ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung18

RESDUNG-Ada Risiko Jangkitan Otak Jika Tiada Rawatan Segera

Resdung? Apakah yang anda faham tentang penyakit resdung sebenarnya? Kalau dedulu Cheta selalu jumpa orang buat rawatan resdung guna kain putih yang di bakar dan di asapkan ke seluruh muka…kemudian akan timbul habuk kekuningan di muka pesakit.

Di katakan habuk kekuningan itu merupakan ulat resdung. Bahkan jika habuk itu di ambil dan di letakkan di atas pisau dan di bakar ia akan bertukar menjadi cecair seolah darah…

Siapa yang biasa buat macam tu dulu?…Cheta pernah juga sekali buat…tapi tak tahan sebab asap tu kan, rasa sesak nafas lak…bahaya juga tau untuk siapa yang ada asthma atau semput tu…jangan lah di buat main…

Itu kalau ikut rawatan secara tradisional lah kan…tapi apa maksud resdung dalam perubatan moden pula?

Maksud Resdung Dalam Perubatan Moden

 

ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung17

 

Resdung dalam perubatan moden bermaksud ada radang dalam lapisan membran meliputi dinding ruang sinus.

Mengapa Boleh Terjadinya Radang Tersebut?

 

Radang tersebut terjadi berpunca daripada alergik, kelemahan sistem imun badan seseorang ataupun berlakunya jangkitan virus atau kuman.

Sebab itu ada berlakunya pesakit ada yang terlalu sensitif dengan persekitaran contohnya bulu binatang, habuk, pencemaran alam sekitar.

Tak kurang juga ada pesakit  yang sangat sensitif pada perubahan cuaca tidak boleh terlampau sejuk atau panas dan juga tidak terkecuali jangkitan bakteria atau virus.

ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung15

Bila ini terjadi kebiasaanya pesakit  akan mengalami sakit kepala, rasa sakit pada bahagian sekitar pipi dan mata. Pesakit juga akan mengalami bersin-bersin dan gejala seperti selsema dan hidung tersumbat. Kebiasaannya ia berlaku pada waktu pagi.

Bahkan pesakit  biasanya akan alergik pada makanan-makanan tertentu,kebiasaan yang selalu kita dengar ialah pesakit akan allergik pada makanan seafood. Pantang termakan atau secara tidak sengaja termakan pesakit resdung akan tetiba rasa gatal sekitar muka atau badan, kulit timbul kemerahan dan timbul juga gelgata.

Bahkan yang bahayanya, jika terlampau kronik ia boleh menyebabkan berlakunya sesak nafas…sebab itu penyakit resdung ini tidak boleh di pandang remeh.

Gejala Resdung/ Sinus

 

ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung16

  • Hidung tersumbat dan sentiasa berair
  • Jerawat di sekitar muka
  • Mata berair dan merah
  • Bersin-bersin yang kerap terutama di waktu pagi
  • Gatal-gatal di sekitar muka dan seluruh badan
  • Sakit atau rasa muka berat dan panas terutamanya di sekitar kawasan hidung dan mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan kerap berulang
  • Demam dan atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan.

Komplikasi Resdung

 

  • Jangkitan otak ( Meningitis )
  • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  • Jangkitan tulang muka
  • Sakit tekak yang kronik dan berpanjangan
  • Bagi yang ada asthma atau semput ia lebih memburukkan keadaan pesakit
  • Berdengkur yang kronik
  • Jangkitan telinga dan tonsil jika pesakit adalah kanak-kanak
  • Alahan hidung atau hidung terlalu sensitif
  • Selesema biasa yang berpanjangan

Tips Kawal Resdung

 

  • Elakkan dari memelihara haiwan berbulu seperti kucing atau anjing
  • Bersihkan habuk permaidani/ karpet mengunakan penyedut hampa gas( Vaccum )
  • Elakkan atau jangan guna cadar, selimut, sarung bantal yang di perbuat dari bulu binatang
  • Minum banyak air suam atau mineral
  • Pakai penutup hidung jika hendak membersihkan rumah
  • Elakkan keluar rumah atau pakai penutup hidung ketika jerebu
  • Lap muka dengan tuala basah dan air suam
  • Elakkan dari makan makanan seafood, seperti udang,sotong,kerang juga elakkan dari ambil makanan yang di perbuat dari udang atau seafood contohnya belacan, budu,cencalok.
  • Lebih perihatin dengan pemakanan walaupun bukan seafood, seeloknya catat dalam buku kecil, jika anda dapati sesuatu makanan itu boleh menyebabkan anda kegatalan dan gejala penyakit anda timbul supaya anda lebih perihatin di masa akan datang.

 

Set Cadangan Vitamin Shaklee Untuk Resdung

 


testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung91

Vivix Minuman Botani Terbaik Resveratrol Polifenol

 

ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung3

Resveratrol Membantu Mengurangkan Lendir Dan Kahak

 

Resveratrol tinggi anti-oksida dan bersifat anti-radang. Seperti yang kita tahu Resdung ialah penyakit radang.

Institut Linus Pauling melaporkan bahawa resveratrol yang tinggi anti-oksidan mampu mengurangkan lendir dan kahak dan membantu melawan beberapa penyakit yang berkaitan dengan penghasilan mukus.

promosi shaklee 2018 vivix shaklee PENGEDAR VIVIX SHAKLEE AGEN VIVIX SHAKLEE HARGA VIVIX SHAKLEE HARGA AHLI VIVIX STOKIS SHAKLEE PONTIAN PENGEDAR VIVIX PONTIAN CARA BELI VIVIX ONLINE2

 

Omega Guard

 

Omega Guard adalah supplemen minyak ikan yang tinggi kandungan DHA, EPA,ALA serta Omega-3.

Omega-3 sangat membantu dalam meredakan keradangan. Apabila resdung berlaku rongga pernafasan ( salur sinus) kita akan membengkak.

Ini di sebabkan oleh tindakbalas imunisasi badan kita akibat serangan virus,bakteria atau kulat yang menyebabkan resdung itu.

Tugas Omega Guard ini ialah membantu mempercepatkan bengkak pada rongga pernafasan ini surut dan mengelakkan dari terjadinya risiko sesak nafas.

Testimoni Omega Guard Shaklee KLIK SINI

SR Vitamin C

 

Vitamin C bertindak sebagai anti oksida yang membantu meningkatkan antibodi dan imuniti daya tahan penyakit seseorang.

Pengambilan vitamin C yang mencukupi mampu membantu tubuh kita meningkatkan imun dari kerap di serang penyakit.

Testimoni SR Vitamin C Shaklee KLIK SINI

Testimoni Set Resdung Shaklee

 

Testimoni #1

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung8

 

Testimoni #2

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung9

 

Testimoni #3

 

Dulu saya kalau migrain datang,tak boleh tengok cahaya. Mesti nak tidur kat tempat gelap dengan harapan migrain tu pergi. Serangan migrain saya sekali seminggu tu memang wajib. Saya tak suka makan ubat sebab tau untuk jangka masa panjang ubat tu beri lebih mudarat dari sembuhkan.

Hubby saya pula,pagi-pagi bangun bersin. Mandi bersin. Lepas mandi pun bersin. Kena kipas bersin. Cuasa berubah sejuk bersin. Bila orang resdung bersin, bersinnya bukan sekali 2 tau. Tapi 20,30 kali.

Selesema jangan cerita. Sekotak tisu dah habis pun meleleh lagi hingus. Ia cair macam air. It just couldn’t stop.

Hari ni saya tak nak explain detail pasal resdung sebab saya dah tulis panjang lebar mengenai resdung dalam entri ni, saya cuma nak ringkaskan perubahan yang kami rasa lepas consume vivix.

Sesudu – Bersin berkurang . Tak delah sampai 20-30 kali.

3 sudu – Dah tak selsema lagi. Bersin bila mandi pagi sejuk. Tu pun 3,4 kali then stop.

7 Sudu – Dah tak kedengaran lagi bersin. Selsema pun dah tiada lagi.

Hari ni dah 3 bulan sejak kami consume. Cuma pagi-pagi mandi, hubby akan hembus hingus yang terkumpul sepanjang malam. Atas tu gambar terkini gambar botol pertama kami. Dah 3 bulan masih belum habis. sebabnya hubby dah jarang makan. Seminggu sekali je. Lagipun dose vivix hanya sesudu kecil bukan sudu besar. Memang jimat.

Highly recommended for those yang dah tak tahan dengan dengan resdung dia. Saya pun sempat consume 3 minggu je sebelum sah pregnant maka saya stop Vivix. Berita baiknya saya dah tiada migrain lagi. Tread mark resdung all gone.

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung10

 

Testimoni #4

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung11

 

Testimoni #5

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung12

 

Testimoni #6

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung13

 

Testimoni #7

 

testimoni set resdung shaklee ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung14

 

Jangan ambil remeh masalah resdung ni, bagi orang dewasa resdung kronik boleh menyebabkan  nanah bertakung pada ruang sinus hadapan.

Yang menjadi bahayanya bila mana nanah itu tidak dapat di keluarkan dari hidung, ia akan mengandungi bakteria.

Risiko bakteria ini pula ia boleh memasuki otak dan menyebabkan jangkitan otak ( Meningitis) dan jika ia terus di biarkan ia boleh mengundang maut.

 

Cara Order Vitamin Shaklee

 

Boleh klik gambar di bawah untuk shopping online mengunakan kad debit atau credit atau berhubung dengan saya secara terus melalui wassap dengan KLIK DI NUMBER INI +6012.7555.470

 

ubat resdung cara sembuhkan resdung rawatan resdung petua hilangkan resdung harga set resdung shaklee set shaklee resdung91

Sumber :

  1. https://www.livestrong.com/article/187796-mucus-producing-lung-diseases/?ajax=1&is=1
  2. https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/what_to_do_about_sinusitis
  3. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0081589

 

 

 

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Naresh (6017.598.9747)

Pengedar-Shaklee-Ipoh-Perak-Pengedar-shaklee-perak-pengedar-vivix-ipoh-agen-shaklee-ipoh-ejen-shaklee-ipoh-stokis-shaklee-ipoh-branch-shaklee-ipoh2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge