Pengalaman Puan Aya Naikkan HB Sebab Takut Kena Suntik Iron

Hari ni Cheta nak berkongsi cerita pengalaman Puan Aya makan Shaklee untuk ikhtiar naikkan HB gara-gara sebab takut kena suntik Iron…huhuhu…

Puan Aya ni degil orangnya…Ibu-ibu jangan tiru tau..mujurlah ada si kakak garang Lin Chalo yang tak henti-henti memujuk supaya adiknya ni cuba amalkan Vitalea..

Bukan setakat memujuk je…Si kakak Lin Chalo ni siap tunjuk bukti haa….Pengalaman Ibu-ibu hamil yang amalkan Vitamin untuk naikkan HB

Bukannya apa…puas sudah Puan Aya ni Makan makanan untuk naikkan HB  , buat Senaman Untuk Naikkan HB tapi bacaan HB nya tetap juga begitu..

Nurse dan doktor juga tidak jemu-jemu mengingatkan Puan Aya tentang Risiko HB rendah pada ibu hamil dan bayi.


Ni Cheta terlampau rajin sangat hari ni haaa….siap tulis sebiji-sebiji apa yang dua beradik ni katakan dalam video diaorang ni..tapi kalau rasa membaca tu tak berapa feel kan..sila lah tekan PLAY..   ^____^

Lin Chalo:     Assalamualaikum…hye saya Lin Chalo, kakak kepada Aya Chalo.

Aya Chalo :   Assalamualaikum…saya Aya Chalo, adik kepada Lin Chalo.

Lin Chalo :    Dia ni setiap kali mengandung mesti anemia,
                   setiap kali mengandung mesti Anemia,
                   setiap kali Anemia mesti mengandung.
                   Saya nak memperkenalkan Vitalea kepada adik saya, Aya Chalo                        tulah…

Aya Chalo : Apa Shaklee??? Tak maulah….
                 Tapi 6 minggu sebelum bersalin saya masih low HB..macamana                        tu????
                
                 Saya decide untuk try jelah Shaklee manalah tau kan HB naik…
                 Tapiiii….alhamdullilah dalam masa 2 minggu masalah Anemia saya                    selesai,
                 Bacaan normal,saya terkejut,nurse apalagi terkejut, kali ini                              mengandung anak Ke-4,langsung tak ada masalah anemia.

Lin & Aya Chalo : INILAH SHAKLEE EFFECT KAMI!!!!….

Haaa…dengar dah kan…ok jom kita selongkar lagi cerita Puan Aya ni…

BYE BYE ANEMIA

Testimonial sendiri saya hampir 2 tahun lepas. Untuk pengetahuan ,setiap kali pregnant saya memang mengalami Anemia. Yang ini kisah pregnant anak ke 3 🙂

Kisahnya begini…..

Ketika buka buku Klinik pada minggu ke 17 kehamilan,bacaan HB saya cuma 8.7 sahaja. 

Rendahkan??? 

Kemudian saya di berikan Obimin Plus pada mulanya (tapi loya yang amat setiap kali makan) dan di tukar ke Iberet.

Sejak itu bacaan HB saya turun naik macam saham dan yang penting TIDAK PERNAH mencapai bacaan normal…

Sehingga ke minggu 34 kehamilan,bacaan HB masih belum normal. Nurse sudah berbuih mulut membebel dan saya sudah bernanah telinga mendengar bebelan nurse KKIA…

Akhirnya barulah saya TERBUKA HATI untuk mencuba Shaklee setelah di beri amaran akan di suntik Iron jika bacaan belum normal sebelum tarikh bersalin dan juga setelah diracun oleh kakak untuk try Shaklee serta membaca sendiri testimonial, saya pun ORDER SET MENGANDUNG SHAKLEE + ESP  dan mula mengambilnya tanpa Skip.

2 minggu kemudian masa berklinik tiba, saya TERKEJUT dan KAGUM sekejap kerana dalam masa 2 minggu SAHAJA bacaan HB saya naik ke 11.

Yesssss…bacaan NORMAL buat pertama kalinya sepanjang tempoh pregnant kali ini. Siapa tidak happy kan? Nurse pun happy…

Anda boleh lihat sendiri ( dalam gambar) bagaimana bacaan HB saya naik pada setiap minggu bermula pada minggu ke 36-37-38-40 minggu ( time ni dah admit)


vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

HB rendah hanya 8.7 pada minggu ke-17 kehamilan.




vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil
HB 10 Pada 34 minggu Kehamilan

vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil





Alhamdullilah HB mula cantik pada minggu ke 36 hingga saat melahirkan


Dan…kerana ANEMIA inilah saya PERCAYA dengan produk Shaklee dan sehingga kini berkongsi kepada anda tentang betapa superbnya produk kesihatan no.1 di U.S ni…


Patutpun orang US amalkan Shaklee dalam tempoh yang lama tanpa kesan sampingan…10 tahun…20 tahun…ada yang 40 tahun ( saya tanya sendiri sewaktu ke US tempoh hari)


Inilah kisah #ShakleeEffect saya…


Sekarang saya sedang pregnant anak ke-4 ( 21 weeks) dan setakat ni tiada masalah HB.



testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

testimoni vitamin shaklee naikkan HB ibu hamil

Alhamdullilah begitu lah cerita pengalaman Puan Aya, mula-mula tak suka kan..akhirnya terus jatuh cinta dengan Shaklee..haaa..terima kasih lah pada Si kakak garang Lin Chalo yang tak putus asa memujuk Si adik ni supaya makan Set Hamil Premium Shaklee ni

Ibu-ibu ada masalah seperti Puan Aya ni, tak salah kan mencuba berikhtiar dengan Vitamin Shaklee, jangan sesekali merisikokan diri sendiri dan bayi kita, yang penting….Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam , pemeriksaan doktor jangan tinggal dan apa-apa pun dapatkan nasihat doktor….

Ibu nak vitamin ni dengan segera??? Ibu boleh shopping online dengan hanya klik gambar BUY NOW di bawah dan ibu akan di bawa masuk ke laman web rasmi Shaklee, ibu-ibu boleh shopping mengunakan Kad debit/Credit, dan vitamin ibu akan sampai ke rumah@ pejabat dalam masa 3-5 hari bekerja…

Jangan lupa selepas pembelian, ibu perlu hubungi Cheta untuk dapatkan konsultasi PERCUMA….

Nak berbual dengan Cheta???? Boleh…hanya klik gambar di bawah untuk terus di sambungkan ke wasap Cheta tanpa perlu simpan number…

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge