petua turunkan bacaan kencing manis

Petua Turunkan Bacaan Kencing Manis Dengan Cepat

Sekarang ni bukan orang tua je yang  ada penyakit kencing manis ni…kalau tengok dekat hospital kadang tu ada student berbaju sekolah lagi checkup monthly untuk monitor bacaan kencing manis.

Pernah Cheta jumpa budak umur 13 tahun dah cucuk insulin..uhuhuhu…sedih tengok..kenapa sampai boleh jadi begitu. Dia kata dah macam-macam petua turunkan bacaan kencing manis yang dia dah cuba.

Petua turunkan bacaan kencing manis

Mak nya kata, sejak dari kecil lagi fast food dia memang tak boleh nak tinggal paling dia suka sangat air gas, air berkarbonat tu…aduhaiiii…air gas tu paling banyak ler gula nya…

Kadang tu parents bukan tak larang tapi bila dah bercampur dengan rakan-rakan sebaya tu…kawan punya cakap tu ” lagi menusuk kalbu” berbanding dengan pesanan orang tua kan…

Iyerlah darah mudalah katakan..tapi kena beringatlah yer adik-adik semua…semua nasihat orang tua especially ibu bapa ,para guru-guru itu semua pun untuk kebaikkan adik-adik juga..yer tak…
Manalah ada mak ayah yang nak tengok anak-anak dia sengsara,apatah lagi kalau jatuh sakit dah…aishhhh kalau boleh tu biarlah mak ayah ni yang ganti tempat anak-anak tu..
Aisshhhh..panjangnya membebel…. ^___^’..melencong habis…hahhaha..
oklah back to topik kita tadi…
Kencing manis ni kalau sekali dah terkena,maknanya seumur hidup menangung sakitnya…tak boleh nak di sembuhkan…Kencing manis ni hanya boleh di kawal sahaja..
Lihat sahaja ubat-ubat yang doktor beri, bukan untuk merawat kencing manis, tapi lebih kepada untuk mengawal bacaan gula dari terus melonjak tinggi.
Kenalah beringat kalau dah ada kencing manis ni..memang lah tak boleh dah nak makan-makan sebarangan, sedaya mungkin kalau boleh cuba kawal bacaan kencing manis tu…
Sebab kencing manis yang tidak di kawal bakal mengundang pelbagai lagi komplikasi seperti katarak, amputasi (pemotongan anggota badan) , kegagalan buah pinggang, sakit saraf,kegagalan fungsi seksual dan pelbagai lagi komplikasi kencing manis yang lain.
 petua turunkan bacaan kencing manis
 

Vitamin Shaklee Yang Membantu Menurunkan Dan Mengawal Bacaan Kencing Manis

 
Sebelum Cheta ulas lebih panjang..suka untuk di ingatkan bahawa vitamin bukan ubat yer, Vitamin adalah makanan yang menyihatkan, ia membantu mengisi lopong-lopong nutrisi dalam tubuh kita.
Ini antara vitamin shaklee yang membantu untuk mengawal dan menurunkan bacaan kencing manis.
petua-turunkan-bacaan-kencing-manis

1)ESP ( Energizing Soy protein)

Ia membantu mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mempercepatkan pembaikkan luka. ESP juga membantu pesakit agar tidak mudah lapar di samping memberikan tenaga ESP juga mempunyai indeks Glisemik yang rendah

2) B Complex

B Complex membantu menukarkan gula kepada tenaga, membantu mengurangkan rasa kebas-kebas dan kesemutan yang di sebabkan oleh kerosakan saraf. Ia juga membantu menghilangkan rasa letih dan tidak bermaya.

3) GLA Complex

Mempunyai Omega-6 yang membantu pesakit diabetic neuropathy. Ia membantu menghalang komplikasi diabetis.

4) Vivix

Vivix kaya dengan antioksidan yang diyakini memiliki khasiat meningkatkan kemampuan anti-inflamasi dan kekebalan tubuh.

Berikut ini diantara manfaat polifenol bagi kesihatan

1)Sebagai antioksidan yang mampu meneutralkan radikal bebas yang memiliki efek merosak terhadap sel-sel dan jaringan tubuh.
2)Sebagai antioksidan yang tinggi, polifenol mampu memperlambatkan proses penuaan dini.
3)Polifenol mampu membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit.
4)Polifenol dapat meningkatkan kesihatan jantung dan menurunkan risiko penyakit kardiovascular
5)Polifenol yang kuat seperti resveratrol membantu dalam menghambat pertumbuhan kanser dan tumor.

Untuk mendapatkan khasiat polifenol yang sempurna untuk kesihatan dan kecantikan anda. Anda boleh mengambil Vivix sebagai amalan harian anda.

Dalam Vivix terkandung anggur muscadine yang terdapat didalamnya polifenol. Ianya 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol biasa.

cara-turunkan-bacaan-kencing-manis

Yang membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah seterusnya mengelakkan berlakunya pengumpulan gula yang tinggi dalam darah. Ianya membantu menurunkan kadar gula dalam darah.

#1 TESTIMONI BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL 

petua-turunkan-bacaan-kencing-manis
#2 TESTIMONIAL BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL

petua-turunkan-bacaan-kencing-manis


#3 TESTIMONIAL BACAAN GULA DALAM DARAH TERKAWAL

 petua-turunkan-bacaan-kencing-manis

Kenapa Perlu Memilih Vivix Shaklee? 

Shaklee sangat di yakini kerana:
1) Shaklee sudah melebihi 100 tahun di pasaran iaitu sejak 1915 di mana Multivitamin pertama di dunia di hasilkan.
2) Shaklee di gunakan oleh para athlete sukan Olimpik
3)Shaklee di gunakan oleh para angkasawan NASA
4)Shaklee published 131 kajian scientifik yang di peer reviewed
5) Shaklee ada landmark study di mana kajian ini di lakukan ke atas penguna 20 tahun lamanya
6) Shaklee ada banyak patent untuk kesemua vitamin mereka.
 cara-turunkan-bacaan-kencing-manis
Nak Tahu Shaklee Halal Ke Tak?? Klik Sini

Memang sangat sesuai untuk di hadiahkan pada kedua ibu bapa kita,atau orang-orang yang tersayang..

Nak shopping Online boleh klik gambar di bawah;
petua-turunkan-bacaan-kencing-manisKlik gambar di bawah untuk direct wassap tanpa perlu simpan number.
pengedar-shaklee-vivix-pontian
Boleh hubungi Cheta / Whatsapp:
 
Eita@ Cheta (ID Shaklee 1081587)
No Phone : 012.7555.470
FB Personal : Shaz Eirul
FB Page : MahligaiVitamin
 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge