cara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee2B

Excident Lori Tulang Patah Tulang Retak Kini Boleh Drive Kereta Manual

Tulang Patah Tulang Retak

 

Tulang Patah Tulang Retak, yer….akibat dari excident dengan lori. Kejadian tu terjadi pada awal April 2018. Fatimah ( Isterinya) kata kejadian berlaku semasa suaminya dalam perjalanan menghantar anak mereka ke sekolah agama.

Lori di hadapan suaminya tetiba U-turn,tanpa di sangka…suami n anaknya tercampak…mujur anaknya hanya cedera ringan.. tapi suaminya yang cedera parah…

Peluang Kedua

 

Masih ingat lagi perbualan Cheta dengan suaminya..memang terasa Allah bagi peluang kedua…sebab katanya memang di di hentam teruk pada bahagian tengah badan lori…dan beliau terhempas ke jalan..itu yang tulang patah tulang retak,paling teruk  pinggul retak, tulang betis patah.

Terpaksa masukkan besi kat tulang kaki, masukkan plet kat tulang pinggul yang retak.

cara sembuhkan tulang patah dengan cepat-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shakleeAA

 

Memang Cheta agak terkejut mulanya bila Fatimah wassap masa tu…yerlah sebab masa tu baru je Cheta hantarkan Vitamin Ibu Hamil Isterinya baru je hamil 4 bulan masa tu….12 hari terlantar di hospital, masa Cheta hantarkan Vitamin Tulang Patah Tulang Retak     memang keadaan suaminya agak teruk juga..terlantar kat katil,tak boleh nak bangun atau bergerak sendiri..kena ada orang yang tolong pangkukan…yerlah dah namanya tulang patah tulang retak kan nak bangun macam mana?

Kudrat sang isteri yang tengah hamil manalah mampukan…memang isterinya banyak mengadu juga time tu…yerlah emosi wanita hamil kan..memang agak fragile juga..lebih-lebih lagi tengok suami yang terlantar.

 

Kaki Dah Tak Bisa Lagi

 

tulang -patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki9

Awal-awal masa balik dari hospital tu,memang agak menyedihkan sebab setiap kali malam, suaminya akan menanggung bisa-bisa di kaki,sampaikan memang isteri tak lena tidur di buatkan…si isterilah menuam dengan tuala suam untuk kurangkan bisa kaki si suami ni ha…

tapi bila lepas makan Vitamin Set Patah Tulang tu… memang lena aihhh si suami tidur..sampaikan  si isteri ni naik hairan apasal suami dia tak kejut dia macam biasa…hihi..sekali bangun tengok suami dia lena je tido…hihihiihi….dapatlah isteri rehat kan… :mrgreen:

Tulang Patah Tulang Retak Dah Bercantum

 

Kali ke tiga Cheta followup dapat berita gembira..sebab kebetulan teringatkan fatimah ada cakap yang dia nak pergi checkup di HSA, kalau checkup mesti ada xray kan..kan….so Cheta teruja nak tahu macam mana keadaan tulang suaminya tu…

tulang-patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki11

 

Luka Operation Berlubang

 

Satu hari tu Cheta terkejut bila dapat wassap dari Fatimah dia kata, luka operation suaminya berlubang dan mengeluarkan nanah yang sangat busuk,sampaikan dia terpaksa panggil ambulans untuk bawa suaminya ke hospital untuk cuci nanah tu.

Tilam pun terpaksa buang tau…dah macam bubur tumpah katanya…malam tu memang dia minta Cheta hantarkan Vivix terus…huhu tapi di sebabkan dah larut malam sangat,maka esok paginya tulah baru Cheta hantarkan…

Memang Cheta suruh simpan gambar yang berlubang tu…. n surprisely after 2 weeks Fatimah hantar lagi gambar luka suaminya dah tertutup…Allahu…rasa cheta lak nak nangis…

tulang-patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kaki12

 

Dah Mula Belajar Menapak

 

tulang-patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-kaki-retak-tulang-set-patah-tulang-retak-tulang-shaklee8

 

Alhamdullilah….masa ni suaminya dah mula belajar menapak,rawatan hospital tak pernah beliau tinggal, patuh sangat  pergi Checkup, fisio…sangat kuat semangat…yerlah bulan 9 isterinya di jangka bersalin kan..kenalah kuat semangat…

Akhirnya…….

 

Khabar yang sangat mengembirakan Cheta sekarang ni ialah bila dapat tahu suaminya kini dah boleh drive manual ha…siap anta isteri dia Checkup lagi tu..sebab sekarang memang isterinya udah tak larat nak drive, amik anta anak sekolah pun suami dia yang ambil haa….

tulang-patah-tulang-retak-cara-cepat-rawat-tulang-patah-ubat-tulang-patah-tulang-retak-testimoni-set-patah-tulang-tulang-retak-shaklee-cara-rawat-tulang-patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-urut-tulang-patah

 

Inilah sebenar-benarnya kegembiraan Cheta sebagai seorang Pengedar Shaklee selama ni,biarpun Shaklee di landa bermacam-macam badai dan dugaan, tapi Cheta tetap dengan Shaklee…

IF U CAN MAKE SOMEONE SMILE N VERY THANKFUL TO U, THEN WHY MUST U STOP!!!

Apa Yang Suami Fatimah Ni Amalkan?

 

tulang-patah-tulang-retak-ubat-patah-tulang-kaki-patah-tulang-tangan-patah-kaki-akibat-accident-kemalangan-patah-kaki-rawatan-patah-kaki-vitamin-patah-kakiAA

Macam Mana Nak Beli? Yang mana korang yang pemalu nak wassap Cheta boleh je shopping online sendiri dengan Klik pada gambar set tu then korang akan di bawa ke laman web rasmi Shaklee…klik2 je then isi details pastu payment boleh gunakan kad debit atau Kredit…nanti Shaklee akan hantarkan ke depan pintu rumah/opis korang dengan selamatnya mengunakan courier Gdex/ Citylink..

Ohh yer..lepas tu jangan lupa hubungi Cheta untuk Cheta ajarkan cara pemakanan yer…InsyaAllah kita bantu mereka yang Tulang Patah Tulang Retak ni..

Korang yang ada sedara mara atau rakan taulan yang ada masalah ini, bolehlah kongsikan artikel ni pada mereka yer…besar pahala kalian berkongsi artikel ni tau…

Oppsss…nak wassap Cheta cuma Klik gambar bawah ni terus direct ke wassap Cheta.

pengedar shaklee pontian johor agen shaklee pontian johor ejen shaklee pontian johor stokis shaklee pontian johor kedai shaklee pontian johor COD Shaklee pontian4

 

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2