ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas

Ubat Buang Angin Dalam Badan Selepas Bersalin Semudah ABC

Ubat buang angin selepas bersalin memang sangat di perlukan oleh ibu-ibu selepas bersalin,al maklum lah ibu lepas bersalin ni badan nya memang sangat mudah di masuki angin…..tapi bukanlah “berangin ” yer aka “Cepat Marah” :mrgreen:

Teringat saya sewaktu melahirkan Puteri Ketiga saya pada 25/4/2015 secara pembedahan..huhuhu emergency czer yer..nanti saya kongsikan pengalaman czer saya dan juga pengalaman saya “berkampung” di Hospital Sultanah Aminah (HSA) selama 12 hari

Klik Sini >> Set Mandian Bayi Organik Jenama ShakleeBaby

Apa yang saya nak kongsikan di sini hari ni adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri mengunakan Ubat Buang Angin yang sangat simple pengunaannya semudah ABC jer…

Ubat Buang Angin Dalam Badan Selepas Bersalin

 

Almaklumlah menjadi kebiasaan wanita lepas bersalin nikan mempunyai masalah angin dalam badan…saya mula rasa badan berangin dan tak selesa pada hari kedua selepas pembedahan…perut rasa kembung..tak sedawa apatah lagi nak kentut kan…saya mula rasa angin tu dah naik kat kepala, pening yang amat sangat, dan rasa sangat mual2 dan saya kerap kali muntah….

Sebelum..saya ni membebel lebih lanjut…ibu-ibu semua ni tau ke apa makanan yg boleh menyebabkan badan kita berangin????Haa…. tau ker?? ok meh saya list kan beberapa makanan yang boleh menyumbangkan angin dalam badan kita…

Makanan Yang Boleh Menyebabkan Angin Dalam Badan

1) Kekacang

2) Sayuran seperti :
a) Brokoli
b) Kobis
c) Taugeh
d) Bawang
e) Asparagus
f) Bendi
g) Terung

3) Buah-buahan seperti :
a) Pear
b) Apple
c) Peach

4) Bijirin seperti :
a) Cereal
b) Roti gandum

5) Minuman ringan dan jus buah

6) Susu dan produk daripada susu dan keju

5) Makanan dalam peket yang mempunyai laktus di dalamnya seperti
a) Roti
b) Bijirin
c) Sos salad

6) Makanan bertepung

7) Pemakanan~ Jadual makan tidak teratur, pengambilan makanan yang memberi tindakbalas ‘alahan’ seperti:-
a)nangka
b) labu
c) mee kuning
d) daging beku
e) kafein dan minuman soda(bergas).

8) Perubahan emosi~ ‘Emotional outbursts’, dari tenang menjadi marah dan dari tenang ke sedih.

**(Nota; angin berpunca dari perubahan emosi sukar keluar dari badan)

Haa…dah tau kan makanan dan minuman yang menyebabkan badan kita berangin…^__^..jujur ku katakan memang ku bedal kebanyakkan makanan di atas..al maklumlah berkampung di hospital..so “no choice” makan jelah kalau tak lapar nanti..huhu…patutlah badan ku berangin.

Tak Sedawa ,Tak Kentut,Muntah,Loya,Pening Yang Teramat Sangat

 

Ok meh kita sambung ceritera saya tadi…hehehe….Biasa kalau sehari lepas bersalin kan doktor akan tanya dah kencing???…dah buang air besar?? dah kentut???  😆  hehe… kalau dulukan masa bersalin normal saya suka ngelat cakap jer semua dah..padahal belum pun paling biasa pun memang belum buang air besar pun dekat hospital..yerlah..ngeri tu..masa anak sulung dulu jahitan kan banyak..nak yak..yak.. tu memang pengalaman paling ngeri lah.. sebab apa saya ngelat..sebab excited nak kuar wad cepat-cepat…hehe..

Itu pun sebab kakak katil sebelah yang ajar,hahhaha…kakak tu dah bersalin anak no 7 tau,memang kagum sangat masa tu,dia yang mula2 ajar saya bedung baby,pegang baby time nak susukan, pujuk baby saya bila baby menangis..hihihihi

Tapi di sebabkan kali ni bersalin secara czer..saya jadi takut-takut nak ngelat..yerlah perut kena belah tu..ngeri woo…kan jadi apa-apa kemudian hari saya gak yang susah kan.. so memang sejujurnya saya cakap saya belum kentut lagi..

Hati dah mula risau…ada yang tak kena ke ni..pastu masa hubby datang wad..cakap ngan dia yang saya rasa berangin satu badan pastu perut terasa kembung dan paling penting saya tak kentut2..lagi..

Hubby kata lahh…kenapa nak susah hati pulak..lupa ker yang Peppermint Ginger Plus kan ada…terus hubby amik Peppermint Ginger Plus dari beg galas dia..kalau semua nak tahu kemana saja pergi hubby akan bawa Peppermint ni sebab hubby pun jenis banyak angin dalam badan….

 

Ubat Buang Angin Dalam Badan Yang Paling Mujarab

 

Huhuhu….macamana boleh terlupa pasal Peppermint Ginger ni saya pun tak tahu….saya pun tanpa berlengah lagi terus capai je Peppermint tu..buka tutup botol amik 3 biji dan telan…hehehe..lega rasa sejuk je rasa masuk dalam tekak ni..sebab Peppermint ni ada gabungan Pudina tau.sebabb tu rasa berangin nyaman je masuk dalam tekak…

cara-buang-angin-dalam-badan-ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas7

 

cara-buang-angin-dalam-badan-ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas8

 

Kalau nak tahu Peppermint ni juga boleh di jadikkan minuman juga, just rendam 3 biji dalam air panas…dan minum..mesti lega….

Tak sampai setengah jam lepas telan tu…terus saya sedawa dan juga terkentut-kentut…uish lega tau….rasa ringan je badan dan juga kepala ni tak ler rasa pening kepala…dan dengan bangganya bbila doktor datang check saya cakap…doc saya dah kentut-kentut ni banyak kali…hehehe…  ^___^

So pada ibu-ibu lepas bersalin yang mempunyai masalah angin dalam badan..dan tidak berapa gemarkan minum air rebusan halia..boleh lah cuba ambil Peppermint Ginger Plus ni…insyaAllah..sangat mujarab..dan ia juga semudah ABC…

Selain peppermint ni saya amalkan juga makan Garlic, ehhh bukan bawang putih mentah tu tau…hahhaha kalau bawang putih mentah tu saya pun tak sanggup nak telan…huhuhu.

Bawang putih ni selain fungsinya boleh buang angin,ia juga boleh melancarkan peredaran darah,al maklumlah baru lepas bersalin kan, penting tau melancarkan darah nifas tu,agar nanti tak derlah darah kotor melekat dan tertinggal dalam badan kita.

Garlic atau bawang putih ini juga bertindak sebagai antibiotik semulajadi, so memang sesuai sangat untuk wanita lepas bersalin di samping untuk melancarkan darah, juga untuk tingkatkan imun sistem supaya tidak mudah di jangkiti penyakit.

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas3

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas2

Jom tengok video saya, Cara buang Angin Dalam Badan Paling Berkesan.

 

 

Testimoni & Apa Kata Mereka

 

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas1

 

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas4

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas5

ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas6

 

cara-buang-angin-dalam-badan-ubat-buang-angin-selepas-bersalin-ubat-buang-angin-dalam-badan-paling-pantas9

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: shazhoney54@gmail.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470

Pengedar Shaklee Johor Bahru

Hana ( 60134136748)

pengedar-shaklee-komtar-jbcc-johor-bahru 

Pengedar Shaklee Kuching Sarawak

Dayang (6017.844.1515)

pengedar-shaklee-kuching-sarawak-pengedar-shaklee-miri-sarawak-pengedar-vivix-shaklee-agen-shaklee-sarawak2 (1) 

2 thoughts on “Ubat Buang Angin Dalam Badan Selepas Bersalin Semudah ABC”

Leave a Reply to kakak cantik Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge