vitamin-tulang-kuat-rawatan-tulang-patah-tulang-retak-supplemen-kalsium-untuk-tulang-ubat-patah-tulang-ostematrix-shaklee-1-1.jpg

Vitamin Untuk Tulang Patah Tulang Retak Cepat Sembuh

Vitamin untuk tulang patah tulang retak cepat sembuh? Duluuuuu…dululah masa husband excident dulu Cheta tanya juga kat pakcik google,ada ke vitamin untuk tulang patah tulang retak cepat sembuh? 😆 Pertama kali nak ingatkan dulu,bahawanya Vitamin ni bukan penganti ubat tau…macam tu jugalah vitamin untuk tulang patah tulang retak ni? Ia membantu mempercepatkan proses penyembuhan dan …

Vitamin Untuk Tulang Patah Tulang Retak Cepat SembuhRead More »

tidur-berdengkur-tonsil bengkak punca anak tidur berdengkur anak kerap demam sakit

Tidur Berdengkur Dan Kerap Demam Mungkin Petanda Anak Ada Masalah Tonsil

Tidur berdengkur,kerap demam dan sakit mungkin juga petanda anak anda ada masalah tonsil. Ibu ayah di minta untuk segera lakukan pemeriksaan. Awal bulan yang lepas Cheta telah di hubungi oleh seorang bapa yang risaukan anaknya berusia 5 tahun yang tidur berdengkur. Anaknya ni ada masalah tonsil dan telah awal-awal buat pemeriksaan doktor. Doktor telah sahkan …

Tidur Berdengkur Dan Kerap Demam Mungkin Petanda Anak Ada Masalah TonsilRead More »

resepi sambal kicap johor cara nak buat sambal kicap johor1

Resepi Sambal Kicap Johor Mudah Pasti Sedap

Resepi sambal kicap ni memang perghhh padu beb..kalau korang ke johor dan menyinggah beli pisang goreng ke,tempe goreng,dan segala gorengan macam keledek ke,sukun ke kan..confirm korang akan di berikan sambal kicap ni dalam satu bekas atau plastik kecil. Korang yang mana baru first time tu,trylah mesti kalau korang dah balik confirm korang rindu punya.. Selain …

Resepi Sambal Kicap Johor Mudah Pasti SedapRead More »

resepi-ikan-kembung-masak-singgang-resepi-singgang-ikan-kembung

Resepi Singgang Ikan Kembong Simple Berserta Video

Resepi singgang? Haaa.korang mesti tengah cari resepi singgang kan. Cheta nak masak singgang ikan kembong ni,walaupun masakan ni simple dan mudah ,tapi kalau kena gaya masakkan dia..silap hari bulan memang boleh terangkat tau,lagi-lagi kalau makan dengan sambal belacan dan ulam-ulaman…fuhhhh… RESEPI DAN CARA BUAT SAMBAL BELACAN BERSERTA VIDEO (KLIK SINI) Sebenarnya masak singgang ni mudah …

Resepi Singgang Ikan Kembong Simple Berserta VideoRead More »

cara-buat-sambal-belacan-resepi-sambal-belacan2

Sambal Belacan- Cara Buat Sambal Belacan Sedap Dan Mudah Berserta Video

Sambal belacan ni ada macam-macam versi rupanya kan. Cheta pun baru tahu. Alkisahnya nilah first time Cheta nak buat sambal belacan, semuanya gara-gara Mr Hubby yang nak makan..tapi itulah sambal belacan yang Mr hubby nak ni katanya nak yang melekit-lekit.. 😯 Sambal Belacan Yang Melekit-Lekit   Sambal belacan yang melekit-lekit.. 🙄 ya ampun macam mana …

Sambal Belacan- Cara Buat Sambal Belacan Sedap Dan Mudah Berserta VideoRead More »

kaki kejang waktu hamil testimoni ostematrix ibu mengandung tiada kejang kaki tak de cramp tengah malam6

Atasi Kaki Kejang Semasa Hamil Buat Ibu Mengandung Tidur Lebih Lena

Kaki kejang atau simpul biawak atau tarik mengkarung adalah keadaan di mana situasi yang sangat menyakitkan buat ibu hamil. Mana taknya ,tengah syok-syok di buai mimpi tengah malam tiba-tiba je kaki kejang di bahagian betis, mau tak terkejut, kalau Cheta dulu masa mengandung memang pantas je bangun terus automatik tangan urut betis.. 😛 tak pun …

Atasi Kaki Kejang Semasa Hamil Buat Ibu Mengandung Tidur Lebih LenaRead More »

cara daftar ahli shaklee online,daftar ahli shaklee,berapa yuran daftar shaklee

Daftar Ahli Shaklee Secara Online Semudah ABC

Kalau kita pergi kedai dan orang offer kita beli barang dengan harga diskaun super jimat..mesti kita over excited kan..jangan kata orang Cheta pun suka..   rasa nak datang berkali2 kedai tu …hehehe iyer dak… iyer sebab bukan apa boleh menjimatkan poket satu..lagi satu kalau barang tu mampu memberikan kita benefit dari segi kesihatan lagilah Cheta …

Daftar Ahli Shaklee Secara Online Semudah ABCRead More »

testimoni-nutriferon-shaklee-kuatkan-imun-sistem-badan (1)

Testimoni Nutriferon Shaklee Kuatkan Imun Sistem

#1 Testimoni Nutriferon   Sebagai tutor,saya berinteraksi dengan ramai pelajar dan ibu bapa setiap hari. Pada waktu lapang,saya melakukan hobi dan meluangkan masa dengan rakan-rakan. Pada hujung minggu saya bercuti keluar dari bandar,menghadiri mesyuarat perniagaan Shaklee dan belajar daripada pemimpin perniagaan saya. Saya sukakan kehidupan saya yang bersemangat, bertenaga serta berusaha untuk menyeimbangkan gaya hidup …

Testimoni Nutriferon Shaklee Kuatkan Imun SistemRead More »

vitamin ibu hamil shaklee set kehamilan shaklee vitamin ibu mengandung trimister satu

6 Vitamin Ibu Hamil Ibu Mengandung Wajib Ambil Untuk Bayi Sihat

Vitamin Ibu Hamil adalah vitamin wajib yang perlu seseorang wanita ambil selepas mengetahui diri mereka berbadan dua. Cheta kongsikan petikan daripada FB Dr Zubaidi mengenai kepentingan salah satu Vitamin Ibu Hamil iaitu Folik Asid. FOLIC ACID 1 MG ATAU 5 MG UNTUK WANITA HAMIL? . “Assalamualaikum doktor. Saya ada satu soalan berkenaan perbezaan antara folic …

6 Vitamin Ibu Hamil Ibu Mengandung Wajib Ambil Untuk Bayi SihatRead More »