Ubat Buang Angin Dalam Badan

Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Pantas Lepas Bersalin

Peppermint Gingger plus ni sangat berjasa pada Cheta tau sebab inilah satu-satunya cara buang angin dalam badan paling pantas … 2tahun lebih yg lepas… hahaha.. faham ke korang eh.. bedal lah.. 😂😂😂.. . . Bagaimana Cara Buang Angin Dalam Badan Dengan Pantas Nak cerita sebenarnya masa bersalinkan Syi’fa tu kan bersalin Czer… masa lepas bersalin tu.. …

Cara Buang Angin Dalam Badan Paling Pantas Lepas BersalinRead More »

Cara Rawatan Psoriasis,Tips Kurangkan Gatal Serta Testimonial Pesakit Psoriasis

Cara rawatan Psoriasis ni ada bermacam-macam jenis, bergantung pada tahap Psoriasis itu sendiri. Psoriasis adalah masalah keradangan pada kulit yang menyebabkan kulit kelihatan merah, bersisik dan berkerak tebal di bahagian tubuh badan terutamanya,kaki,badan,siku, bahagian bawah badan,lutut,tangan dan kulit kepala. Cara Rawatan Psoriasis Rawatan mengatasi psoriasis ini bergantung kepada: 1)Tahap Psoriasis 2)Jenis Psoriasis 3)Kawasan Kulit Terjejas …

Cara Rawatan Psoriasis,Tips Kurangkan Gatal Serta Testimonial Pesakit PsoriasisRead More »

ubat-penyakit-kulit-psoriasis

Ubat Penyakit Kulit Psoriasis- Dah Pelbagai Jenis Ubat Dicuba Namun Hampa

Memang dah macam-macam jenis ubat penyakit kulit Psoriasis yang di cuba, namun hampa sekali… Ikuti pengalaman saya sendiri mengatasi masalah Psoriasis. Apakah Punca Penyakit Penyakit Kulit Psoriasis Cheta? heemmm…susah sebenarnya nak sharing cerita ni..berjuta2 kali di fikirkan tapi akhirnya share lah juga yer…mana lah tau korang di luar sana pun ada menghadapi masalah serupa kan… …

Ubat Penyakit Kulit Psoriasis- Dah Pelbagai Jenis Ubat Dicuba Namun HampaRead More »

Penyakit-psoriasis

Penyakit Psoriasis -Pengalaman Sendiri Berjuang Mengatasinya.

APA ITU PENYAKIT PSORIASIS?? Penyakit Psoriasis adalah keadaan di mana kulit menjadi merah,mengelupas,tompokan kasar yang berkerak, dan di litupi dengan sisik yang berwarna keperakkan. Tompokan ini biasanya timbul di sekitar siku, kaki, belakang badan,lutut dan juga boleh timbul di mana sahaja bahagian badan yang ada. Tompokkan ini biasa menimbulkan kegatalan dan kesakitan akibat keadaan kulit …

Penyakit Psoriasis -Pengalaman Sendiri Berjuang Mengatasinya.Read More »

petua turunkan bacaan kencing manis

Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan Cepat

Sekarang ni bukan orang tua je yang  ada penyakit kencing manis ni…kalau tengok dekat hospital kadang tu ada student berbaju sekolah lagi checkup monthly untuk monitor bacaan kencing manis. Pernah Cheta jumpa budak umur 13 tahun dah cucuk insulin..uhuhuhu…sedih tengok..kenapa sampai boleh jadi begitu. Dia kata dah macam-macam petua turunkan bacaan kencing manis yang dia …

Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan CepatRead More »

Malaysia Negara Obes???

Aiseh…Cheta baca magazine lama tadi..terbaca satu artikel “MALAYSIA NEGARA OBES??” Keratan artikel itu berbunyi begini.. “ Untuk rekod, Malaysia di letakkan negara yang mempunyai paling ramai penduduk dengan berat badan berlebihan di Asia. Penasihat Sains kepada Perdana Menteri,Tan Sri Zakri Abdul Hamid berkata, laporan terkini sebuah jurnal perubatan Britain, The Lancet mendedahkan 49 peratus wanita …

Malaysia Negara Obes???Read More »

protein-soya-esp-shaklee

5 Tips Untuk Bantu Anda Pilih Sumber Protein Yang Betul

Menjadi ibu yang sentiasa sibuk,membuatkan ibu selalu dalam dilemma menentukan soal pemakanan untuk keluarga. Bagaimanakah caranya untuk mengetahui sumber protein yang terbaik untuk seisi keluarga?? Awal pagi adalah masa yang paling sibuk bagi setiap insan terutamanya bagi seorang ibu..tak kiralah sama ada si ibu berkerjaya atau hanya sekadar seorang suri rumah ataupun si ibu hanya …

5 Tips Untuk Bantu Anda Pilih Sumber Protein Yang BetulRead More »

penyakit-tidak-berjangkit-ncd-1-638

Kenali Penyakit Tidak Berjangkit Dan Risiko Anda

Penyakit Tidak Berjangkit Dan Risiko Anda Aduhaiiii..lama sungguh entry ni tersimpan dalam draft uhuhuhu….bila semak balik draft barulah teringat nak publish dan edit-edit semula…so selamat membaca sharing dari KOSPEN ni tau…semoga bermanfaat untuk semua… Sabtu 19hb Ogos 2017, Cheta dan anak-anak telah menghadiri Majlis Komuniti Sihat Perkasa Negara (KOSPEN).. Ehhh..tapi KOSPEN ni dah tukar nama …

Kenali Penyakit Tidak Berjangkit Dan Risiko AndaRead More »