Mengatasi Masalah Kesuburan Lelaki dengan CoQ10 Shaklee

Masalah kesuburan Lelaki boleh di kategorikan dengan banyak aspek ,antaranya gaya hidup yang tidak sihat seperti nikotin dari rokok,alkohol dari minuman keras,tekanan emosi,terdedah kepada suhu yang tinggi,dadah serta ubat-ubatan yang boleh menyebabkan ganguan pada hormon testosteron di sperma. Selain itu air mani yang di hasilkan juga tidak sihat.

Menurut WHO (World Health Organisation) terdapat beberapa syarat untuk mendiagnosa air mani. Antaranya ialah seperti berikut:-

  • Jumlah spermanya tidak kurang 20juta dalam satu milliter (ml)
  • Jumlah sperma yang di keluarkan sekurang-kurangnya adalah 40juta
  • Sperma yang aktif bergerak (kedepan atau ke belakang) di anggarkan sekurang-kurangnya 50%
  • 75% sperma mesti hidup sekurang-kurangnya
  • Sekurang-kurangnya 25% yang bergerak aktif ke hadapan
  • Sperma yang bentuk normal adalah sekurang-kurangnya dalam 60%
“Kebanyakkan lelaki memang bimbang jika gagal memuaskan isteri secara hubungan seksual dan amat terguris egonya jika tidak dapat menghamilkannya.Namun jangan mudah terguris ego wahai sang suami anggaplah ini musibah dan ujian yang Allah berikan dan berusahalah mencari penawarnya.

Bagi lelaki yang mempunyai masalah sperma,banyak cara yang boleh di usahakan. Jika masih muda dan mahukan rawatan secara konsevatif dengan ubat-ubatan dan supplement amat di cadangkan supaya mencuba CoQ10″ – di petik dr blog Dr Zubaidi Hj Ahmad

Kenapa Beliau (Dr Zubaidi Hj Ahmad ) mencadangkan untuk mengambil CoQ10?

Ada kajian yang menyokong keberkesanan supplement ini..kerana CoQ10 berfungsi sebagai tenaga dalam sel yang banyak berada di dalam mitochondrion . Ia menghasilkan ATP,iaitu molekul yang menghasilkan tenaga.Oleh itu Coenzyem Q10 (CoQ10) adalah ibarat vitamin. ia boleh di jumpai di dalam organ yang mempunyai banyak tenaga seperti jantung,hati,ginjal dan pankreas.
                             

Dalam Journal Urology 2009; 182(1):237-48 ;satu kajian di lakukan di Urology and Nephrology Research Centre,Shahid Beheshti University,Tehran,Iran menyatakan keberkesanan Coenzyme Q10 (CoQ10) dalam memperbaiki kualiti sperma kepada lelaki yang mempunyai masalah kesuburan.
*Sumber: drzubaidi.com
Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Coenzyme Q10 (CoQ10) sila klik SINI (CoQ10)

Untuk mendapatkan maklumat lanjut cara mengatasi  Masalah Kesuburan Lelaki ( Klik Sini)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama:Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge