DTX Complex – Tonik untuk hati

DTX Complex (MAL 070090948TC)

Satu gabungan Shaklee yang unik di mana formula ini mengandungi ekstrak benih milk thistle yang pernah di buktikan dalam satu kajian bahawa ia dapat menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang di perlukan untuk pembentukkan semula sel-sel hati dan tonik hati,serta bersihkan hati. Ia mengandungi Cendawan Chinensis yang mempunyai Reishi dan Schizandra Dandelion,Kunyit dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.
Fungsi Hati
  1. Rembesan Hempedu – Cecair hempedu di simpan di dalam pundi hempedu dan di keluarkan apabila proses penghadaman berlangsung. Hempedu di perlukan untuk memproses lemak,dan mencernakannya. Hempedu memecahkan lemak kepada sebatian yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam pencernaan dan penyerapan vitamin larut lemak seperti A,D,E dan K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan beta karotena kepada Vitamin A.
  2. Bertindak Sebagai Detoksifikasi – Metabolisme protein dan penapaian bakteris makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang kemudiannya didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisme protein. Untuk mendetoksifikasikan ammonia ini,hati juga menggabungkan bahan-bahan toksin termasuk sisa metabolik,sisa racun serangga,dadah dan alkohol dan bahan kimia bergabung bersama-sama bahan-bahan yang juga bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya di kumuhkan dari buah pinggang.Oleh itu,dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati dan tonik yang baik dan betul,fungsi buah pinggang juga mestilah dalam keaadaan terbaik.
  3. Mengawal Paras Gula Dalam Darah- Hati menukarkan tiroksina -iaitu hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotirodiesme. Hati mewujudkan Glukosa Tolerancy Factor( GTF) dari kromium dan glutation. GTF di perlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul.Gula yang berlebihan akan di simpan di dalam badan sebagai glikogen,dan kemudian di tukar kembali kepada gula apabila di perlukan sebagai tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.
  4. Penting Dalam Metabolisme Lemak – Hati penting dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula,iaitu ketika pengeluaran kolestrol,lipoprotein dan phospolipid dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Dalam hati,makanan berlebihan akan di tukarkan kepada lemak.Kemudian,ia diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.
Di gunakan secara tradisional untuk tonik hati*
Bilangan Saiz Setiap Botol
90 biji
Jadual Makan
Makan 3 biji sehari. Keberkesanan akan dapat di lihat selepas 3 minggu.
Tidak di galakkan untuk ibu menyusu dan ibu mengandung.
Tiada perasa tiruan,pemanis,pewarna atau bahan pengawet tambahan.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=92e6e39aa562727fa1f68d0f48649be8

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama:  Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge