pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka5

Pelembab Muka Untuk Kulit Kering Dan Sensitif

Pelembab Muka Untuk Kulit Sensitif Dan Kering?

 

Pelembab muka memang salah satu keperluan tidak kira wanita dan lelaki pada masa kini. Yerlah cuaca kita di Malaysia yang sentiasa panas tak menentu ni kadang kala buat kulit muka kita terasa sangat kering dan sensitif, apatah lagi gaya hidup kita yang boleh di katakan hampir 24jam berada dalam penghawa dingin juga salah satu faktor yang menyebabkan terjadinya kulit kering dan juga sensitif.

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka28

 

Shaklee telah mengambil inisiatif untuk membantu mengatasi masalah kulit kering dengan memperkenalkan produk baru rangkaian YOUTH yang di beri nama YOUTH Moisture Lock Day Cream. Namun sebelum Cheta rungkaikan lebih jauh,adakah anda tahu perbezaan di antara Kulit Dehidrasi dan Kulit Kering?

Perbezaan Kulit Dehidrasi Dan Kulit Kering

 

Kulit Dehidrasi

  • Tidak cukup air / Kurang minum air
  • Kulit rasa ketat/tegang
  • Rasa berminyak dan kering pada masa yang sama
  • Kemungkinan kulit berjerawat
  • Tidak cukup tidur
  • Pengambilan kafein yang tinggi
  • Terlalu lama duduk dalam bilik berhawa dingin
  • Cuaca panas dan lembap
  • Sentiasa terdedah pada matahari

 

Kulit Kering

 

  • Kurang sebum ( minyak)
  • Kulit kelihatan kering
  • Kulit kasar
  • “Matte” Kulit tidak berseri
  • Kelihatan jelas garis halus dan kedutan
  • Kulit kendur
  • Proses penuaan
  • Sindrom menapous
  • Masalah kulit
  • Kulit Sensitif dan nipis

 

Manakala kedua keadaan kulit menghasilkan kulit yang

  • Mengelupas
  • Gatal
  • Sensitif
  • Kusam
  • Solekan yang bertompok

 

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka27

 

Apa Yang Pelembab Muka Youth Moisture Lock Day Cream Tawarkan Pada Anda?

 

Teksture yang ringan seperti udara dan penuh dengan kebaikkan untuk kulit, sudah cukup memenuhi kehendak para pemilik kulit sensitif dan kering. Youth Moisture Lock Day Cream ternyataTidak Berminyak, mudah di serap dan teksturnya sangat ringan.

 

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka19

 

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka23

Pelembab Muka Youth Moisture Lock Day Cream

 

Mampu untuk mengurangkan ;

  • Garis Halus
  • Kedutan
  • Kemerahan
  • Kekeringan

Bahkan memberikan anda;

  • Kelembutan
  • Lebih Gebu
  • Lebih Lembut
  • Membuatkan tekstur kulit anda mudah untuk memakai alat solek.

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka22

 

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka21

Bagaimana YOUTH Moisture Lock Day Cream Bekerja?

 

#1 Menarik

  • Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit.
  • Menenangkan dan melembapkan kulit
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama

#2 Mengunci

  • Gabungan unik 4 jenis asid hyaluronik yang mengekalkan 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit.
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit.

#3 Melindungi

  • 100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air.
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama
  • Menyimbangkan air dan minyak kulit supaya kulit anda kelihatan segar sepanjang hari.

#4 Meremajakan 

  • Bahan botanikal daripada Youth Complex seperti anggur muscadine, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis untuk tambahan faedah anti-penuaan .

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka20

Youth Moisture Lock Day Cream memberikan hidrasi semula tanpa iritasi

  • 100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Pewarna Sintetik
  • Tiada Paraben
  • Bebas daripada 1,500 bahan yang dipersoal
  • Di uji oleh ahli oftalmologi
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Hipoalergenik

Perbandingan Jenama Pelembab Muka

 

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka14

 

FULL SET YOUTH SKIN CARE ( KLIK SINI)

Shaklee Youth membuat perbandingan dengan 5 jenama di mana Shaklee menjuarai..ternyata Shaklee Moisture Lock Day Cream

  • 100% berasaskan tumbuhan yang mampan
  • Tiada paraben
  • Vegan
  • Tiada warna tambahan
  • Bebas kekejaman (tiada testing terhadap haiwan)
  • Tiada pewangi
  • Tiada EDTA
  • Tidak Komedogenik
  • Mengandungi 23 bahan botanikal

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka15

Dari segi Tekstur – Ia seperti awan,ringan,segar& sejuk.

Bau- Bau tumbuhan semulajadi

Penyerapan – Mudah di serap.

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka17

Dari segi kelembapan sebelum mengunakan Youth Moisture Lock Day Cream kelembapan kulit menunjukkan 32.5%,

  • Pada aplikasi pertama, bacaan menunjukkan 49.4%.
  • Selepas 30 minit bacaan menjadi 44.0% tapi masih tetap mendapat bacaan lebih tinggi berbanding jenama lain.
  • Selepas 5 jam,amazingly kelembapan di tahap 43.2% jauh lebih tinggi 33% berbanding jenama lain di pasaran.

TESTIMONI PENCUCI MUKA YOUTH (KLIK SINI)

 

Menarik kan….lagi menarik kalau di kombinasikan dengan Moisturizer SPF50,sebab bulan ni anda dapat lebih penjimatan tau kalau beli 2 kombinasi moisturizer ni.

pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka13

moisturizer spf 50 youth pelembab muka pelembab-muka-untuk-kulit-kering-sensitif-krim-pelembab-muka

 

Shaklee Youth Skin Care Ada KKM tau.. kalau nak semak klik sini SHAKLEE YOUTH KKM

youth ada kkm

Dah tak sabar nak beli ke tu  :mrgreen:  ok..korang boleh terus direct tekan link di bawah yer…

ORDER ONLINE YOUTH PERFECT PAIR(KLIK SINI)

Nak Order Youth Perfect Pair berserta keahlian Shaklee ni boleh hubungi/ wassap Cheta tekan jer link di bawah untuk direct wassap.

www.wasap.my/60127555470/YouthPerfectPair

Hubungi Cheta sekarang;

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/shaklee

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge