GLA Complex Shaklee – Membantu Melegakan Kesakitan Sewaktu Haid

GLA Complex (MAL 07021517XC)


Apa itu GLA?
GLA ( Asid Linolenik Gama) di gunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis Asid Lemak Omega-6 yang di gunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin -iaitu bahan menyerupai hormon yang berkesan membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal.

Minyak Borage,Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA),asid linolenik (LA),minyak bunga matahari dan vitamin E.

Mengalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya,asid gamma linolenik di gunakan secara tradisional bagi mengelakkan kesakitan semasa datang haid,sakit kepala,mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.*

Manfaat Utama GLA

 1. Herba tradisi yang di percayai. Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ia dipercayai berkesan merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,mengurangkkan kebas urat dan meningkatkan stamina.
 2. Mengawal selia Estrogen dan Testostron- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan,mood swing dan sakit payudara.
 3. Melambatkan menopouse- Memperbaiki keadaan menopouse seperti hot flashes,insomnia,ketidakhadaman,tekanan.Pengambilan jangka masa panjang akan melambatkan proses penuaan,mengetatkan uterus dan awet muda.
 4. Memperbaiki prostatomegaly- GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 5. Menentang Kanser – GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun badan,menghalang pertumbuhan sel kanser dan sel tumor.
 6. Memperbaiki inflamasi kulit– mengurangkan inflamasi kulit,eczema,allergy,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea,kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak akibat rheumatisma dan artritis.
 7. Menghalang kompilasi diabetes- Merendahkan gula dalam darah,berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan di sebabkan oleh kandungan gula dalam darah yang tinggi
 8. Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan Merendahkan kolestrol LDL,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat-peringkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
 9. Menghalang tekanan Darah Tinggi- Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelakkan masalah jantung seperti Arteriosclerosis dan Heart Attack ( Myocardial infarction)
 10. Memperbaiki Tekstur Rambut- Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 11. Hiperaktif dan Austime (ADD/ADHD)- Dibukti secara berkesan dan klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki kanak-kanak austima,sukar beri tumpuan belajar dan juga hyperaktif.
Bilangan saiz Setiap Botol
60 biji 
Jadual Makan
Untuk memelihara kesihatan – 1 kali sehari selepas makan
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
*Tiada perisa,pemanis,pewarna atau bahan pengawet tambahan

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=24fe91f875b9f7869f22e3b69f150af6
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470


“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge