Vitamin Untuk Pelajar Menjadikan Minda Cergas Dan Cerdas

Salam dan apa khabar buat pembaca setia blog Mahligai Vitamin, moga hari-hari kalian bertambah ceria dan di bawah lindungan dan rahmat dariNYA…amin..

Hari ini saya nak berkongsi sedikit cerita berkenaan Vitamin Untuk Pelajar.  Haa..jangan tak tahu Shaklee juga telah menyediakan khas Vitamin Untuk Pelajar untuk membantu pelajar-pelajar semua meraih kecemerlangan yang paling optimum dalam bidang masing-masing tidak kiralah pada peringkat sekolah rendah,menengah ataupun di universiti. Malahan budak tadika sekarang pun telah di adakan peperiksaan!!!..Untuk apa peperiksaan tu??? Pastinya untuk menilai di tahap mana kecemerlangan kamu semua…

Sebelum saya terkeluar dari topik mari saya terangkan serba ringkas berkenaan Vitamin Untuk Pelajar yang akan membantu anda sebagai pelajar memberikan lebih tumpuan serta tenaga dan semangat untuk meneruskan sesi pembelajaran anda dengan penuh ceria.

Vitamin Untuk Pelajar  ini terdiri daripada B Complex, Omega Guard, Lechitin dan Meal Shakes

 • Meal Shakes Shaklee menyediakan nutrisi lengkap dengan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu.
 • Membekalkan nutrisi kepada sel-sel tubuh, sangat kaya dengan protein 
 • Membantu tumbesaran mengandungi asid folik,biotin kalsium dan magnesium yang di perlukan untuk membina tulang  dan sel-sel untuk proses pembesaran.
 • Sangat bagus untuk sarapan pagi kerana ia memberikan nutrien lengkap dan tenaga untuk memulakan hari yang panjang.
 • Ibu-ibu yang kesuntukkan masa untuk menyediakan sarapan bolehlah memberikan Meal Shakes Shaklee kepada anak-anak mereka, dengan rasa vanilla yang enak, anak anda pasti sangat mengemarinya.
 • Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.
 • Lecithin boleh mempertingkatkan daya ingatan dan juga meringkan stress, kerana ia mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan dan menghalang alzheimer dan meringankan stress.
 • Lechitin di ekstrak dari kacang soya organik Non-GMO, setiap kapsul  mengandungi 520mg lechitin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. 
 • Sangat peting untuk membantu memetabolismekan karbohidrat , lemak dan protein . Ia juga di kenali sebagai  anti stress ( Penenang)
 • Membantu meningkat sistem pertahanan badan.menukarkkan glukos ( makanan kepada tenaga ) agi mengelakkan mengantuk di dalam kelas, membantu pelajar berfikiran positif sentiasa mood ceria dan baik, apabila kurangnya stress secara automatik pemikiran dan daya tumpuan akan bertambah lebih baik.
 • Vitamin B juga menjadikan wajah kelihatan cantik dan tidak kusam.
 • Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang di temui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA di percayai mampu mengurangkan keradangan,menggalakkan fungsi otak,sistem saraf dan fungsi mata yang perlu di perolehi melalui pemakanan.
 • Pengambilan omega guard boleh membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak,  mudah mengingati dan lebih fokus.
Itulah dia tadi penerangan serba ringkas saya berkenaan set yang terdapat dalam Vitamin Untuk Pelajar.  Di harap dengan penerangan saya tadi memberi manafat buat anda semua.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5abdf8b8520b71f3a528c7547ee92428

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee anda,saya adalah  wakil pengedar sah anda seluruh malaysia. Sebarang pertanyaan boleh di buat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Mahligai Vitamin @ Eita (ID 1081587)

Emel: mahligaivitamin@yahoo.com

Phone/Message/WhatsApp: 012-7555470“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee?? Hubungi saya juga!!.Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan !. Wakil pengedar seluruh Malaysia masih di perlukan !. Dan anda juga akan di jemput ke group Ekslusif di Facebook”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge