Masalah Kesuburan Lelaki – Atasinya dengan Set Lelaki Perkasa

Siapa kata lelaki tidak memerlukan SUPPLEMEN??..Sebetulnya merekalah yang paling perlu untuk mengambil SUPPLEMEN!!..Kerana Apa?? Kerana gaya hidup mereka yang menyebabkan mereka-mereka ni boleh di katakan kehilangan banyak nutrisi dalam badan mereka menyebabkan terjadinya masalah kesuburan lelaki ?? Kenapa,?? tak percaya?? Cuba kita lihat sekeliling kita..berapa kerat sangat lah lelaki-lelaki yang tidak merokok? boleh di katakan dari 10 lelaki hanya 1 orang je yang tak merokok..kan..kan.. 
Itu belum lagi nak di kira faktor sekeliling, kawasan tempat berkerja,adakah terdedah kepada bahan kimia bertoksik ,ataupun terdedah kepada suhu panas yang tinggi, Ia menjadi punca kepada menurunnya kualiti dan kuantiti sperma. Begitu juga dengan stress. Stress mengakibatkan timbulnya masalah hormon. Cegah stress dengan senaman, dan kekal kan berat badan ideal kerana ia mempengaruhi tahap estrogen dan testosteron. Ia adalah salah satu jalan penyelesaian kepada masalah kesuburan lelaki.
Cara Untuk Meningkat Sperma Yang Sihat
  • Amalkan Seks yang sihat – Ini bagi mengelakkan jangkitan penyakit kelamin seperti Klamidia (disebabkan serangan sejenis bakteria) dan Gonorea (kencing nanah).
  • Amalkan pola makan yang sihat – Lebihkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran,kerana dalam buah -buahan dan sayuran hijau kaya dengan antioksidan.
  • Kekalkan berat badan ideal – Kebanyakkan kajian yang telah di buat menunjukkan bahawa ,berat badan berlebihan mengakibatkan kesan negatif kepada kualiti sperma, mengurangkan kualiti sperma serta pergerakkan sperma.
  • Uruskan tekanan (Stress) – Stress mengakibatkan gangguan pada hormon terjadi. Ini mengakibatkan fungsi seksual terganggu.
  • Senaman – Banyakkan pergerakkan dalam aktivi harian,senaman adalah salah satu cara untuk mengekalkan berat badan yang seimbang.
Makanan Berkhasiat Yang Penting Untuk Mengatasi Masalah Kesuburan Lelaki

set lelaki perkasa
Zink – Zink meningkatkan tahap kesuburan lelaki melalui peningkatan tahap sperma,memperbaiki bentuk,fungsi dan kualiti sperma lelaki dan mengurangkan ketidaksuburan. 
Sumber makanan yang mempunyai zink ialah :- hati lembu,tiram,daging,biri-biri,daging rusa,bijan,biji labu,dadih,ayam belanda,kacang hijau dan udang. Namum perlu di beri perhatian zink boleh rosak jika di masak dan beberapa jenis makanan yang tinggi kandungan zik lebih baik di makan mentah,misalnya dari tumbuh-tumbuhan.  Jika anda rasa terlalu sukar untuk mendapatkan sumber zinc,usah risau Shaklee ada jawapannya,kami mempunyai Supplemen Zinc Complex (Klik Untuk Info Produk) ia berbentuk tablet dan mudah di telan.
Selenium – Diperlukkan untuk menghasilkan sperma.Kajian menunjukkan lelaki yang kurang kandungan sperma juga di dapati mengandungi selenium yang rendah. Sumber Makanan Mengandungi Selenium : Hati,ikan jenahak,Ikan Kod,Tuna,Salmon,Sardin,Udang,Cendawan butang dan Ayam belanda.
 Supplemen Shaklee yang mengandungi Selenium ialah Vita-E Complex ( Klik Untuk Info Produk) 
CoQ10 – Meningkatkan mortaliti sperma dalam air mani. Ia juga antioksidan penting yang membantu melindungi sel daripada kerosakkan akibat radikal bebas. Ia mungkin memberi kesan lebih baik kepada kesihatan telur. Shaklee juga mempunyai supplemen CoQ10 (Klik Untuk Info Produk) 
Saya juga pernah membincangkan berkenaan bagaimana CoQ10 membantu mengatasi masalah kesuburan lelaki. Klik Sini Untuk Membaca Artikel Tersebut
Asid Folik Dan B12 – Lelaki yang tahap asid foliknya rendah meningkatkan risiko bagi sperma mengandungi terlalu sedikit atau banyak kromosom,manakal B12 pula dapat meningkatkan jumlah sperma. Suplemen Shaklee yang mengandungi Asid Folik dan B12 adalah B-Complex (Klik Untuk Info Produk)
Vitamin C – Penting untuk mempertingkatkan kualiti sperma dan melindungi Deoxyribonucleic acid (DNA) daripada rosak. Ia juga mengelakkan sperma daripada berkelompok,menjadikkan ia lebih bergerak. Vitamin C Shaklee (Klik Untuk Info Produk)
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=86d73f9a9eafbf2a1bc89961929ab3e0
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin Semulajadi Shaklee anda, saya adalah pengedar sah anda seluruh Malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:-
Nama: Mahligai Vitamin @ Eita

Email : mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470
DAN

DAN

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge