Kenapa Shaklee Tak Di Jual Di Farmasi?

Selalu juga Cheta dapat pertanyaan dari customer macam ni…ada juga yang diaorang selalu bertanya…

” Kat mana lagi yer nak dapatkan Shaklee ni?? Kedai jamu ?? Farmasi?? ada jual tak??..”

hemmm..sebenarnya Shaklee kat Malaysia ni sepatutnya tidak di jual di kedai jamu atau farmasi di sebabkan Shaklee Malaysia tertakluk di bawah undang-undang MLM, so ia tidak boleh masuk ke FARMASI atau KEDAI JAMU.

Tapi di Singapura ni berlainan pulak, Shaklee tidak di benarkan di jual secara MLM, so sebab itulah Shaklee di Singapura di jual di Farmasi…nampak tak bezanya..

Ni Cheta screenshot dari Master Nana yang pergi ke Singapore dan terjumpa Vitamin Shaklee di Farmasi Airport singapore..

dan harganya jauh lebih mahal dari harga sepatutnya…wahhh..see bertuah tau rakyat Malaysia beli Shaklee dari pengedar..tak lah sampai reganya melambung sebegitu kan…

shaklee jual di farmasi

So faham kan..kesimpulannya tak semestinya supplement yang bagus tu tak masuk farmasi, sebabnya mungkin company tertakluk dengan undang-undang negara…

Sebab tu di Malaysia ni dapatkan Vitamin anda dari pengedar-pengedar Sah sahaja yang mampu berikan anda konsultasi after sale..

Bukan yang setakat jual murah…tapi just bagitau ” ehh..cara makan u ikut pada label yer”…

haaa..maka melopong lah korang…nak tanya siapa kalau ada sebarang kemusykilan kan???..

Banyak yang Cheta jumpa gini,customer orang lain, tapi datang mintak consultation dengan Cheta, bila Cheta tanya beli kat mana, mostly akan kata anak dia tolong belilah, beli kat kedai jamulah, macam-macam jawapan keluar….

Fuhhhh..berpeluh rasa…geram pun ada..ini jenis spesis pengedar yang just nak duit semata…touch n Go…maka terkapai-kapailah customer mereka…

Korang tolonglah beli dari pengedar yang korang rasa memang sungguh-sungguh boleh solvekan masalah kesihatan korang…jangan nanti dah beli, makan tak berkesan pastu claim pulak yang Shaklee pulak yang tak berkesan…padahal Cara makan korang tu yang tak berapa nak betul…huhu…

Oklah tu je Cheta nak cerita pasal ni….InsyaAllah kita jumpa lagi di next Entry yer…

One comment

  1. FX Copy Trade! Diam-diam Profit 10~30% sebulan! Tak perlu trade sendiri

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whats app ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge