin C dan Vitamin B

Vitamin C mengalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam mematabolismekan karbohidrat,lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang di perlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.
Ekstrak Kerang- Kerangan

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus Acidophilus


Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=460d2456c49e58dbb01c6723f6a3a560
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge