Krim Magic Menghilangkan Ruam Dalam Masa 2 Hari Sahaja

Al Kisahnya mama dapat feedback positif dari customer herbal blend…Krim multipurpose TANPA PARABEN..


APAKAH PARABEN?

Parabens adalah bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet. Ia digunakan untuk melawan bakteria dan kulat. 

krim hilangkan ruam


Hampir semua parabens yang digunakan sebagai bahan pengawet adakah buatan manusia dan bukan dari sumber semulajadi. PARABENS boleh diserap melalui sistem kulit, darah dan penghadaman.

Paraben boleh ditemui sebagai methylparaben, ethylparaben,propylparaben, butyparaben,isopropylparaben,yang terdapat dalam alat solek/ kosmetik.

BAHAYA PARABEN

1)Paraben ni menyerupai  hormone dan ia boleh menggangu fungsi sistem endocrine . Ia boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem badan seperti tiroid, ovari, hypothalamus dan juga sistem peranakkan lelaki

2) Penghasilan estrogen yang tidak normal akan meransang kanser payudara. Penyerapan paraben boleh mengalakkan penghasilan estrogen yang tidak normal. Ini boleh dijadikan alasan yang cukup besar untuk anda menjauhi produk yang mengandungi paraben

3)Paraben boleh memasuki salur darah walaupun hanya sapuan diatas kulit. Paraben  yang diambil melaui kulit atau sapuan adalah lebih pekat berbanding melalui minuman iaitu sebanyak 10 kali ganda.

4)Sekiranya  mempunyai kulit yang sensitive, paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam kulit. Kebanyakkan produk penjagaan kulit mendakwa ia adalah selamat untuk kulit sensitive walaupun mengandungi paraben. Penggunaan paraben dalam kuantiti yang amat rendah, dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan masaalah kulit yang serius

Haaa..tu dia huraian berkenaan paraben….bahayakan paraben ni… customer yang kebanyakkan beli dengan mama semua sebab baby naik ruam dan rata-rata memang baby diaorang masih dalam pantang lagi..

taulah bila dalam pantang ni kulit baby sangat senssitif kan..nipis agi..aduii..yang customer sorang ni cakap dah macam-macam krim dia guna..baiknya tak juga bahkan kulit anak dia jadi bertompok-tompok macam hilang warna kulit sebenar…sedih kan..uhuhuhu…

Tapi alhamdullilah lepas try Herbal blend ni..segala jenis ruam susu ker, ruam lampin ker, ruam panas..bahkan gatal2 akibat chicken pox pun insyaAllah boleh hilang..

Mama tak overclaim yer..tapi ini pengakuan benar dari customer sendiri tau..tak cuba tak tau kan…dah cuba terus jatuh cinta..haaa gitu… hehehe

krim hilangkan ruam


krim hilangkan ruam


krim hhilangkan ruam



Nak Cuba boleh terus KLIK GAMBAR di bawah….

HUBUNGI/WHATSAPP/SMS 

MAMA CHANTIQUE @ EITA 

012.7555.470


Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge