ubat-penyakit-kulit-psoriasis

Ubat Penyakit Kulit Psoriasis- Dah Pelbagai Jenis Ubat Dicuba Namun Hampa

Memang dah macam-macam jenis ubat penyakit kulit Psoriasis yang di cuba, namun hampa sekali…
Ikuti pengalaman saya sendiri mengatasi masalah Psoriasis.

Apakah Punca Penyakit Penyakit Kulit Psoriasis Cheta?

heemmm…susah sebenarnya nak sharing cerita ni..berjuta2 kali di fikirkan
tapi akhirnya share lah juga yer…mana lah tau korang di luar sana pun ada menghadapi masalah serupa kan…

Memang masa tu rasa rendah diri sangat,malu tersangat untuk berhadapan dengan orang ramai, masalahnya bukan tak pernah mencari ubat penyakit kulit psoriasis ni, tapi dah pelbagai jenis dah cuba, krim, ubat makan, ubat tradisional u just name it..krim doktor bagi lagilah dah berlambak-lambak..namun semuanya hampa..semakin memburuk lagi adalah..huhuhu…

Masalahnya bermula lepas bersalinkan syifa secara czer..memang masa tu doc bius ada cakap yg epidural pd certain org akan timbul masalah alergik, cth gatal-gatal, pening, muntah n mual-mual…

And yes after czer pening,mual muntah tu mmg kena selesai je czer…berplastik-plastik ku terbelahak… mmg tak jejak bumi sungguh rasanya… terawang-awang kepala..tak leh nak bukak mata sure termuntah..

Time ni mmg misi lah yg banyak membantu…smpaikan dia juga yg tukarkan pad ..apa boleh buat..tak mampu utk bergerak kaki serasa kebas-kebas..konon berusaha sedaya upaya bergerak namun…tak gerak juga..

Esoknya ada orang wakil dr department bius doc ke apa gaknya ku tak tahu bertanyakan ada gatal-gatal ke muntah pening lagi ker…gatal-gatal mmg tak der…tp pening dan muntah still on.

Rupanya gatal-gatal tak effect masa tu..hampir sebulan pas czer baru dpt rasa yg kaki sebelum ni licin bak hang…tak der seketol pun kudis buta…tetiba jadi isu..gatal-gatal..kemerahan, mengelupas berair…

Kegatalan tahap yang tak mampu nak di ucap…apatah lagi di kala malam hari..terutama tido dlm bilik beraircond…uhuhu seksa tau..nangis…mengaru yg tak bisa utk di kontrol…

ubat penyakit kulit psoriasis

Ini keadaan kulit Cheta sewaktu awal-awal dulu..

Teruk kan..nampak tak ada kesan luka-luka tu..bila kulit terlalu kering, dia akan automatik merekah dan berdarah…Bila di garu akan nampak plak-plak putih jatuh luruh ke lantai..huhuhuhu…

ubat-penyakit-kulit-psoriasis

Keadaan kulit yang semakin pulih dari penyakit psoriasis

Alhamdullilah semakin hari semakin pulih…parut-parut psoriasis pun semakin hilang..kulit semakin cantik

Semasa kulit dalam keadaan teruk dahulu, memang kerap sangat gatal.
Gatal yang tak boleh untuk di kontrol…Makin garu makin syok…haha kadang memang garu je sampai puas hati..dan yer memang akhirnya berdarah…lantak ler kan…darah lah situ janji hati aku puas hahaha…

BACA SINI >> TIPS KURANGKAN GATAL KULIT PSORIASIS SERTA TESTIMONIAL

Makan memang tak boleh silap…silap sikit…padah ler jawabnya…sometimes, time mengaru tu akan jatuh plak2 putih..

Pergi klinik doc kata eczema…eczema…eczema…macam-macam krim, macam-macam ubat penyakit kulit psoriasis dah cuba haa…hampa jer makin worst adalah..berair kemerahan..macam udang kena bakar..huhuhu

Ada 1 doktor ni dia kata psoriasis…sebabkan keadaan kulit yg kering dan ada plak-plak putih tu.. sakit ni tak berjangkit pd orang lain…tapi dia akan merebak pada anggota badan pesakit itu sendiri..

Doc kata makin stress lagi menjadi-jadi…so better control your stress…

BACA SINI>>PENYAKIT PSORIASIS DAN JENIS-JENISNYA

Tapi memang pun…kalau ikut pembacaan berkenaan psoriasis pun ada di katakan stress salah satu punca psorisis makin menjadi…so better chill n relax
Penyakit berkaitan sistem imun ni payah nak cerita…Tapi tu dululah sekarang alhamdullilah makin lama makin membaik…

Alhamdullilah sekarang dah 90% recover.syukur sgt…kalau tak asik keje mengaru2 je…

BACA SINI >> CARA TURUNKAN BACAAN KENCING MANIS DENGAN PANTAS

Apa Yang Cheta Amalkan Selama Ini Untuk Mengurangkan Penyakit Psoriasis Ini?

ubat-penyakit-psoriasis

1)Vivix

Supplemen resveratrol tinggi dengan anti-oksidan bertindak dengan 4 cara iaitu:

#1- Membantu Pembaikkan sel ( Mencegah Keradangan)

#2- Perlindungan Sel( melindungi dari pembentukkan AGE protein)

#3- Menguatkan tenaga sel ( tingkatkan penghasilan mitokondria)

#4- Serta meningkatkan prestasi sel

2)ESP( Energizing Soy Protein)

Membantu pertumbuhan sel kulit baru yanglebih sihat

3)Omega Guard

Bersifat anti radang.Membantu mengurangkan radang kulit psoriasis dan ekzema.

4)Vitamin C

Antioksidan dan membantu menghasilkan kolagen untuk kulit lebih sihat.

5)B-Complex

Penenang Saraf, anti Stress. Tekanan punca utama simptom penyakit Psoriasis menjadi semakin teruk.

6)Vitamin E

Selain makan, Cheta picit untuk di sapukan pada kulit yang effected, ia boleh memberikan kelembapan dan mengelakkan kulit menjadi kering.Selenium yg terdapat dalam Vitamin E membantu melindungi kesan oxidative stress.

7)OsteMatrik Calcium

Vitamin D membantu plak menipis dan kurang berkerak .

8)Vitalea Multivitamin

Kromium yang terdapat di dalam vitalea membantu mengawal ketagihan gula putih yang berlebihan. Gula putih menyebabkan simptom Psoriasis menjadi aktif.

9)GLA Complex

Evening Primrose Oil yang terdapat di dalam GLA membantu menstabilkan hormon dan membantu untuk menghasilkan kulit yang sentiasa lembap dan sihat.

Set ini bernilai RM1407.63 jika anda inginkan diskaun 15-25% hubungilah saya untuk berdaftar menjadi ahli Shaklee…bukan sahaja anda lebih untung bahkan anda juga sudah layak untuk menerima Cash Bonus…haaa kan lebih berganda untung tu kan…

Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut boleh hubungi Cheta…melalui wassap dengan hanya menekan gambar di bawah..tak perlu dah nak susah-susah save number Cheta…hihihi

pengedar-shaklee-vivix-pontian

Alhamdullilah…memang nampak perubahan yang ketara…di samping tu kenalah jaga pemakanan juga kan…

So jika anda di luar sana yang mengalami masalah yang sama dengan Cheta ni…jangan tunggu lama…serius stress kan…confident level memang drop kita jadi segan nak jumpa orang..mana lagi time cuaca panas atau terlampau sejuk kita akan asik rasa nak mengaru bagai…betul tak..uhuhu..

.Jangan biarkan masalah Psoriasis ni terlalu lama, semakin lama semakin memburuk keadaannya…

Sekadar Berkongsi Pengalaman Melawan Penyakit Psoriasis,

Cheta
Hp Num : 012 7555 470
ID Shaklee: 1081587
FaceBook : Shaz Eirul

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge