Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 11

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil,Ibu Menyusu,Ibu Berpantang

Testimoni ESP Shaklee khas buat Ibu hamil, ibu menyusu dan juga ibu berpantang. Jom kita baca apa pengalaman mereka setelah amalkan ESP Shaklee ni. Sebelum tu mari kita tengok dulu apa sebenarnya ESP ni.

ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour

 

Memberikan Tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan yang Berkualiti Tinggi.

TENAGA

 

KUASA PROTEIN UNTUK TENAGA LEBIH LAMA


Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

 

Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar. Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai tindak balas “turun-naik”.

Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat badan dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.*

Keistimewaan Shaklee

 

  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidakdiubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Nutritional Facts

 

RamuanSetiap Hidangan Campuran KosongSetiap 100 g
Energy110 Kcal387 Kcal
Carbohydrate10.0 g35.2 g
Protein14.0 g49.3 g
  Soy Protein14.0 g49.3 g
Fat1.0 g3.5 g
  Monounsaturated Fatty Acid0.1 g0.4 g
  Polyunsaturated Fatty Acid0.5 g1.8 g
  Saturated Fatty Acid0.2 g0.7 g
  Trans Fatty Acid0.0 g0.0 g
Cholesterol0.0 mg0.0 mg
Sodium170.0 mg598.6 mg
Calcium500.0 mg1760.6 mg
Iron3.0 mg10.6 mg
Thiamin (Vitamin B1)2.0 mg7.0 mg
Riboflavin (Vitamin B2)2.0 mg7.0 mg
Niacin (Vitamin B3)10.0 mg35.2 mg
Pyridoxine (Vitamin B6)0.5 mg1.8 mg
Pantothenic Acid (Vitamin B5)2.0 mg7.0 mg
Phosphorus250.0 mg880.3 mg

 

 

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 4

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 5

 

 

Testimoni ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil,Ibu Menyusu,Ibu Berpantang

 

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 3

 

Pn Asma El Kareem,

Saya mula ambil ESP semasa memasuki trimester ketiga ketika hamil anak ketiga pada 2013. Memang rasa bertenaga sepanjang kehamilan dan kurang rasa nak mengunyah makanan.

Bila berpantang memang rasa segar je. Baru seminggu berpantang orang dah tegur,laju je berjalan!.Macam dah habis hari je. Sampai sekarang masih amalkan ESP .

Anak sulung pernah cakap “Ibu kenapa adik lagi putih dari kakak? Ibu minum shaklee eh? “

Saya pun baru perasan bila dia cakap begitu, Sebab anak yang ketiga dan keempat memang konsisten ESP. Alhamdullilah syukur ,walaupun mak dia tak cerah #ESPBest.

 

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 6

 

Pn Khadijah Ibrahim,

Saya ambil ESP lambat sebenarnya,lepas pantang anak kedua,saya start dengan set pantang. Tapi tak ambil ESP, sebab saya tak minum susu putih/soya,cuma minum susu coklat dutch lady je.

Tapi bila promo ESP 2013,dah dekat2 dengan bulan puasa,saya decide untuk ambil ESP. Mula0mula ambil dengan milo,tak sesuai dengan tekak. Saya beli PD,ambil combo ESP-Meal Shakes-PD. Alhamdullilah sesuai dengan selera.

Sepanjang ramadhan 2013,saya ambil 3 GEM (PD-ESP-MealShakes) terasa bezanya bulan puasa tu. Biasanya bila menyusu,lepas asar saya memang tak banyak buat kerja. Duduk je tunggu bukak puasa. 

Jalan pun sikit-sikit.Kena kalau baby nak mengempeng hemmm lagilah kebelai kata orang melaka.Tak larat.Tapi dengan 3GEM tu adalah extra tenaga.Kira tak delah lembik melepek sangat. memang membantulah.

Sampai sekarang masih ambil ESP.Tapi sekarang mix dengan tamar cocoa pulak.

 

 

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 7

“Saya mula consumed ESP masa dalam pantang anak no 2 ,amik set pantang shaklee.masa tu consumed pagi je untuk breakfast. Susu memang meriah dan pekat.

Tapi bila malam anak kerap bangun nak menyusu..so saya amik before tido memang bagus sebab sejak tu anak dah tak kerap bangun lagi untuk menyusu..sesekali je menyusu masa nak tido..

extra berat badan turun jugak..sesambil dapat kulit cantik…alhamdullilah”.  Ibu Adam Aman

 

Testimoni ESP Untuk Ibu Hamil Ibu Menyusu Ibu Berpantang Kelebihan ESP Shaklee 8

Puan Irni Suhana,

Alhamdullilah saya syukur sangat-sangat berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya. Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu..sebelum naik kerja stok susu saya dalam peti tak sampai 50oz pun.

Dah naik kerja saya cuma pam sekali masa waktu rehat weekand saya tak pam susu. Alhamdullilah sangat,saya amik set menyusu dan ESP,susu jadi pekat dan baby mudah kenyang..baby pun tak meragam. Alhamdullilah syukur dapat full breasfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam..

Nak dapatkan ESP boleh contact saya segera,

Cheta Eita

HP Num; 6012.7555.470

Wassap: www.wasap.my/60127555470/SayaNakOrderESP

FB: Cheta Eita

FP: Kedai Vitamin Shaklee Pontian Johor

Web:mahligaivitamin.com

Youtube: http://bit.do/YoutubeChetaEita

Beli Shaklee Pada Harga Ahli (KLIK SINI)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge