Perbetulkan Salah Faham Tentang Supplement Dan Hidup Sihat Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua

Ramai lg yg belum paham ttg konsep gaya hidup sihat with Shaklee.

Masih ramai yg saya tgk duk tulis “kalau awak dh jaga pemakanan, bersenam selalu, tak perlu pun ambil suplemen….”

SALAH TU.

Pemakanan jaga – WAJIB
Bersenam – WAJIB
Suplemen – WAJIB

Suplemen bukan ganti benda2 yg kita malas nak buat. Malas jaga makan – suplemen. Malas bersenam – suplemen. Bukan!

Tapi utk menutup lopong2 nutrisi coz hakikatnya nutrisi kita drp makanan mmg tak cukup.

Tahun 1982, kajian dibuat ke atas carrot dan didapati 70% kandungan zatnya dah hilang daripada zat carrot yang dicatat sebelum tu.

Itu 35 tahun lepas. Masa tu Ampang Park tu dah habis canggih dah. Skg Ampang Park pun nk kena roboh. Bayangkan apa je yg tinggal skg?

Hampas.

Jgn makan suplemen kalau sebab malas nak jaga makan atau malas bersenam. Suplemen bukan utk cover, tapi utk support gaya hidup sihat kita.

Credit; Lyna noh

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge