Part 1 Review Chalet Darul Aslah Melaka- UnPlanned Holiday

Yerrr..unplanned holiday…kitaorg mmg pasangan husband n wife yang agak giler² di samping terlampau suka sangat travel…
.
Tapi Mr Hubby memang agak susah untuk dapat cuti memandangkan kerjayanya yang sebegitu kan…
.
Cuti panjang yang start khamis 31hb Ogos iaitu hari merdeka, petang 30hb tu barulah confirm dapat cuti 4 hari….
.
Cheta dengar je 4 hari😱😱😱….giler ah kalau tak manfaatkan sebaiknya..mulalah sibuk malam tu dengan Mr Hubby, baru ler nak plan segala bagai..nak survey ke mana arah tujuan…hahahha…giler kan…

                                                Cantikkan……
.
Di kala public holiday yang memang dah confirm ler memang pack sangat²..kitaorang take risk betul…yang penting niatnya nak happykan kids je…
.
Target utama memang nak bersantai sambil happy²…so kena cari tempat yang fun and excited untuk anak²…😬
.
Pepagi tu packing baju²..start enjin bismillah bergerak…hahahha lokasi tengah jalan baru decide…
.
Lokasi pertama anak² request nak main pantai…so sambil papa drive sambil ler mama call sana sini utk cari tempat bermalam.. Port Dickson almost full, kalau ada kosong pun just bilik standard..uhuhu manalah cukup utk kitaorang kan..
.
call punya call…akhirnya melaka ler destinasi pilihan…Pantai Pengkalan Balak…Cheta dapat Chalet Darul Aslah.

Bersih Chalet ni puas hatilah..bilik ada aircond…bilik air dia luas ada pintu belakang..so senang lah kalau lepas main pantai tu tak payahlah nak masuk ikut pintu depan kan…terus je masuk belakang terus ke toilet…
.
Katil Queen 1 Single 1, tapi lepas tengok anak kitaorang ni ramai..hahha dia bagi lagi tilam single blanket n bantal…free of charge je…
.
Cuma kalau korang beranak kecik macam kitaorang ni,di nasihatkan membawa penyembur nyamuk,al maklumlah tempat macam ni kan..kitaorang masuk tu..memang banyak nyamuk..
.
Letak barang-barang then,keluar cari kedai runcit beli penyembur nyamuk…spray dulu then kitaorang keluar..haaa lepas tu barulah aman nak bergolek-golek dalam tu…ehhh..ehh.. ^___^’.
.
1 malam RM140 so berbaloi-baloi…memang puas hati…

Memang depan pantai ni…keluar dari Chalet jalan kaki sikit..terus pasir pantai…

                  bapaknya yang beriya buat sand castle ha…hahahhaha…

                                  Memula cuak gak tu kena tanam..

                                 
                Inas takut haa…nak bukak mata pun dia tak nak..syifa tu relax je

                  tak berkelip memandang….Allhuakhbar…

               Pepagi dah bangun ajak main pasir..

                          cantikkan view ni…subahannallah…

Lepas CheckOut tu kitaorang pergi ke FreePort A Famosa sesaja jalan cuci-cuci mata…Mr Hubby sempat rembat seluar timberland… hihi kasi can ler lama dia tak shopping…

      Kalau malam ni cantik ni…mesti dia on lampu punya…

Sementara bapaknya cuci mata…mak layan anak main kat sini…free of charge je..cuma kena sabar lah beratur..hihihi…

Ok..keluar sudah…selamat tinggal melaka…next destination bersambung dalam part 2…
Cheta 

SMS/Wasap ; 012 7555 470

Shaklee ID; 1081587

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge