Promosi Minyak Ikan Omega Guard Kesukaan Anak-Anak

Yeahhhh… Memang bagus Omega guard ni promo masa awal January ni.. Al maklumlah anak³ pun baru kembali ke sekolah kan..

Omega guard minyak ikan ni faveret anak³ Cheta, selain utk perkembangan otak dan fokus..omega ni banyak bantu anak³ Cheta cegah diaorang dari cepat selsema n batuk berkahak.

Yang bestnya kalau batuk berkahak tu kalau time makan omega ni, boleh seketul keluar kahak gitu 😜

Diaorg mmg tak suka makan ubat batuk n selsema, diaorg lagi pilih Omega ni haaa.. Tulah juga sebabnya kenapa anak³ ni suka sangat dengan biji² emas ni.. Diaorang tak telan tau.. Diaorang kunyah² je 🤣🤣🤣🤣 meletop² 😆😆

Tau je ada promosi omega guard ni, laju jer diaorang suh mama restock.. Tapi botol wajib kena sorok, kalau tak maunya mak nangis tak berlagu… Deme buat macam gula² je..😆😆

Pernah masa kecik² diaorang sorok bertiga dalam gobok baju, mak ni mencarilah apasal tetiba rumah sunyi sepi.. (eishh korang yg ada anak kecik mesti faham kan🤣🤣, bior bising tak pe, jangan tetiba senyap, adalah tu diaorang buat hal😌😌)

Sekali tu jumpa dalam gobok baju bertiga tengah ratah omega 😫😫😫 mampu selamatkan 5 biji je yg tinggal hohoho… Nangis mak dia…

Haishhh.. Kerenah anak² ni memang kadang bikin mak stress, kadang tu memang buat mak terhibur.. Kan.. Kan.. 💕💕😁

6 Sebab Kenapa Cheta Pilih Minyak Ikan Shaklee Ni..

Korang nak tahu kenapa?

 

Meh baca meh, jangan malas-malas nak membaca 😁😁

1)Siapa Pengeluar?

Di luar sana banyak jenis ikan di lautan, jadi pastikan anda memilih pengeluar yang boleh dipercayai dengan study dan segala macam ujikaji yang telah dijalankan dalam menghasilkan produk berkualiti tinggi.

2)Purity dan Safety

Pastikan juga pengeluar tersebut menghasilkan minyak ikan melalui Molecular Distillation.

Apa itu Molecular Distillation?

Ianya merupakan proses meletakkan minyak ikan dalam vacuum agar membolehkan ianya mendidih pada suhu terkawal agar kualitinya terpelihara.

Proses ni membolehkan EPA dan DHA berpisah dengan heavy metal tadi dan membolehkan toksin dibuang.

Proses ni juga dapat mengurangkan bau dan rasa ikan tersebut. Jadinya, takdelah tekak ni loya sangat nak telan minyak ikan tu, betul tak?

3)Ikan Kecil atau Ikan Besar?

Ikan kecil jumlah toksinnya kurang berbanding ikan besar yang ada banyak toksin.

Makanya kalau nak pilih minyak ikan omega 3 tu, check dulu minyak ikannya daripada jenis ikan apa.

Kenapa?

Sebab minyak ikan yang diperolehi daripada ikan kecil mempunyai bioaccumulation toksin yang lebih rendah.

4)Kemapanan atau Sustainability

Untuk bekalan minyak ikan yang berpanjangan, kenalah memilih pengeluar yang prihatin terhadap populasi ikan dan mempunyai limitasi dalam pengangkapan ikan.

Ini membuktikan bahawa pengeluar tersebut bukan sekadar mahu mengaut keuntungan semata-mata tapi turut prihatin kepada bekalan yang berpanjangan.

Kalau pengeluar tu dapat sijil daripada Friend Of The Sea lagi baik.

Friend Of The Sea ni merupakan satu badan NGO yang mengawal selia habitat marine tau.

5)Lemak Ikan atau Minyak Ikan?

Penting tau tips ni dalam usaha kita nak memilih minyak ikan omega 3 yang berkualiti tinggi di pasaran sekarang ni.

Sebelum anda membuat belian, pastikan anda check dahulu kandungan EPA dan DHA nya.

Ada diantara pengeluar yang hanya menghasilkan 30% Omega 3 selebihnya adalah lemak ikan.Ada juga yang 60% Omega 3.

Pilihlah brand yang mempunyai 85%+ minyak ikan berbanding lemak ikan. Pada kebiasaannya brand-brand sebegini adalah bergred Pharmaceutical Grade Fish Oil.

6)Kapsule Minyak Ikan Halalkah?

Kebiasaannya apabila kita menyebut suplemen minyak ikan Omega 3 pasti kita membayangkan ia berbentuk kapsul.

Kapsul ni ada yang diperbuat daripada Bovine (sapi) dan ada juga daripada Porcine (Bab*),

Kapsul daripada porcine tu dah tentu-tentulah haramnya.
Kapsul daripada Bovine tu pula kena la pastikan ianya halal.Tak gituew?

Jadi sebelum anda membuat belian, pastikan anda check terlebih dahulu suplemen tu halal atau tidak melalui logo atau Sijil Halal yang dikeluarkan daripada negara pengeluar.

Semoga dengan perkongsian tips ini akan dapat membantu anda membuat pilihan yang bijak. Alah membeli, menang memakai gituew…

Dah alang-alang membeli pastikan yang terbaik untuk badan anda, bukan terbaik untuk poket anda. Tak gituew???

 

Minyak ikan Omega guard tengah ada promosi ni.. Berminat? Boleh hubungi Cheta segera tau.. 💕💕

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/NakOmegaPromosi

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Youtube: http://bit.do/YoutubeChetaEita

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge