bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal66

Health And Wellness Fair Di Shaklee Branch Johor Bahru

Health and Wellness Fair Event di Shaklee JB Branch telah berlangsung pada hari Jumaat 19/7/2019.

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal19

best tau meriah sangat. Masa event tu Shaklee sediakan air performance drink orange and lemon yang di bancuh dengan resepi istimewa tau…campuran serai, lemon, daun pudina…bancuhan dia pulak tu pekat..Ya Allah memang lega sungguh anak tekak di buatnya tau…

Berulang kali Cheta dan anak-anak refillĀ  :mrgreen:

Pertama Kali Join Health And Wellness Fair Event

Sejujurnya inilah first time Cheta join Health and Wellness Fair Event ni…tu yang teruja lebih. Tahun-tahun sebelum ni ada je halangan. Di Health and Wellenss fair kita boleh check

  • Bone Density (Kepadatan tulang)
  • Skin Check
  • Youth Mask Demo

Seronok sangat tau..pulak tu FREE wehhh… šŸ˜†

Promosi Sepanjang Health And Wellness Fair Event

Sepanjang Health and Wellness Fair event ni ada promosi istimewa tau…antara promosinya ialah..

  • dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee RM65 anda layak untuk dapat FREE Payung Youth yang cukup besar ,berkualiti dan Cantik tau.
  • Pembelian dua botol Vivix anda dapat 10% diskaun, Free membership,Cash Bonus RM30 dan juga sudu exclusive Vivix .
  • Pembelian Set Youth Starter Set anda layak 10% diskaun dan juga Free Beg Shimmer yang sangat cantik.
  • Pembelian Set Essential Daily anda layak dapat 10% diskaun dan juga Free Pill Box yang kedap udara dan berkualiti.

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal6

Cheta bertolak dari pontian pukul 9am lepas anak-anak balik kelas mengaji. Mujur lah sempat sampai dan jalan tak jam pun tapi tulah punyalah ramai orang sampaikan terpaksa parking jauh sikit..tapi tak pelah janji sampai dengan selamatnya kan.. :mrgreen:

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal14

Ni dekat kaunter BMI Check,memula memang kena check berapa ketinggian,lepas tu barulah akan naik Mesin Karada tu. Mesin Karada tu canggih sangat tau dia boleh detect

  • Body Fat Percentage
  • Body Mass Index (BMI)
  • Resting Metabolisme
  • Visceral Fat (VF)
  • Subcutaneous Fat (SF)
  • Skeletal Muscle (SM)

So lepas naik mesin Karada ni normaly memang rata-rata orang akan insaff terlebihĀ  šŸ˜†Ā  šŸ˜†Ā  mana taknya kalau dah sah-sah angka yang tertera tu menunjukkan perlulah buat sesuatu kan…

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal15

Mesin Bone Density ( Mesin Untuk Lihat Kepadatan Tulang)

 

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal16

hanya letak kaki kita kat mesin tu, dan result akan terus keluar pada laptop..haaa..canggih je kan. Dari result tu kita akan tahu keadaan tulang kita macam mana tau..

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal7

 

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal8

Sebenarnya pada hari itu Cheta antara respondent yang dapat result Normal Bone, ada yang dapat result osteopenia dan juga Osteoporosis.

Apa Itu Osteopenia?

 

Osteopenia ialah gejala penurunan kepadatan tulang yang kian menghampiri fasa Osteoporosis. Selalu kita di momokkan dengan gejala Osteoporosis hanya berlaku pada warga emas sahaja kan. Namun dugaan itu salah sama sekali. Osteporosis sangat bergantung pada gaya hidup seseorang.

Tulang Osteopenia mengalami penurunan kepadatan tulang secara perlahan sehingga menjadi lebih lemah berbanding tulang normal.

Osteopenia terjadi bila sel tulang mengalami pengantian,di mana sel tulang yang hancur lebih banyak dari sel tulang yang di bentuk baru. Akibatnya mineral simpanan tulang menjadi lebih sedikit.

Proses ini terjadi secara perlahan,tetapi faktor gaya hidup yang tidak sihat dan juga kurangnya nutrisi tulang akan mempercepatkan lagi proses perkembangan Osteopenia.

Peralihan dari Osteopenia menjadi Osteporosis di pengaruhi oleh kesihatanĀ  dan kepadatan tulang saat orang itu masih muda atau sebelum ia memasuki usia 30an.

Pada orang yang mempunyai tulang sihat Osteopenia akan muncul di saat orang itu berumur 50an. Namun hilangnya kepadatan tulang tidak selalu berakhir dengan Osteoporosis,kerana ia sangat di pengaruhi oleh gaya hidup,pola pemakanan, rutinĀ  aktiviti setiap hari dan juga supplemen nutrisi tulang.

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal10

Haaa…nampakĀ  kan ketika umur kita 30an, tulang kita akan mula kehilangan kalsium. Sebab tu julah Cheta ambil supplement kalsium,lebih-lebih lagi Cheta ni wanita yang dah melalui proses kedatangan haid, mengandung,menyusukan anak…memang itu lagi cepat tau risiko kehilangan kepadatan tulang ni.

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal12

inilah dia supplement tulang yang Cheta consume everday day…sangat terbukti untuk menyelamatkan tulang Cheta cewahhhh…bangga tau. Dalam Ostematrix ni bukan setakat ada kalsium je tau, tapi ia juga Magnesium,Boron,Vitamin D,Copper,Zinc and Manganese.

Penting tau semua tu…Kalau korang nak tahu OsteMatrix kalsium ni banyak sangat membantu Suami Cheta yang pernah excident dan mengalami tulang patah dan retak.

KISAH TULANG PATAH DAN RETAK CEPAT PULIH DENGAN OSTEMATRIX(KLIK SINI)

bisnes shaklee bisnes MLM Bisnes suri rumah bisnes modal rendah bisnes tiada modal11

Macam Mana Kita Nak Jaga Tulang Kita Supaya Kuat?

  1. Kenalah jaga dari awal,ingat kita mula hilang kepadatan tulang pada usia kita 30an. Lagi-lagi kalau kita ni wanita memang lebih terdedah kepada risiko Osteoporosis tau,di sebabkan kita banyak melalui fasa mengandung,menyusukan anak yang menyebabkan kita kehilangan kalsium lebih cepat.
  2. Ingat di samping pengambilan kalsium yang mencukupi kita juga perlu aktif bergerak, bersenamĀ  sebabnya jika kita hanya makan supplement kalsium tanpa senaman ia juga tidak akan membantu tulang kita kuat dan padat.
  3. Kenalah jaga gaya hidup kita,pemakanan kita ,kekalkan berat badan yag sihat juga banyak sangat membantu tulang kita untuk terus sihat dan kuat, bahkan insyaAllah hidup kita juga bertambah sihat.

Sekarang dah tahu kan..apa itu Osteopenia? harapnya penjelasan Cheta ni jelaslah dan korang yang membaca pun mudah faham..jika rasa artikel ini bermanfaat boleh lah di kongsiĀ  :mrgreen:

Nak bertanya sesuatu dengan Cheta? Boleh jer klik je gambar di bawah anda akan direct terus pada wassap cheta. atau boleh jer kalau nak call Cheta di talian +6012.7555.470

pengedar shaklee pontian johor agen shaklee pontian johor ejen shaklee pontian johor stokis shaklee pontian johor kedai shaklee pontian johor COD Shaklee pontian4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge