Hari Potensi Kemas Parlimen Pontian 2016

Semalam  telah berlangsungnya Hari Potensi Kemas Parlimen Pontian untuk tahun 2016 yang berlangsung di dewam sekolah Menengah Kebangsaan Kayu Ara Pasong..

Rupanya ada 50 buah tadika kemas kat Pontian ni dan ada 2 buah taska..untuk hari semalam ada pertandingan nasyid. Ada lebih kurang 10 kumpulan yang menyertai pertandingan.. Setiap kumpulan menyanyikan 2 jenis lagu…

MaMa datang sekolah lambat sikit dekat pukul 845am baru sampai…dah penuh dewan masa tu…pergi bilik standby tengok anak2 dah siap makeup…mujurlah giliran diaorang no 6 hehehe….so tidak ler terlepas..

Hampir juga tak kenal anak sendiri …soalnya mereka telah bertukar rupa setelah di makeup…hehehe lawoo tu..ahaks..puji anak sendiri lak…

Mohh ler layan gambor…

Comel kan >___<
MaMa & Inas
Seronok tengok anak2 ni..macam2 gelagat dapat tengok…ada yang menangis bila naik pentas…hehe takut gak nya yer…ada yang siap tolak bahu kawan sebelah..agaknya kawan tu silap nyanyi kot…hehehe…cikgu kat bawah tepuk dahi…huhuhu..
Bukan senang nak ajar budak2 umur 5-6 tahun ni..kena banyak sabor..hehe kalau MaMa pun entah ler…respect kat cikgu2 diaorang.
Opah & Syifa ( budak kecik ni demam)
Macam2 pesen baju anak2 cilik ni gayakan..comel2 belaka…

Sempatlah amik gambar anak2 cilik ni…yang lain2 tak sempat dah sebab syifa menangis nak breastfeed…hehehe…breastfeed kat mana???… Kat situ jelah..coverlah apa patut..janji anak kenyang dan tak meragam kan…apa nak malu..dah hampir 4 tahun jadi BF Mom.hahaha nak kata otai tu tak lah..tapi boleh lah kan… Hehehe

Tulah video diaorg yang mama sempat rakam kan… >__<
Lepasabis 10 group buat persembahan adalah vvip yang buat ucapan perasmian…masa ni mama tak de dalam dewan sebab jengah diaorg dalam bilik menunggu…hehehe….
 Time nak umumkan result barulah mama masuk balik…menunggu dengan penuh debaran…
Ni group yang dapat No 3

                         Ni naib Johan

     
   Group anak2 johan yeahhh…good job gurls..

      Alhamdullilah diaorang menang..dan bakal bertanding pula 28/5/2016 di peringkat parlimen

Sambil tu ada selingan tarian zapin dari bekas anak2 tadika kemas juga…tapi sekarang besar dah diaorg ni…

Ok…tu jelah buat tatapan dan simpanan anak2 untuk masa depan..nanti dah besar bolehlah kamu2 godeh2 blog mama ni kan… >___<

Salam Sayang,

MaMa Chantique @ MahligaiVitamin

Whatsapp/Telegram/SMS 012.7555.470

Fb Page : MahligaiVitamin

InstaGram: mamachantique_vitamin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge