Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik20

Sabun Bayi dan Set Mandian Bayi Organik Shaklee Baby Untuk Kulit Bayi Yang Lembut

Kulit bayi memang sangat rapuh,sensitif dan juga mudah kering. Di sebabkan itu jugalah Shaklee telah melancarkan Sabun Bayi Dan Set Mandian Bayi Organik Shaklee Untuk Kulit Bayi Yang Lembut.

Perasaan tak kulit bayi kan mudah terkena ruam dan cepat kering,ini di sebabkan kulit bayi mudah hilang kelembapan,sebab itulah ibu bapa semua perlu lebih peka dan berhati-hati dalam pemilihan sabun bayi dan set mandian bayi.

Disarankan agar memilih set mandian bayi organik kerana kebiasaannya jenama mandian bayi yang murah mengandungi SLS. Apa itu SLS???Ok jom Kita semak…

Apa Itu Sodium Lauryl Sulfate (SLS)?

 

Perasaan tak, iklan-iklan biasanya membayangkan keseronokkan bermain buih-buih mandian ketika sedang mandi….sekali imbas ia memang menyeronokkan, tapi tahukah ibu-ibu , bapa-bapa sekalian…

Itulah Sodium Lauryl Sulfate (SLS) adalah ejen pembersih yang memang murah,tersangat berkesan dalam mencuci, dan juga ia mampu menghasilkan buih yang banyak.

Sebab itu jugalah SLS perlu ada dalam bahan mandian, syampoo,ubat gigi, dan boleh bayangkan kandungan SLS lebih tinggi bila ia melibatkan bahan pencuci baju,bahan pencuci kereta, mop lantai dan juga sebagainya.

Kita dah sedia maklumkan kulit baby lembut,sensitif apatah lagi baby yang sedia ada alahan memanglah akan cepat kulitnya menjadi super duper sensitif bilamana ada kandungan-kandungan ini dalam bahan mandiannya;

  • Lauryl Sulfate Sodium Salt
  • Sodium n-dodecyl Sulfate
  • Lauryl Sodium Sulfate
  • Sodium Dodecyl Sulfate

rasa-rasanya bagaimana penerimaan kulit bayi kita, tak kesian ke, kalau tetiba tumbuh ruam merah, baby kegatalan,adakala baby mengaru hingga berdarah huhuhu… 🙁

 

Memperkenalkan Sabun Bayi Dan Set Mandian Organik Bayi Jenama Shaklee Baby

 

Shaklee Baby memperkenalkan Sabun bayi dan Set Mandian Organik bayi untuk memenuhi keperluan kulit bayi yang lembut,sensitif , mengunakan bahan-bahan yang SELAMAT dan SEMULAJADI.

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik16

 

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-2

 

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-7

1.Set Mandian Baby ShakleeBaby Massage Oil

 

Massage Oil ini ialah minyak urut bayi yang sangat lembut bahkan ia adalah organik kerana mengandungi Organic Sunflower Oil ,lavender, chamomile yang memberikan effect tenang dan nyaman pada bayi.

Berita baiknya ialah Massage Oil ini adalah 100% semulajadi mengandungi 73% bahan yang Organik.

  • 99% Natural
  • 73%  Organic Ingredients
  • Formulated with Organis Sunflower Oil, Lavender and Chamomile.

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-5

2.Set Mandian Baby Organik ShakleeBaby Soothing Lotion

 

Mesti ramai nak tahu kan apa pula kandunan yang terdapat dalam ShakleeBaby Soothing Lotion ini??

Lotion baby semulajadi dan organik ini di rumus khas dengan Bunga matahari organik,minyak biji jojoba organik bersama shea butter.

Tahu tak bahawa lotion ini memberikan rasa tenang kepada penggunanya kerana ia ada wangian lavender,chamomile,rosemary dan minyak vanilla.

Losyen ini mengandungi 99% semualajadi dan 87% adalah  dari bahan-bahan organik.

Berita baiknya,ShakleeBaby ni bukan je khas untuk baby dan juga bayi yang ternyata mempunyai kulit sensitif,bahkan ia juga untuk sesiapa sahaja yang memiliki kulit sensitif,atau eczema yang memerlukan penjagaan kulit yang rapi dan juga memerlukan bahan-bahan mandian organik.

  • 99% Natural
  • 87% Organic Ingredients
  • Organic Sunflower seed Oil and shea butter moisturizer
  • Organic Lavender and Chamomile oil calms and relax
  • Pediatrician tested
  • Clinically Tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no paraben n SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-4

 

3.Set Mandian Baby Organik ShakleeBaby Gentle Wash

Sesuai dengan kulit bayi yang sensitif dan lembut, ShakleeBaby memahami keperluan si manja ibu dengan memilih hanya bahan-bahan yang organik sahaja.

Tahukah ibu-ibu bahawa sabun murah itu tidak bagus kerana mempunyai kandungan bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan contohnya seperti 1,4-dioxane yang merupakan bahan yang karsinogen (bahan penyebab kanser).

Dengan gentle wash,ianya 76% organik dengan lavender dan Chamomile yang memberikan effect yang menenangkan.Ia juga lebih seimbang dari segi pHnya.

  • 99% Natural
  • 76% Organic Ingredients
  • Organic aloe base produces mild leather
  • Organic lavender soothes
  • Organic Chamomile calms and relaxes
  • Non-irritating, No-tears formula
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains No Paraben or SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
  • Contains 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-3

 Review Dan Testimonial Mandian Organik Baby Jenama Shaklee- ShakleeBaby

 

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-8

 

testimoni-set-mandian-baby-organik-testimoni-set-mandian-baby-shaklee-set-mandian-untuk-kulit-bayi-sensitif-shaklee-baby-mandian-baby-allergik4

testimoni-set-mandian-baby-organik-testimoni-set-mandian-baby-shaklee-set-mandian-untuk-kulit-bayi-sensitif-shaklee-baby-mandian-baby-allergik5-sabun-bayi-shaklee-baby

testimoni-set-mandian-baby-organik-testimoni-set-mandian-baby-shaklee-set-mandian-untuk-kulit-bayi-sensitif-shaklee-baby-mandian-baby-allergik6-sabun-bayi-shaklee-baby

testimoni-set-mandian-baby-organik-testimoni-set-mandian-baby-shaklee-set-mandian-untuk-kulit-bayi-sensitif-shaklee-baby-mandian-baby-allergik15-sabun-bayi-shaklee-baby

Jika berminat ibu-ibu boleh shopping online dengan hanya klik icon di bawah,dan ibu-ibu akan di bawa terus kelaman web Shaklee Malaysia, atau ibu-ibu juga boleh terus whatsapp saya untuk menempah.  😀

Sabun-Bayi-Untuk-Kulit-Allergik-Jenama-Mandian-Terbaik-14-shaklee-baby

Klik icon di bawah untuk direct wasap saya tanpa perlu simpan number..

pengedar-shaklee-vivix-pontian

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

 

Dayangku Aminah (+60178441515)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge