ostematrix-kalsium-ibu-menyusu-ibu-hamil-sembelit-elak-kejang-kaki-sakit-gigi-gusi-sakit-badan11

Ibu Menyusu Kekurangan Kalsium?Betul Ke?

Ibu menyusu ni,kebiasaannya memang selalu ada masalah kekurangan kalsium tau, lagi-lagilah bila mana kalau sejak dari kehamilan lagi si ibu ni mengabaikan pengambilan kalsium dan juga Vitamin Semasa hamil.

Betul semasa dalam proses penyusuan ibu menyusu ni akan berikan kalsium kepada si bayi, sebenarnya kalsium ibu ni dari sejak kehamilan lagi dah di tarik oleh si baby dalam kandungan tau.

Sebab tulah sepanjang waktu kehamilan ,ibu-ibu hamil di galakan untuk mendapatkan bekalan kalsium yang mencukupi untuk keperluan bayi dan ibu juga.

Vitamin Ibu Hamil (KLIK SINI)

Perasaan tak sewaktu hamil kadang kala ada ibu-ibu hamil yang mengadu terkena kekejangan kaki di waktu malam apa orang biasa panggil simpul biawak kan?  😆 kita yang kena biawak pulak yang dapat nama kan  🙄

ostematrix-kalsium-ibu-menyusu-ibu-hamil-sembelit-elak-kejang-kaki-sakit-gigi-gusi-sakit-badan1

Kekejangan kaki di malam hari salah satu faktornya adalah di sebabkan kekurangan kalsium pada ibu hamil tau, biasa akan banyak berlaku pada trimester ke dua kehamilan. Sebab itu jugalah ramai doktor yang sarankan pengambilan susu untuk tampung bekalan kalsium ibu-ibu hamil tersebut.

Persoalannya cukup ker tu? Kalau rasa tak cukup..haaa silalah topup dengan supplemen kalsium tau.

ostematrix-kalsium-ibu-menyusu-ibu-hamil-sembelit-elak-kejang-kaki-sakit-gigi-gusi-sakit-badan

Kalau ada 12 simptom di atas..maka wajiblah korang tak kira lah sama ada lelaki atau wanita pun,korang dah tahap wajib tau untuk topup suplemen kalsium dalam diet harian korang. Jangan sampai pulak korang terkena Osteoporosis barulah nak bertindak..masa tu dah terlambat sebenarnya tau.

Rahsia Nenek 60 Tahun Masih Aktif Hiking (KLIK SINI)

Jom Cheta nak share dengan korang semua tau,result bone check dari seorang ibu menyusu,Pn Ayu. Ok jom kita tengok apa kata beliau.

[Video : Ibu Menyusu Dengan Result Bone Check ]

 

Excited kan Pn Ayu bercerita kisah beliau tu, korang kalau nak jadi macam Pn Ayu tu,kenalah amalkan apa yang Pn Ayu share tadi, dah terbukti kan.haaa apa tunggu lagi tu…menung..menung pulak…bertindak segera tau..boleh hubungi Cheta segera  😀

Hubungi Cheta sekarang;

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/VitaminKalsiumIbuMenyusu

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge