Tips Hilangkan Sakit Gigi Agar Dapat Tidur Lebih Lena

Orang kalau tengah sakit gigi…emosinya jadi tak menentu…jadi pemarah..silap-silap haribulan boleh mengamuk walaupun di sebabkan hal-hal yang kecil…

Saya memang tak pernah lagi kena sakit gigi…tapi kalau hubby memang kerap kena..so tau lah mood dia bila time kena tu..memang nak kena cepat-cepat carikan penawarnya…

penawar sakit gigi

Nak-nak kalau kena time malam…aduhai..bukan je hubby yang tak boleh tidur..dengan saya sekali di heretnya sama…moody memang tak yah cakaplah..tak der mood langsung nak nyembang ke atau main-main ngan anak-anak…. ^__^.

Antara yang pernah saya bantu hubby untuk kurangkan sakit giginya adalah:-

1) Tumbuk bunga cengkih..sampai jadi serbuk pastu sumbat kat tempat yang sakit tu dengan kapas…

penawar sakit gigi

2) Perahkan limau kasturi dan titiskan di tempat yang sakit tu…..

penawar sakit gigi
3) Tumbuk 2 biji bawang putih dan sumbatkan di tempat yang sakit…
4) Berkumur-kumur dengan Listerin…
Namun semua cara di atas tak mampu nak menghilangkan denyutann sakit gigi hubby saya..sampaikan hubby dan semestinya saya juga tak mampu untuk tidur lena…
Sudahnya nak tau saya buat apa…hehe…untunglah si isteri ni belajar serba sikit bab-bab vitamin ni..apa kegunaannya..hehe malam tu juga segala kitab-kitab vitamin saya keluarkan… ^__^…hehehe..
Nak tau apa saya bagi pada hubby saya untuk menghilangkan sakit giginya????
Tadaaa……
penawar sakit gigi

Haaa…tulah 3 vitamin yang saya paksa hubby makan malam tu juga…  ^__^.
Salah satu sebabnya saya dah tak tahan mengantuk sebab dah hampir pukul 230pagi tapi kami tak tidur lagi….  T__T.

Apa Sebab Saya Bagi hubby vitamin B-Complex, Ostematrix , dan Vita C SR 500mg…

Oklah saya ceritakan gaya santai yer…bahasa mudah yang senang nak faham…

B-Complex :-






 B-Complex ni dia vitamin yang membantu mengurangkan stress yerlah orang tengah sakit gigi kan fokus dia pada gigi dia yang sakit tu je kan..so muka tu memang dah berkerut-kerut…kesimpulannya kita bagi dia chill sikit..relaxx..santai ajer…dan B -Complex ini juga berfungsi sebagai ubat tahan sakit…lebih kurang pain killer paling selamat lah ni..opppss..ni bukan overclaim yer..ni cuma berdasarkkan pengalaman saja…

Ostematrix:-


penawar sakit gigi

Haa..itu kandungan yang terdapat dalam Ostematrix Shaklee..Bukan sekadar kalsium sahaja tau…tapi ada Magnesium, Vitamin D,Boron, Manganese,Kopper dan juga zink.

Dan yang pentingnya fungsi magnesium ni dia membantu sistem saraf kita,membantu pengecutan saraf dan otot dan menstabilkan denyutan pesakit…

Haaa…nampak kan...DENYUTAN tu…orang sakit gigi ni kan berdenyut..denyut..so ostematrix ni tersangatlah membantu….

Vitamin C 

Kekurangan Vitamin C adalah punca gusi berdarah, Vitamin C juga membantu mempercepatkan proses pemulihan dari sakit.Rasa masam-masam dari Vitamin C membantu menghilangkan rasa kesakitan sakit gigi tu…saya pernah terbaca Vitamin C ni membantu membunuh bakteria dan juga meningkatkan fungsi sitem imun.

Dan alhamdullilah…selepas mengambil 3 vitamin tadi…setengah jam lepas tu..saya dah dengar dengkuran hubby… ^__^..hehehe saya pun selamat lah beradu hingga ke pagi..dan keesokkannya hubby MC hahaha…terus pergi klinik gigi.

Ohh..vitamin C ada 2 jenis…Vita C Chewable 100mg dan juga Vita C SR 500mg..

Sekadar berkongsi pengalaman…jangan lah kata saya overclaim pulak yer..hehehe  ^__^.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama:  Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470



“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

8 thoughts on “Tips Hilangkan Sakit Gigi Agar Dapat Tidur Lebih Lena”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge