Masalah Kesuburan Wanita Penyebab Anda Di Marahi Ibu Mertua

masalah kesuburan wanita

                                     Argghhh….Stress!!!!!

Inilah situasi yang di alami Hani hampir setiap hari….Stress akibat di marahi ibu mertuanya yang terlalu mendesak bertanyakan soalan yang sama. Masalah Kesuburan Wanita yang di alami oleh Hani penyebab dia sukar untuk hamil…walaupun sudah hampir 5 tahun dia mendirikan rumah tangga bersama Irfan..

Tahukah Anda??


85% dari pasangan yang telah berkahwin dan melakukan jima’ secara kerap ( selang 2,3 hari) dengan tidak mengunakan sebarang alat pencegah kehamilan akan HAMIL dalam masa SETAHUN…Manakala 15% lagi akan mengambil masa dua tahun untuk HAMIL

Namun apakah punca sebenar yang menyebabkan seseorang wanita itu gagal hamil???  Adakah Masalah Kesuburan Wanita itu sendiri yang menjadi jawapan kepada wanita itu gagal hamil !!!..

“Seseorang wanita itu dikatakan mengalami Masalah Kesuburan Wanita dan wajib berjumpa pakar kesuburan apabila”

 • berumur bawah 35 tahun dan tidak hamil setelah berkahwin selama 12 bulan tanpa mengunakan apa-apa alat pencegah kehamilan ketika berjima’ atau
 • berumur lebih 35 tahun dan tidak hamil setelah berkahwin selama 6 bulan tanpa mengunakan apa-apa alat pencegah kehamilan ketika berjima’

Mari sama-sama kita singkap beberapa permasalahan yang menyebabkkan terjadinya Masalah Kesuburan Wanita.

1) Endometriosis

Definisi : Keadaan di mana tisu yang sepatutnya terdapat dalam lapisan rahim di bahagian dalam( di panggil tisu endometrium), tumbuh pula di luar rahim. Biasanya dalam rongga abdomen-pelvik.

Tanda-tanda @ Simptom: Sesetengah wanita tidak mempunyai gejala,tetapi ada yang merasakan tempoh haid yang mana menyakitkan mahupun kesakitan semasa menjalankan hubungan seksual.

Rawatan: Samaada membuat pembedahan untuk membuang tisu endometrium, mengunakan ubat kesuburan atau dengan mengunakan permanian beradas.

Kadar kejayaan Rawatan: 40% daripada wanita hamil ( sama ada secara semulajadi atau dengan rawatan selepas pembedahan dijalankan)

2. Masalah Ovulasi
Definisi: Kes di mana telur lambat atau tidak matang di dalam ovari.
Tanda-Tanda @ Simptom : Tidak datang haid atau mempunyai haid yang tidak teratur ataupun haid yang berpanjangan.
Rawatan: Ubat kesuburan attau mengunakan teknik IVF
Kadar Kejayaan Rawatan : Ubat kesuburan biasanya meningkatkan folikel telur. Apabila di gabungkan dengan permanian beradas, kadar kejayaan untuk hamil meningkat sehingga 9-15%.
3. Sindrom Polycystic Ovari ( PCOS)
Definisi: Sindrom ovari polistik (PCOS) adalah satu keadaan di mana folikel kecil di ovari tidak berkembang menjadi folikel yang lebih besar, matag yang melepaskan telur. Ia juga di sifatkan oleh ketidakseimbanganhormon dan corak ovulasi tidak menentu.
Tanda-tanda @ Simptom : Haid yang tidak teratur, pertumbuhan rambut yang berlebihan, jerawat, hormon yang tidak stabil dan obesiti.
Rawatan: Ubah cara hidup yang sihat ( seperti diet dan senaman ), ubat kesuburan dan IVF.
Kadar kejayaan Rawatan : Ramai pesakit yang berjaya mengurangkan berat badan sehingga 5-10% daripada berat badan mereka akan mula berovulasi dengan kerap.

4.Masalah Tiub Fallopio

Definisi: Tiub fallopio tersumbat atau tiub fallopio yang rosak boleh menghalang sperma pasangan daripada sampai ke telur dan juga menghalang telur daripada disenyawakan serta berpindah ke rahim. Punca adalah mungkin di sebabkan oleh radang pelvik, dan jangkitan kelamin ( seperti chlamydia)
Tanda-Tanda @ Simptom: Tiada
Rawatan:Pembedahan untuk membuka tiub fallopio, dan IVF jika tiub terlalu rosak teruk untuk membaiki.
Kadar Kejayaan Rawatan: 5-60% bergantung kepada lokasi dan kadar kerosakkan tiub yang tersumbat dan jumlah tisu parut yang terbentuk selepas pembedahan. Pasangan yang mencuba IVF mempunyai kira-kira 10-40% untuk mendapatkan anak melalui IVF, namun ia juga bergantung juga dengan umur mereka.
Bagaimana Shaklee boleh membantu anda mengatasi Masalah Kesuburan Wanita ?

Kebiasaannya bagi pelanggan wanita kami yang menghadapi Masalah Kesuburan Wanita kami akan mencadangkan beliau untuk mengambil GLA Complex, B Complex dan Alfalfa  Complex.


 •  GLA Complex membantu tubuh untuk menghasilkan cecair kesuburan. Dimana ia memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari.

 •  GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna seperti putih telur. 
 • Dalam sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang seperti itu, itu menunjukkan seorang wanita sedang berada dalam waktu subur. 
 • Namun tidak semua orang bertuah mendapatkannya..Di sinilah fungsi GLA untuk membantu menghasilkan cecair yang melambangkan kesuburan itu.
 • Ia membantu sperma berenang ke uterus,terus ke tiub fallopio untuk bersenyawa dengan sel ovum, cecair ini juga membantu sperma untuk teruss hidup dalam tiub fallopio selama 5 hari.
 •  Jadi jika tidak bersama pun di kala waktu subur, percentage untuk hamil masih tinggi kerana sperma masih hidup di situ sehingga hari ke 5.

Alfalfa Complex ( Klik Untuk Info Produk)   

 •  Ini paling penting untuk isteri @ wanita, kerana Alfalfa bertindak seperti “Kacip Fatimah” .Ia juga merawat Miss “V” ( Organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.

B Complex ( Klik Untuk Info Produk) 

 •  B Complex bertindak sebagai anti stress, jadi suami atau isteri lebih menikmati masa ” bersama” . Namun bagi isteri lebih penting untuk mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya di perlukan untuk elakkan risiko spina bifida pada bayi. ( pembentukkan tulang belakang yang tidak sempurna)

Kita di galakkan supaya terus berusaha,tanpa putus asa…manalah tahu rezeki Allah S.W.T nak beri , berkat berusaha dengan Set Kesuburan Wanita anda di kurniakan kenikmatan mengendong seorang bayi comel..sekaligus menyelesaikan Masalah Kesuburan Wanita anda..

Testimoni Pengguna Set Kesuburan Shaklee

set kesuburan shaklee
Masalah haid tidak teratur juga adalah salah satu penyebab sukarnya untuk hamil…ikuti pengalaman Puan Ija Ramli yang mengalami masalah Haid Tidak Teratur hingga menyebabkan emosinya juga turut terganggu……

Apakah tindakan yang beliau ambil untuk menyelesaikan masalah beliau..mari korek rahsia beliau!!!!…

                   

Jangan bertangguh lagi.tempahlah segera… 

  https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d878ff69f51f20f15d0b5c18e09bcf10


  Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee
  anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang
  pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:


  Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

  Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

  Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470  “Ingin mendapat 4-5-6 angka
  sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya
  juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !.
  Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan
  di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge