Gout? Boleh Ke Sembuh Dengan Ambil Vitamin Sahaja?

Gout ni kebiasaan orang lelaki dalam lingkungan 40an yang selalu sangat terkena…

Jangan buat main dengan gout ni tau…boleh meleleh air mata jantan di buatnya…sakittt oiii…Cheta pernah jumpa seorang lelaki yang menghidap penyakit gout ni…

Tengok kakinya yang membengkak,menyukarkan pergerakannya..terpaksa bertongkat…

Silap makan sikit..memang makan diri sendiri lah jawabnya…

Jom kita kenali apa itu Gout??

 

Gout adalah sejenis keradangan yang di sebabkan oleh pengumpulan hablur asid urik pada sendi-sendi.

Gout terjadi apabila terdapat peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urik ni bertambah,ia akan mula menompok pada sendi,menompok hablur dan menyebabkan keradangan terjadi.

 

Apa Makanan Yang Menyebabkan Gout?

Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut , kekacang,daging merah, daging organik yang tinggi purin boleh menjadi pencetus kepada gout.

Pemecahan purin dalam makanan-makanan inilah yang menyebabkan terjadinya gout ,sebabnya purin di tukarkan ke dalam bentuk  asid urik semasa metabolisme tisu rosak dan ketika tisu koyak.

Ada satu kajian mendapati bahawasanya mereka yang kerap memakan makanan laut dan daging merah mempunyai 50% lebih berisiko tinggi terkena penyakit gout.

 

Berita baik buat Pesakit Gout

Berita baiknya kandungan asid urik masih boleh di kawal dengan pengambilan ubat-ubatan dan juga dengan cara mengawal pemakanan…tapi larat ke nak menahan setiap kali tersalah makan gout menyerang..

Apa Kata Mereka Yang Telah Berikhtiar Dengan Vivix?

gout, ubat gout,vivix untuk gout




vivix untuk gout

 

vivix untuk gout

 

Nak cuba berikhtiar dengan vivix??..Ohh tentu sahaja boleh…jika anda mahu shopping online anda boleh terus klik gambar di bawah dan anda akan di bawa terus melayari laman web Shaklee..boleh terus order dan Vitamin anda akan di hantar terus ke pintu ofis atau rumah anda…Mudah je kan???
yang bestnya KOS POSTAGE PERCUMA dengan setiap PEMBELIAN VIVIX...
Jika mahukan lebih “PENJIMATAN” anda di syorkan untuk GRAB 2 botol vivix untuk mendapatkan ” FREE MEMBERSHIP” dan juga CASH BACK BONUS.

promosi vivix shaklee harga vivix shaklee harga ahli vivix shaklee cara nak beli vivix shaklee pengedar vivix shaklee pengedar vivix pontian pengedar shaklee pontian5

Hubungi Cheta sekarang;

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/VivixGout

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

 

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge